Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida bo takie fotki jeszcze daje radę ściągnąć moje pendolino :) ale śmiej się , zobaczysz sam, ze kiedyś i do mnie światłowód dojdzie, tylko nie4 wiem czy n apewno jeszce bedę ogladął filmy w takiej ilości jak teraz :) Chociaż to co ja oglądam to i tak nic w porównaniu co do niektórych osób z tego forum.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Chociaż to co ja oglądam to i tak nic w porównaniu co do niektórych osób z tego forum.

No nie ? A ten cały Bubafat,to dopiero jest gościu :-D

Emilka nawet nieźle wygląda,chociaż to po konwersji do SDR... no i na telefonie ;-)
7301a9e039c524ff5799fae61daf2612.png

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Atakuje Gomorre, jestem gdzieś na 5 odcinku i jak na razie, nie powiedziałbym, że lepszy do Suburry.

Serial naturalnie bardzo dobry i trudno oceniać całość po kilku odcinkach, ale na chwilę obecną, gdybym miał wybierać, to Suburra przy 5 odcinku wypadła lepiej.

Aaa, żeby nie było tak kolorowo.
Motyw z księgowym niedorzeczny. Z jednej strony bez ceregieli inwestuje na własną rękę, zdając sobie sprawę z konsekwencji - co chyba oczywiste po tylu latach pracy u bossa, a następnie ot tak, odpuszcza decydując się na to co uczynił (żeby nie spoilować).
Taki kozak, a tu proszę. Słabo to wyszło.

Motyw z więzieniem i tym poszanowaniem też naciągany, ale fajnie się ogląda.

W Suburra dobre było to, że nad bossem (Samurai) była mafia, która od czasu do czasu przypominała o sobie, jakoś więcej powagi budził film, szczególnie, że sporo było wątków politycznych.
Mam nadzieję, że jakoś ciekawie się rozkręci Gomorra, bo mimo wszystko wciąga, a i tak o klase wyżej od wielu innych pozycji.

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Armanig
Jeszcze kilka odcinków i zmienisz zdanie.
Ja nawet nie próbowałem tych seriali porównywać, Suburra jest dla mnie ok i tyle.

W osobistym rankingu wyżej Gomorry oceniam tylko Black Sails:)

Pochłonięty budową, odrobiłem pewne zaległości:
Film Atomic Blonde- świetna muzyka i świetnie rozłożony dźwięk, DTS-x robi robotę.

Hostiles - fajny western chociaż oczekiwałem więcej scen walk i indian. Cristian Bale jak zwykle świetny.

Jestem po 2 odcinkach serialu Zagubieni w Kosmosie.
Po wysoko zawieszonej poprzeczce przez Altered Carbon w 4k HDR myślałem, że trochę trzeba będzie czekać na kolejną wizualną ucztę, aż tu nagle pojawia się serial Zagubieni... Pod względem jakości obrazu wypada wyśmienicie. Obraz bardzo szczegółowy, piękne kolory, gra światłem jak w Altered Carbon, dla mnie fabuła w tym przypadku schodzi na drugi plan.

Zaliczyłem również koncert Zimmera na Canal+ Ultra HD i wydaje się wyglądać ciut lepiej niż na BD, ale jestem zbyt leniwy by odpalać płytę:)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
" Filmy z Marvel Cinematic Universe mają za sobą nieustanne pasmo sukcesów. Reżyser Strażników Galaktyki James Gunn oraz odtwórca roli Deadpoola, Ryan Reynolds dyskutowali niedawno na temat połączenia tych dwóch światów. Gunn niedawno miał okazję zobaczyć Deadpool 2 w kinach i był pełen komplementów, zarówno wobec reżysera Davida Leitcha, jak i Ryana Reynoldsa. Ten drugi z kolei zasugerował crossover, na co Gunn zareagował entuzjastycznym „tak”. Wymiana zdań odbyła się na Twitterze. Niestety krzyżówka świata Strażników Galaktyki i X-Men oraz Deadpoola nie jest taka prosta ze względu na trwającą procedurę przejęcia 20th Century Fox przez Disneya. Marvel Cinematic Universe do tej pory także nie poszło w żadnym śmielszym stopniu w tym kierunku, choć zważywszy, że po Wojnie bez granic planowanych jest 20 kolejnych filmów, wydaje się to nieuniknione."
Źródło: https://******************************.com/gunn-reynolds-crossover-straznikow-galaktyki-deadpoola/

