Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dzisiaj chyba czas na

7855296.6.jpg

Tylko martwia mnie te opinie, ze tutaj akcji prawie nie ma i nie ma co porownywac do jedynki.

Troszkę dziwne , bo ten konkretny film bez akcji to raczej tylko na raz...

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Equalizer 2 obejzany.
Faktycznie troche nudnawy czasem, w jedynce bylo wiecej napiecia. Tutaj jako calosc niby jest zachowana, to ten sam McCall, tym razem bawi sie w superbohatera na caly etat.
Glowny watek jakis taki nijaki.

Taka uczciwa ocena to chyba cos kolo 5.5/10. Na ten moment musi wystarczec.

Zreszta, chyba praktycznie nigdy nie udaje sie zrobic drugiej czesci "super produkcji" lepszej niz pierwsza.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"The Meg" z idolem Piramidy zaliczony ; )
https://www.filmweb.pl/film/The+Meg-2018-746246

Lubie klimaty morskie, to i tego przetrawiłem.
Typowe pod sobotni obiadek, taki zapomniany Statham którego mógłby zagrać dziś Dłejn Dżonson, wręcz pisane pod poziom wszystkich ostatnich filmów Dżonsona.
Tyle, bo analizować absurdów nie ma sensu. To nie ta bajka, ale nie zasnąłem, to już coś.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida niezłe zdjęcie :)

ja tam Meg i Sicario 2 poczekam jak pojawi się w C+ albo na HBO.. pewnie za 2-3 miechy będzie.. Choć różnie to może być.. :) może z drugiej ręki coś się trafi..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja nie mówię, że jest zły, różne opinie można wyczytać, ale generalnie myślę, że raczej jest to film, który raz obejrzę, więc zastanawiam się, ale tak jak napisałem, może coś się trafi :)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Equalizer 2" - zaliczony
https://www.filmweb.pl/film/Bez+litości+2-2018-734586

Denzel to jest jednak jest gość. Uwielbiam typa, bez względu w czym gra.
Nie miałem zbyt wygórowanych oczekiwań i może dlatego nie ma mowy o jakimkolwiek zawodzie.
To nie "Lot" czy genialny "American Ganster", co oczywiste, ale bardzo przyjemny akcyjniak na sobotni wieczór. Tylko tyle, ale seans uważam za udany.

Co nie zmienia faktu, że słabe te filmy w ostatnim czasie.
Już parę lat temu narzekaliśmy na poziom, bo jedna, czy dwie perełki, to stanowczo za mało na rok filmowy, ale, to co się wyprawia w ostatnim czasie, to już gruba przesada.

Trzeba grzecznie poczekać na "Once Upon a Time in Hollywood" od Tarantino.
Leoś, Pitt, Russel, Pacino, Roth, Madsen, no i Robbie. To się nie może nie udać.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Equalizer 2" - także obejrzałem. Też bardzo lubię Denzela, ale jednak jedynka była lepsza. Oczywiście część drugą można obejrzeć, choć to już nie to...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A ja obejrzałem

https://www.filmweb.pl/film/Cadillac+Records-2008-447398

Podobną ocenę bym dał dlatego filmu, który jest na faktach jest wzmianka o pochodzeniu bohaterów, którzy to przybyli z RP do USA). Sam film pokazuje początki bluesa i rock and rolla (M. Waters,M.Walter,C.Berry,E.James) dla tych co lubią te gatunki warto usiąść przed tv i zobaczyć jak się to zaczęło...
A najlepsze w tym filmie to fakt jak zaśpiewała w nim nie kto inny jak B. Knowles - coś niesamowitego.. jakby ta kobieta śpiewała takie kawałki to na pewno miałbym jej płyty w swojej kolekcji.. jak obejrzycie to sami się przekonacie... ma głosik kobitka...

lolo2

Well-known member
Bez reklam
"The Meg" z idolem Piramidy zaliczony ; )
https://www.filmweb.pl/film/The+Meg-2018-746246

Lubie klimaty morskie, to i tego przetrawiłem.
Typowe pod sobotni obiadek, taki zapomniany Statham którego mógłby zagrać dziś Dłejn Dżonson, wręcz pisane pod poziom wszystkich ostatnich filmów Dżonsona.
Tyle, bo analizować absurdów nie ma sensu. To nie ta bajka, ale nie zasnąłem, to już coś.

Mogles dac znac ze chodzi o Stathama....

Bym sie predzej za to zabral.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
The Meg zaliczony.

Czasem trzeba takie bajki tez obejzec. Godzina 23:35 i nie zasnalem. Takze ten. :) Dobranoc.

Jutro moze Jurassic World i zas wszystkie filmy obejzane, bedzie trzeba wrocic do seriali.

W sumie armanig wspomina cos o stathamie, ale komoletnie nie zajazylem ze on moze tam grac. Sama okladka filmu odpychala mnie, wiec nie sprawdzalem kto gral.

Ps. 2
Naszla mnie mysl, skoro jestem przy zwierzatkach to Konga bedzie trzeba jeszcze raz obejzec.

Ostatnia edycja:
Do góry