Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Czytałem :) - Piramida wiesz już tyle razy o tym pisałem, że nie chce m i się nawet dyskutować w tym temacie.. akurat Zjawę kupuję na BR, ale filmy na powiedzmy dwa razy dalej będę kupował na dvd bo jakość tego nie przekłada się żeby płacić 100-200% więcej za BR w stosunku do tego samego filmu na dvd.. choć patrząc obiektywnie takich filmów już będę kupował coraz mniej bo wcześniej są już premiery na HBO i C+ ... a w ostatnim czasie coraz więcej filmów jest na raz czy dwa razy.. więc mam lepsze pomysły na wydanie kasy niż na takie filmy..

Wczoraj zauważyłem też w serialu Gra o tron, że jakość obrazu z sezonu na sezon się poprawia - jak oglądałem pierwszy raz to jakoś tak się nie przyglądałem .. ale wczoraj leciał 1 -2 odcinek 4-go sezonu i była różnica między 3cim sezonem..
A pod koniec kwietnia jest premiera 1 odcinka najnowszego sezonu :)

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
@lolek136
Jakosc obrazu ( i dzwieku) Gry o Tron, zawsze byla bardzo dobra lub doskonala. Masz jakies konkretne odcinki/sekwencje na mysli, ktore Twoim zdaniem wygladaja slabo?
W tym poscie nie narzekasz ale pamietam, ze w poprzednim poscie na ten temat tak napisales. Nie mialem czasu tego konfrontowac wtedy.
Z uwagi na mnogosc ciemnych scen iubiorow, zdaza sie czasem mniej lub bardzuej widoczny Black Crush, ale cala reszta zawsze byla TOPowa. Jesli Ty widzisz jakas poprawe z topowej jakosci, to zupelnie nie rozumiem jak mozesz zniesc DVD.
Mysle, ze to kwestia nowego telewizora. Majac w pamieci ze miales kontrastowa Sonowke 955, z lokalnym wygaszaniem, stawiam ze to upskalowania do 4k nowego tv to sprawilo, ze dostrzegasz roznice ;)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja nie napisałem że jakość jest nędzna mi jakoś tak się wczoraj nasunęło, że jest różnica między odcinkami choćby z trzeciego sezonu w stosunku do tego co wczoraj zobaczyłem w czwartym sezonie.. szczególnie mam na myśli ciemniejsze sceny ... ale zgadzam się to nie oznacza, że jakość tego jest słaba .. może nie sprecyzowałem tego co miałem na myśli... i oczywiście mam na myśli serial oglądany w tv na HBO. Ale choćby Pacyfik dla mnie lepszy był jakościowo pod względem obrazu (nie była to oszałamiająca różnica ale jednak), a pod względem dźwięku dużo lepszy - ale to moje zdanie..

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Loluś, nie oceniaj jakości materiału na podstawie seansu z TV (HBO, C+)
Ilu operatorów tyle różnych "jakości" ...na BD GoT jest bardzo dobre :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dlatego napisałem że chodzi mi o serial z HBO... ale powiem Ci Kolego i mówię to z całą odpowiedzialność że np III cz Hobbita na HBO naprawdę wymiata jak dla mnie jakość mega pod względem obrazu - porównywaliśmy na BR i jest lepiej wiadomo ale naprawdę byliśmy pod wielkim wrażeniem jak zobaczyliśmy pierwszy raz Hobbita III cz na HBO.
A jest np kanał o ile dobrze pamiętam BBC HD tam takie rożne seriale lecą gdzie jakościowo wg mnie patrząc ogólnie na to co tam jest puszczane w stosunku do innych kanałów choćby C+ czy HBO to w tamtym kanale jakość obrazu jest lepsza i naprawdę oko cieszy.. a w porównaniu do naszych tvn -ów, 1-nki, czy 2-giego programu itp to mega różnica.
Oczywiście pewnie przy 70 calach byłoby to inaczej odczuwalne :)

Na HBO też fajna jakość jest puszczanych koncertów...

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dzisiaj na ruszt "Syn Szawła",który zdobył Oscara dla najlepszego filmu nieanglojęzycznego.Zobaczymy...Coś wąski ten obraz (1480x1080).

Henio,"Pileckiego" widziałeś ? Widzę że ludzie trochę go zjechali...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A oglądał ktoś może film Pojedynek na pustyni z Douglasem..? W piątek jest premiera, a w sobotę premiera filmu System .. ten na pewno będę oglądał..

Caparzo

New member
Bez reklam
Zjawę kupuję na BR, ale filmy na powiedzmy dwa razy dalej będę kupował na dvd bo jakość tego nie przekłada się żeby płacić 100-200% więcej za BR w stosunku do tego samego filmu na dvd..u :)

nie zgodze się troche ... jak poszukasz i poczekasz to będziesz miał blu ray za 20-30 zł. W mediaidiotach dvd są po tyle na półce z nowościami a w koszach po 5 czy 10 zł filmy pokroju tv puls tvn7 i polsatu w poniedziałek ...
A na półce ładnie wygląda kolekcja blu ;) a nie wielkie sklamociałym pudełka dvd :hmm:

Henry

Active member
Bez reklam
Tam wisi fota Schwarzeneggera :p a ty tak nie wyglądasz jak on :D
Nawet bym nie śmiał

już teraz widzisz

caparzo.jpg

:mrgreen:

pantomima

Banned
Lolek z tymi koncertami to jest roznie .
Ostatnio na C+ lecial koncert Lennego Kravitza i wygladalo to slabiutko .
Z kolei koncert Brayana Adamsa ktory tez mozna bylo zobaczyc na tym samym kanale wygladal juz bdb.
Hbo/C+ - jakosc porownywalna .

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek z tymi koncertami to jest roznie .
Ostatnio na C+ lecial koncert Lennego Kravitza i wygladalo to slabiutko .
Z kolei koncert Brayana Adamsa ktory tez mozna bylo zobaczyc na tym samym kanale wygladal juz bdb.
Hbo/C+ - jakosc porownywalna .

Dla mnie koncerty na hbo mają lepszą jakość .. przynajmniej te które ja oglądałem. ...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek,ten z Douglasem sobie odpuściłem...
"System",pomimo,że scenariuszowo trochę skopany,w miarę mi się podobał...

Nowa "Księga dżungli",póki co dosyć wysoko oceniona :
Ksiega dzungli (2016) - IMDb

Dzięki za info ja zobaczę jak początek zachęci to obejrzę, a jak nie to trudno ;-)
Co do Księgo Dżungli to myślę że będzie się podobał bo duża grupa odbiorców to będą dzieci mniejsze lub większe i niektórzy dorośli jak MY :)

Do góry