Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida trzeba iść do kina 😃, osobny temat założe z tym filmem to się pogada. A widziałem na YT fajne filmiki związane z Marvelem to odszukam w wolnej chwili i również tam wkleję.

Henry

Active member
Bez reklam
Player One- fajna gra video ;)
Ale tak serio, to nie jest źle, film może się podobać, mimo nagromadzenia tak dużej ilości scen generowanych komputerowo. Mam zastrzeżenia do samej końcówki, trochę zbyt banalna, miałem wrażenie, że chcieli już po prostu skończyć film.
Sama historia momentami przywodziła na myśl Avatara.
Wizualnie jest nieźle, a Audio wymiata, suby będą miały naprawdę masę roboty.:eek:k:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Końcówka fajna, nie? Ckliwa, banalna, ale jakże piękne uwieńczenie ;)

Końcówka super, najlepsze wyjście z magazynu:)
W całym serialu w zasadzie tylko akcja z motorem wg mnie była nędzna. Nie chciało mi się grzebać w ustawieniach, ale w języku oryginalnym ścieżka tylko 2.0. Poza tym jakość video na bardzo wysokim poziomie. Niektóre treści 4k z netfliksa wyglądają gorzej.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Player One- fajna gra video ;)
Ale tak serio, to nie jest źle, film może się podobać, mimo nagromadzenia tak dużej ilości scen generowanych komputerowo. Mam zastrzeżenia do samej końcówki, trochę zbyt banalna, miałem wrażenie, że chcieli już po prostu skończyć film.
Sama historia momentami przywodziła na myśl Avatara.
Wizualnie jest nieźle, a Audio wymiata, suby będą miały naprawdę masę roboty.:eek:k:

Henry, a efekty specjalne specjalne napisałeś, że jest ich dużo to pomimo tego faktu poziom ich jest zadowalający?

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Duża część filmu dzieje się w VR więc efektów jest sporo, 3D też dobre, jednym słowem nie spiesz się z wymianą TV i czekaj, aż 3D wróci do łask. ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Końcówka super, najlepsze wyjście z magazynu:)
W całym serialu w zasadzie tylko akcja z motorem wg mnie była nędzna.

Za to wyjście "Tokio" na zewnątrz i przeszukanie w idealnym ujęciu, bezcenne ;)
O ile kojarzysz, tą jedną krótką scenę ; )

Ktoś ogląda Billions?
Kończę pierwszy sezon, a jest ich (z tego co widzę) 3.
Jak ktoś widział, niech piszę, czy jest podobny poziom co w 1? Tylko bez spoilerów.

Serialu nie będę polecał, bo to specyficzne kino. Prokurator kontra Biznesmen i takie tam. Trzeba lubić.

Btw. Smoleńsk dziś w TVP. Wolna niedziela od zakupów, wszyscy w domu, można spokojnie oglądać.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Duża część filmu dzieje się w VR więc efektów jest sporo, 3D też dobre, jednym słowem nie spiesz się z wymianą TV i czekaj, aż 3D wróci do łask. ;)

Specjalnie się nie spieszę, koniec przyszłego roku albo koniec 2020 zamierzam zmienić tv o ile wcześniej nie padnie. 1 czerwca będzie 5lat. Uczciwie powiem Ci, że jakoś nie wierzę, że 3d wróci do łask. Podobno następca modelu ZD również będzie bez 3d. Pożyjemy - zobaczymy. Oszczędzają na wszystkim co się da, aby było taniej.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie to, żebym negował (filmu nie widziałem) i być może sam w sobie jest dobry, ale widziałem na trailerze miziających się facetów i tyle mi wystarczy.
Nic nie mam do towarzystwa, wszak miłość nie jedno ma imię, a każdy chce być szczęśliwy, ale poczucie mojej estetyki nie ogarnia takich widoków.

bokciu

Banned
Widzisz...z kolei mnie fascynują wszelkie aberracje, mimo że daleki jestem od tego typu upodobań. Dla mnie to coś na kształt doświadczeń z zakresu socjologii. Natomiast w kwestii samej estetyki, to w przypadku tego filmu, jest ona wręcz wyborna w każdym calu.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
W współczesnym świecie, dwóch śliniących facetów nie nazwałbym aberracją, a raczej sklasyfikował jako (już) normę, szczególnie, że taki widok nie jest czymś nadzwyczajnym, a ja daleki od oceniania, natomiast akurat te konkretne sceny zwyczajnie mnie zniesmaczają wizualnie.
Optyka moja na tym cierpi.

Nie słuchaj Go Armanig,widziałem kawałek i jest tam ostra jazda i zaparowane wszystkie szyby w domu :-D

Tak właśnie myślałem, że widziałeś ten film (kawałek, jasne ; ) ). To mówisz też, że dobry, czy nie teges z wiadomych przyczyn? ;)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wolę bardziej przypakowanych :-D:mrgreen:
Serio,to zdarzało mi się oglądać filmy o podobnej tematyce,jednak ten niekoniecznie mnie ciekawi ;)

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Za to wyjście "Tokio" na zewnątrz i przeszukanie w idealnym ujęciu, bezcenne ;)
O ile kojarzysz, tą jedną krótką scenę ; )

Chyba wiem o której scenie piszesz, ogólnie Tokio ładna dziewczyna.

Co do miziających facetów, to dla mnie jest to odrażające i musiałem w EL Chapo przewijać 2,3 odcinki...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
...oglądam prawie wszystkie filmy Ichaboda i prawie wszystkie Pietrasa. Dla mnie wniosek jeden z tych dziesiatek godzin. Malolat zjada Kinomaniaka na sniadanie. A ten filmik ktory podales to po prostu wisienka na torcie. Taka kropka nad "i" :)

...dodam, że po pierwszym filmiku stwierdziłem, ze to malolat bufon i narcyz. Olalem go na dlugo. Az kiedys przypadkiem trafilem na inny film i nawet mi podszedl. Potem sie przyzwyczailem i dostrzeglem ciekawa tresc pod nieciekawym wizerunkiem/pierwszym wrażeniem.

Początkowo odniosłem podobne wrażenie,jednak z czasem,zaciekawilo mnie kilka jego recenzji i porównując je do tych od Pietrasa,uważam je za bardziej treściwe i po prostu ciekawsze.
Kinomaniak zdobył swoją popularność po częsci dlatego,gdyż na początku lat 2000 nie miał za dużo telewizyjnej konkurencji w recenzowaniu nowości,które wchodziły do kin ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A co powiecie o filmie Amok? Ja sobie obejrzałem nie licząc, że będzie wielkie halo, ale uczciwie powiem, że wg mnie naprawdę warto obejrzeć. Jest fajny klimat zachowany, do tego muzyka też jest odpowiednio dobrana, a szczególnie w niektórych scenach. Do tego dobrze zagrana rola policjanta przez Ł. Simlata. Reasumując zdziwiłem się w pozytywnym znaczeniu tego słowa co do tego filmu.

Ostatnia edycja:
Do góry