Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
W końcu zaliczony serial "Suburra"
http://www.filmweb.pl/serial/Suburra:+La+serie-2017-789806

Widziałem parę lat temu kinówkę z 2015r. opisywałem nawet:
http://www.hdtv.com.pl/forum/1237445-post15376.html

Jak dla mnie rewelacja, jednak co Europejskie, to Europejskie.

Wczoraj zaliczyłem premierowy odcinek serialu "Kobiety Mafii", a nie widziałem jeszcze kinówki, no i już po 10 minutach (dosłownie) nie wiedziałem, czy się śmiać, czy płakać. Takiej żenady dawno nie widziałem, ale zaraz sobie uświadomiłem, że to przecież Vega "produkszyn" i nawet ochoczo dotrwałem do końca, ba... jestem ciekawy dalszych losów. Taki paradoks, ale nie zmienia to faktu, że niektóre scenki, to już zupełna abstrakcja.

Wspominam o tym, bo trudno nie odwołać do Suburry widząc te dwie produkcje w tym samym czasie, ale naturalnie, to lata świetlne.
Świetnie rozrysowane postacie, dbałość o detale (zwracam na to uwagę) - jak rany postrzałowe, które nie znikają w magiczny sposób w kolejnych odcinkach.
Ktoś, kto tworzy takie produkcje i przywiązuje wagę do takich "detali" nie może spieprzyć filmu.
Prosi się o drugi sezon.

Podsumowując, serial mi się podobał, nie jest to może dzieło, ale bardzo przyzwoite kino, a tu chodzą Pany słuchy, że Gomorra jeszcze lepsza?

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Kolego do Lary to jeszcze chwila :) Ale jest już oficjalna zapowiedź :)

Niektórzy już mają :wink:

Kod:
DISC INFO:

Disc Title:     Tomb.Raider.2018.1080p.Blu-ray.AVC.Atmos.TrueHD7.1-HDChina
Disc Size:      35,020,324,482 bytes
Protection:     AACS
BD-Java:        No

PLAYLIST REPORT:

Name:                   00100.MPLS
Length:                 1:57:50.438 (h:m:s.ms)
Size:                   30,593,212,416 bytes
Total Bitrate:          34.62 Mbps

VIDEO:

Codec                   Bitrate             Description

MPEG-4 AVC Video        24010 kbps          1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1 /

AUDIO:

Codec                           Language        Bitrate         Description

Dolby Atmos/TrueHD Audio        English         3662 kbps       7.1-Atmos / 48 kHz / 3662 kbps / 24-bit (AC3 Core: 5.1-EX / 48 kHz / 448 kbps)
DTS-HD Master Audio             English         2328 kbps       5.1 / 48 kHz / 2328 kbps / 16-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 16-bit)
Dolby Digital Audio             English         448 kbps        5.1 / 48 kHz / 448 kbps
Dolby Digital Audio             French          448 kbps        5.1 / 48 kHz / 448 kbps
Dolby Digital Audio             Spanish         448 kbps        5.1 / 48 kHz / 448 kbps
Dolby Digital Audio             Portuguese      448 kbps        5.1 / 48 kHz / 448 kbps

SUBTITLES:

Codec                           Language        Bitrate         Description

Presentation Graphics           English         21.659 kbps
Presentation Graphics           French          15.124 kbps
Presentation Graphics           Spanish         17.063 kbps
Presentation Graphics           Portuguese      17.445 kbps
Presentation Graphics           French          0.34 kbps
Presentation Graphics           Spanish         0.258 kbps
Presentation Graphics           Portuguese      0.137 kbps

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida duzi mogą więcej :) dlatego na siłkę chodzisz.. :) Ja więźnia labiryntu III cz. w końcu muszę obejrzeć bo leży film i się kurzy...

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A dziwisz się jak się jest takim dużym to UHD jest standardem :) A poważnie to zawsze się zastanawiam, gdzie tacy ludzie się ubierają :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Bez rewelacji, ten sam sort co Tarzan czy nowe Jumanji, chociaż wolę już te dwa.
Ma się wrażenie, że ta trójca wyszła z jednej maszynki do robienia filmów, ale faktycznie, gdyby były cycki, to przynajmniej 2 oczka wyżej, a tak? Do tego lata w jakiś spodniach, a idż Pan...
Na tej płaszczyźnie film leży.

Do tej roli jest cała masa aktorek o podobnych umiejętnościach aktorskich, a o lata świetlne lepszych warunkach. Szkoda gadać, nie taką Lare kreowali w pierwowzorze.
Oglądnąć, zapomnieć. Nie ma o czym pisać. Audio fajne.

Już Piruś lepiej by się zaprezentował w swoim przebraniu ;)

lara-croft-cosplay.jpg

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bez rewelacji, ten sam sort co Tarzan czy nowe Jumanji, chociaż wolę już te dwa.
Ma się wrażenie, że ta trójca wyszła z jednej maszynki do robienia filmów, ale faktycznie, gdyby były cycki, to przynajmniej 2 oczka wyżej, a tak? Do tego lata w jakiś spodniach, a idż Pan...
Na tej płaszczyźnie film leży.

Do tej roli jest cała masa aktorek o podobnych umiejętnościach aktorskich, a o lata świetlne lepszych warunkach. Szkoda gadać, nie taką Lare kreowali w pierwowzorze.
Oglądnąć, zapomnieć. Nie ma o czym pisać. Audio fajne.

Już Piruś lepiej by się zaprezentował w swoim przebraniu ;)

lara-croft-cosplay.jpg

Choćby moja Margot miałaby co pokazać jeśli chodzi o pewne aspekty, a i aktorsko nie jest gorsza od Szwedki. I do tego często się uśmiecha. :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,a wiesz,że nowy film jest adaptacją gry z 2013 r. ?
https://ftopx.com/images/201707/ftop***_596acec8efd02.jpg

Kurde,to chyba nie ta fotka ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem III cz Więźnia labiryntu i od strony technicznej jest fajnie każdy będzie zadowolony. Natomiast sam film trzyma się w klimacie pierwszych dwóch części, więc jeśli komuś odpowiadały to i ostatnia odsłona "trylogii" również będzie się podobać. Pomimo, że nie są to jakieś wybitne filmy.
Mi chyba ta ostatnia najbardziej podeszła, aczkolwiek każda z trzech części jak dla mnie jest warta obejrzenia. Jest jedna niespodzianka, ale nie będę o niej pisał to Ci co będa chcieli obejrzeć zapewne również będą zaskoczeni.. Muzycznie chyba też jest najlepiej w tej ostatniej odsłonie...

Do góry