Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Mi czar prysł,jak obejrzałem niedawno jedynkę (domyślam się że reszta będzie podobna..)
To nie to co np. "Powrót do przyszłości" :wink:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Powrót do przyszłości to inna inszość. Ponadczasowy film, a Dino jak Dino, w latach 90-tych my oglądaliśmy dinozaury, a dzisiejsze pokolenie łupie Avendzersy i inne cudaki. Ja wybieram zdecydowanie to stare kino ;)

Nowy zwiastun kopciucha w pelerynie i nietoperka.
Plus jest taki, że będzie czym przedmuchać membramy:

[youtube]fis-9Zqu2Ro[/youtube]

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Armanig,ale są filmy które przeszły próbę czasu,lub średnio czy w ogóle....
Co te stare dino dzisiaj pokazują ?
Fabuła kiszka i naiwna,gra aktorska lipa,a efekty...;-)

pantomima

Banned
Dzis chcialem zabukowac bilety na 18 grudnia- rzecz jasna o jakiej premierze mysle ;)
Efekt marny - brak miejsc .
Tak sie ma sytuacja w Lublinie (Cinema City Plaza)
Jak wyglada sytuacja u was ? Ktos probowal rezerwowac ?

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Mi tez pierwszy JP nie podchodzi. Obejrzałem w 3d ze 3 miechy temu i sprzedałem. Wrażenia identyczne jak Piramida. Na półce czeka Jurassic World 3d na pierwszy seans. Mam nadzieję że będzie dużo lepiej.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

jarjar82

New member
Hah panowie liczyliście na wolne miejsca premierowym tygodniu GW??? Temat śledzę od prawie miesiąca pod kątem seansu Imax w Katowicach. Niestety brak miejsc ( nie licząc przybrzeżnych ) tak jest od 18 do 23 go. Nie wiem czemu nie puścili sprzedaży biletów na terminy od 26 grudnia :/

Co do Parku Jurajskiego, to chyba Wasza prowokacja celowa. Film jest świetny. Mimo marnych FX jak na dziś...robi wrażenie klimatem i fajna fabułą, która niestety później wałkowana jest przez kolejne części.Kino mojego dzieciństwa. Na jedynce byliśmy z klasa w kinie. Pamiętam jak dzis awanturę ze jestesmy "za mali" na ten seans, bileterka nie chciała wpuścić klas 3cich. Jakos babki sie dogadały, a my przeżywaliśmy film jak nigdy wcześniej czy chyba też później...scena kiedy znika opuszczony na trapie byk w zaroślach lub kiedy znika koziołek byly mega hardcorowe.....

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Jarjar82 ale mi i Piramidzie właśnie o to chodzi. Kiedyś był power. Dziś jest to film kultowy, ale właśnie ze względu na wspomnienia i to jak podniósł poprzeczkę na swoje czasy (Jackson właśnie wtedy stwierdził że technologia w końcu umożliwia nakrecenie LOTRa). Na dziś już poweru nie ma. Efekty nie robią wow, zatem na wierzch wylazi naiwna historia i denna gra aktorska. W drugiej połowie drażnią też masakrycznie słabe cgi. Ale kult to kult. Kawał historii. Szacun jest. Funu już nie ma.

Bipo

Active member
Bez reklam
Moja zdanie jest podobne jak Armaniga odnośnie Jurassica Park to film kultowy i nie tylko. Mianowicie jak dla mnie jest to film z którym wiąże masę wspomnień i sentymentu. Za młodego poszedłem na 1 część do kina i tak mi się spodobał film że poprosiłem panią z okienka czy nie mógłbym kupić sobie plakatu który wisiał za szybą. Pani mi powiedziała abym się zgłosił po tym jak zdejmą film. Codziennie tamtędy przejeżdżałem i patrzyłem czy plakat wisi. Jak tylko znikł od razu do kasy a tam ta sam miła pani, uprzejmie informuję że ma dla mnie plakat i to za darmo. Ja ten plakat przez parę lat miałem powieszony w pokoju na ścianie, zbierałem wszystkie zabawki związane z dinozaurami oraz kolekcjonowałem czasopismo Dinozaury gdzie była co miesiąc dołączana jedna część T-rex do składania, a po roku czy 2 jak się złożyło to ten Dino w nocy świecił…. Co niektórzy powinni pamiętać……;-) Dlatego serie Jurassic darzę tak dużym sentymentem. Odnośnie efektów to on ma zrobione bardzo dobre efekty jak na tamte czasy. Nie ma co porównywać do dzisiejszych bo niestety ale technika poszła do przodu i są nowe możliwości zarówno obróbki dźwiękowej jak i graficznej. Dla mnie to nie jakiś film z efektami do obejrzenia i odstawienia ale wspomnień czar….;-) Cudowny powrót do lat dzieciństwa oraz klimat i otoczka z jakim związana było jego oglądanie. Tak się chciałem podzielić wspomnieniami….

Odnośnie tego zwiastuna Batman i superman to już mi się średnio spodobał…;-) Strasznie naćkane sztucznych scen zrobionych w komputerze i ewidentnie widać gdzie się kończy scena nagrywana gdzie grają naprawdę… Jest masę filmów gdzie są tak dopracowane sceny robione komputerowo że nie widać tej sztuczności względem nagrywanych na żywo, ale takie chyba dużo drożej kosztuję i co dla niektórych liczy się zrobienie po łebkach… szkoda;-( Wczoraj zaliczyłem po raz 3 najnowszego Mad Maxa. Normalnie film dla mnie za każdym razem robi wrażenie. Sceny kaskaderskie robione wszystko na żywo a nie z komputera robią swoje. Patrzę i oglądam i nadal nie mogę się nadziwić jak perfekcyjnie dopracowali wszystko. A po obejrzeniu dodatków i dowiedziawszy się że każdy pościg i wybuch był robiony na żywo tym bardziej się zafascynowałem tym filmem. Nawet te tyczki z ludźmi bujającymi się jak wahadła były zrobione naprawdę gdzie sam reżyser był w szoku że dało radę to zrobić. Ja myślałem że to wstawili i zrobili na komputerze a tu nie...;-) A jakość obrazu i dzwięku dla mnie majstersztyk. Kto jeszcze nie oglądał gorąco polecam.
PS. teraz po zobaczeniu po raz enty takiego mad maxa oglądam ten zwiastun batmana i supermena i zrobił mi się taki lekki grymas na twarzy...he ,, co to k... ma być..?;-). Ale cóż zobaczymy film i dopiero ocenimy. Może się okazać naprawdę dobre kino, czas pokaże.

Ostatnia edycja:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Czasem zwiastuny są gorsze technicznie niż finalny film. Kwestia czasu na poprawki. Aczkolwiek nie zawsze jest to regułą.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wszystko właśnie kto i jak do tego tematu podchodzi i co lubi...

Bipo to wszystko kwestia kasy jaką ma dany film i ludzi którzy mają mniejszą bądź większą pasję do filmu i do tego chcą zrobić dobry lub bardzo dobry film - oczywiście wg ich opinii.

Ostatnia edycja:
Do góry