Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Armanig może nie piszmy że należy się bo wiesz już kilak razy mu się należało a wyszło jak wyszło - pomimo że wielu z nas uważa że mu się należy ... i tego mu życzę..
Bo Sylwek to nie wiem czy nie dostał z czystej kurtuazji.. ale nie istotne..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Może taki...Jest nawet inicjał :mrgreen::-D:wink:

joe_dalton__lucky_luke__by_letsgohomies-d71wf61.png

Henry

Active member
Bez reklam
Andrzeja Gołotę :)

Lolek, ale Oscary często/ gęsto przyznawane są za tę jedną, jedyną rolę i nie tylko aktorom wybitnym, bo ci są akurat nader często pomijani ;)
Rola Sylwka w Rockym była jego największym aktorskim osiągnięciem.

pantomima

Banned
Raczej watpie aby Leonardo tym razem dostal Oscara .
Wydaje mi sie ze gdzies ktos z gory zalozyl ze na to wyroznienie w jego przypadku jeszcze za wczesnie. Oscar moglby sprawic stopniowe wysychanie zrodelka (potencjalu)-jaki drzemie w Dicaprio .
Chyba chca wydusic z niego optimum. Brak Oscarowej statuetki w jego dorobku spowoduje jeszcze wieksza mobilozacje a tym samym coraz to lepsze wcielenia w kolejnych produkcjach z jego udzialem.
No bo jak inaczej rozumiec brak tego wyroznienia w przypadku tak wybitnego aktora jakim jest DiCaprio ...?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Rola Sylwka w Rockym była jego największym aktorskim osiągnięciem.

Pewnie tak, do tego dobry czas i miejsce.
Ja osobiście wolę go z filmu "Oscar" ; )

Co do Lewisa, to nie widziałem co prawda jeszcze Lincolna, ale za "Aż poleje się krew" ma u mnie dożywotnią sympatię. Świetna pozycja.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Raczej watpie aby Leonardo tym razem dostal Oscara .
Wydaje mi sie ze gdzies ktos z gory zalozyl ze na to wyroznienie w jego przypadku jeszcze za wczesnie. Oscar moglby sprawic stopniowe wysychanie zrodelka (potencjalu)-jaki drzemie w Dicaprio .
Chyba chca wydusic z niego optimum. Brak Oscarowej statuetki w jego dorobku spowoduje jeszcze wieksza mobilozacje a tym samym coraz to lepsze wcielenia w kolejnych produkcjach z jego udzialem.
No bo jak inaczej rozumiec brak tego wyroznienia w przypadku tak wybitnego aktora jakim jest DiCaprio ...?

Wydaje mi się że Leo lepiej grał,gdy był młodszy i także szczuplejszy,na co przekładała się między innymi mimika twarzy... :wink:
Po prostu ma pecha,gdyż zawsze znalazł się ktoś "lepszy" (nawet jednorazowo) a on był tym "drugim" :wink:

Ja osobiście wolę go z filmu "Oscar" ; )

Dawno tego nie widziałem.Trzeba będzie "odkurzyć",gdyż pamiętam że film mi się podobał :wink:

pantomima

Banned
Wydaje mi się że Leo lepiej grał,gdy był młodszy i także szczuplejszy,na co przekładała się między innymi mimika twarzy... :wink:

Moze i tak .
A co powiesz o mimice Stallone ?
Taki on porozciagany na tej twarzy ze bardziej juz chyba sie nie da,ze az smieszny ;) (nic mu nie ujmujac) , bo to mega aktor , choc becki mu sie naleza za pewne smieszne strzelanki ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Stallone to 3 klasy niższy warsztat aktorski niż Leo,ale do pewnych ról po prostu pasuje.
Wykrzywiona "gęba" (przy porodzie) także dodaje charakteru :eek:k: :wink:

Henry

Active member
Bez reklam
Co do Lewisa, to nie widziałem co prawda jeszcze Lincolna, ale za "Aż poleje się krew" ma u mnie dożywotnią sympatię. Świetna pozycja.
Dużo nie stracisz, ja oglądałem głównie ze względu na Day-Lewisa, to typowy film dla Amerykanów ;)
Natomiast ja dodatkowo bardzo go bardzo cenię, za filmy, w których nie zagrał ;)

pantomima

Banned
Stallone to 3 klasy niższy warsztat aktorski niż Leo,ale do pewnych ról po prostu pasuje.
Wykrzywiona "gęba" (przy porodzie) także dodaje charakteru :eek:k: :wink:

Tak tak ,uszkodzony nerw czesci twarzy -dzieki temu zaistnial .
Nie powiedzial bym ze to az 3 klasy .
Roznica pokolen a tym samym zapotrzebowanie rynku narzucily pewne ograniczenia w przypadku tego starszego .
Dicaprio to zupelnie inna epoka filmowa - mial,ma duzo wiecej mozliwowci aby sie wykazac .
Sly to kino akcji ktore zdominowalo lata 80/90 te + , w duzym stopniu uksztaltowalo jego'warsztat .

Ostatnia edycja:

pantomima

Banned
Nieruchomy policzek oraz charakterystyczna opadnieta warga - dolegliwosc ktora'towarzyszy mu do dzis,poniekad stala sie jego znakiem firmowym.

Gdzies kiedys przeczytalem ze dzieki swej mimice ktora byla efektem paralizu - dostal wlasnie role w jakiejs produkcji .
Niestety nie pamietam co to byl za film.
Zreszta nie wazne ;)

Erni skusil sie na tak radykalny manewr ? - raczej watpie ;)

Do góry