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Armanig
Jeszcze kilka odcinków i zmienisz zdanie.
Ja nawet nie próbowałem tych seriali porównywać, Suburra jest dla mnie ok i tyle.

W osobistym rankingu wyżej Gomorry oceniam tylko Black Sails:)

)

Gomorra niby powoli sie rozkreca, ale jak juz wejdziesz w to, to powiesz ze od samego poczatku bylo fajnie. Bo fakt, na poczatku dzieciniada, po wypadku motocyklowym zaczyna sie dziac, a po wakacjach u meksykancow czlowiek potrafi sie zmienic :)

Black Sails tez byk swietny, moze pod koniec zaczynalem sie nudzic bo zbyt mieszali z fabula.

donsalieri

Active member
Bez reklam
Hurricane heist (Huragan) obejrzany, polecam do testów dźwięku kina domowego Atmos bo fabuła bardzo słaba a czasem niedorzeczna wprost.
Jeśli pamiętacie film Epicentrum to klimat oczywiście podobny i można porównać efekty, ale film z Armitage -Thorinem mimo że też słaby to jednak nie męczy jak Huragan.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Gomorra niby powoli sie rozkreca, ale jak juz wejdziesz w to, to powiesz ze od samego poczatku bylo fajnie. Bo fakt, na poczatku dzieciniada, po wypadku motocyklowym zaczyna sie dziac, a po wakacjach u meksykancow czlowiek potrafi sie zmienic :)

Black Sails tez byk swietny, moze pod koniec zaczynalem sie nudzic bo zbyt mieszali z fabula.

W Black Sails najgorsze było powieszenie "wiadomo kogo" w 2 sezonie. Szczerze to nie pamiętam początku Gomorry, ale kto by sobie tym głowę zaprzątał jak później jest mistrzostwo:)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ten film to raczej tylko dla audio się kupi.. choć staram się unikać pisania takich tez po zwiastunach, ale w tym wypadku cienko widzę.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Widzę Lolek,że już wrzuciłeś ;)

Kod:
DISC INFO:

Disc Title:     PACIFIC_RIM_UPRISING
Disc Size:      43,586,256,430 bytes
Protection:     AACS
BD-Java:        Yes
BDInfo:         0.7.1

PLAYLIST REPORT:

Name:                   00800.MPLS
Length:                 1:50:42.177 (h:m:s.ms)
Size:                   35,033,468,928 bytes
Total Bitrate:          42.20 Mbps

VIDEO:

Codec                   Bitrate             Description

MPEG-4 AVC Video        32734 kbps          1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1

AUDIO:

Codec                           Language        Bitrate         Description

Dolby TrueHD + Atmos            English         4449 kbps       7.1 / 48 kHz / 4449 kbps / 24-bit (AC3 Embedded: )
Dolby Digital Plus Audio        Spanish         448 kbps        5.1 / 48 kHz / 448 kbps
Dolby Digital Audio             French          640 kbps        5.1 / 48 kHz / 640 kbps / DN -4dB
Dolby Digital Audio             English         192 kbps        2.0 / 48 kHz / 192 kbps / DN -7dB / Dolby Surround
Dolby Digital Audio             English         192 kbps        2.0 / 48 kHz / 192 kbps / DN -4dB / Dolby Surround

SUBTITLES:

Codec                           Language        Bitrate         Description

Presentation Graphics           English         40.687 kbps
Presentation Graphics           Spanish         30.535 kbps
Presentation Graphics           French          31.858 kbps
Presentation Graphics           Spanish         1.671 kbps
Presentation Graphics           French          2.234 kbps

Do góry