Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Wczoraj obejrzałem "Moje córki krowy"
Bardzo dobry film, godny polecenia i tutaj można zakończyć ;)
Świetne role kobiece, obie Panie zagrały równie dobrze i ciężko wskazać tę lepszą, całość "uzupełniona" występem Dziędziela ( klasa sama w sobie ) oraz Dorocińskiego, którego pojawianie się było elementem odprężenia.
Jeśli ktoś oglądając zwiastun zakłada, że film będzie humorystyczny, zawiedzie się ;)
Dla mnie jest to kawał dobrego kina "o życiu", prawdziwy i realistyczny.

ps. 8,5/10

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Straight Outta Compton (2015) - IMDb zaliczony.
Podzielam opinie kolegów...Ciekawa pozycja,w szczególności dla osób lubiących amerykańską hip-hopową otoczkę z lat 80/90.
Nieźle dobrani aktorzy grający słynnych raperów,stara dobra muzyka,trochę dramatu,gangsterskiego klimatu oraz pewnych sporów i afer...( bardzo nie wnikam w ich zgodność z faktami...).
Na razie obejrzałem zwykłą wersję,gdyż Director's Cut (dłuższa o 20 min) nie ma jeszcze w wersji PL...Gdy się pojawi,z chęcią obejrzę.Ciekawy jestem co zostało dodane/zmienione....:)

Savron

Well-known member
Bez reklam
Straight Outta Compton (2015) - IMDb zaliczony.
Podzielam opinie kolegów...Ciekawa pozycja,w szczególności dla osób lubiących amerykańską hip-hopową otoczkę z lat 80/90.
Nieźle dobrani aktorzy grający słynnych raperów,stara dobra muzyka,trochę dramatu,gangsterskiego klimatu oraz pewnych sporów i afer...( bardzo nie wnikam w ich zgodność z faktami...).
Na razie obejrzałem zwykłą wersję,gdyż Director's Cut (dłuższa o 20 min) nie ma jeszcze w wersji PL...Gdy się pojawi,z chęcią obejrzę.Ciekawy jestem co zostało dodane/zmienione....:)
Witam Słonecznego:popcorn: Co to jest? To film o "reperach" , które w wolny czas udają "gang" i spekulują dragami???? :D:D:D:blagam::blagam::blagam: Co za czasy nastali! Dilery udają gangsterów, mało tego jeszcze i śpiewają:blagam::blagam::blagam: Ojciec Chrzestny śpiewający rep. :p
Bubafat mnie prosił,abym wrzucił tego newsa,bo link Mu nie wchodzi...:) :

Jet Li i Tony Jaa zobaczą, jak powraca Xander Cage - Filmweb

Ty to tak na serio? WTF? :mrgreen:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Savron,to nie wiedzialeś że Don Corleone jarał zielsko,tańczył Breaka,śpiewał "Fu..k the Police" i był mistrzem graffiti? :)

No,Bubcio całą pocztę mi zapchał...:)

Savron

Well-known member
Bez reklam
Savron,to nie wiedzialeś że Don Corleone jarał zielsko,tańczył Breaka,śpiewał "Fu..k the Police" i był mistrzem graffiti? :)

No,Bubcio całą pocztę mi zapchał...:)

:) Przecież o tym samym mówimy. :wink: "Kryminał" tańczący , śpiewający , "repujacy" , a do tego i graffiti.! :D W moich czasach jak by któż z "chłopaków" zaśpiewał aby co jeszcze gorsze , malował by graffiti , to na 1000% już nie był by szanowany. Śpiewający gangster. :D:D:D:D:D:D Ja pier...le. :banned::banned::banned:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ales dal Piramida do piexa teraz z ta zapowiedzia. Connor McFucking Gregor? To sie jutro koledzy pochlastaja ze szczescia ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Savronik,nie wszyscy,jednak dużo raperów należało do gangów.
Chociażby jeden z głównych bohaterów filmu "Eazy E",który był członkiem "Crips".

Bubafat,teraz ściemniasz,bo Savronowi się nie spodobało.
Już więcej nic nie wrzucę...
Hahaha :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pitu pitu, a tu Leoś zgarnia nagrody.
Złoty Glob - najlepszy aktor (Zjawa), wiadomo ; )
Obecnie najbardziej wyczekiwana pozycja przeze mnie.

Matt Damon, najlepszy aktor komediowy (Marsjanin) - bez komentarza.

Sylwek, owacje na stojąco (Creed). Również koniecznie do zaliczenia.

Ciekawy też jestem "Joy" z De Niro i Lawrence (również nagroda), wyrabia się sikorka, a sam film zapowiada się świetnie.

[youtube]ncgFQAISaGo[/youtube]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Oscar pewny, no mam przynajmniej nadzieję, bo te dziady w "żyri" mają często swoje wizje, a Leoś im nigdy nie był po drodze.
Zresztą bez znaczenia, dla mnie on już dawno jest niekwestionowanym "królem" ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wydaje mi się że Leosiowi w zdobyciu Oscara,może zaszkodzić Eddie Redmayne za "Dziewczyna z portretu" (moje przypuszczenia)...no ale zobaczymy :wink:

Brawa także dla Sylwka :grin:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Leosiowi należy się za całokształt, a "Zjawa" zdaje się być kropką nad "i".
Nie widziałem, nie oceniam, ale znam możliwości gościa i wiem czego się spodziewać. Nawet, gdyby konkurencja okazała się ciut lepsza, oscar należy się Leosiowi. Sam nie raz został pominięty, w mojej ocenie niesłusznie.
Szczególnie jak zestawimy z rolą Lawrence z Pamiętniku pozytywnego myślenia.
Oscar za tą rolę, to żart.
Najwyższy czas dla Leosia.

Henry

Active member
Bez reklam
Podzielam w 100% twoje zdanie, ale wiesz jak jest, często doceniana jest otoczka ideologiczna, a nie sam kunszt.
Nie wypowiadam się na temat Eddiego i jego roli w Danish Girl, bo tego filmu nie widziałem, podobno wzniósł się na wyżyny, zobaczę, skonfrontuję, to ocenię.

Pierwsze przykłady z brzegu to Lincoln czy 12 years a sleeve. Oczywiście, bez dwóch zdań to były dobre filmy, ale czy aby na pewno nie miały konkurencji?
Z całym szacunkiem do osiągnięć mojego "ulubieńca" w tym pierwszym tytule, Lewis miał lepsze role, które docenione nie zostały ;)

Do góry