Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Nie wiem co mnie skusiło, ale zaliczyłem Minionki czy jak im tam.
Niby wszystko ok, ale to niemiłosierna nuda. Żeby nie powiedzieć strata czasu.
Ostatnia z dobrych animacji, jak dla mnie, to ToyStory, Shrek, czy Przygody Tintina.
Te ostatnie już do mnie nie trafiają.

Płynąc na fali bajkowych klimatów, dołożyłem "Piksele" z Sandlerem.
Gdyby nie to, że scena growa jest mi bliska, a szczególnie ta z przed ponad 20 lat, to raczej nie byłoby o czym pisać, a tu proszę, cała plejada klasyków od Galagi, Arkanoid, Space Invaders poprzez Donkey Konga, a na PacManie kończąc.
Obejrzałem bez bólu, bez zbędnych analiz i tej żenującej krytyki (a raczej wywodu) na którą dane mi było trafić na jednym z serwisów pseudofilmowych.
W tle przygrywał Queen (platforma z DonkeyKongiem), a do tego kilka smaczków dla kumatych i to by było na tyle.
Napisy końcowe chyba najlepsze.
Mimo kiczu który Sandler sukcesywnie odstawia od lat, w tym wypadku sentyment i zamiłowania do starych Arcadów wzięły górę.
Jest trochę dobrych bajek wśród tych nowszych. Mnie też Minionki (wszystkie trzy części) nie zachwyciły (chociaż są solidne). Ale są zdecydowanie lepsze bajki. Np. Krudowie :) lub Jak wytresować smoka.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie wiem co mnie skusiło, ale zaliczyłem Minionki czy jak im tam.
Niby wszystko ok, ale to niemiłosierna nuda. Żeby nie powiedzieć strata czasu.
Ostatnia z dobrych animacji, jak dla mnie, to ToyStory, Shrek, czy Przygody Tintina.
Te ostatnie już do mnie nie trafiają.

Płynąc na fali bajkowych klimatów, dołożyłem "Piksele" z Sandlerem.
Gdyby nie to, że scena growa jest mi bliska, a szczególnie ta z przed ponad 20 lat, to raczej nie byłoby o czym pisać, a tu proszę, cała plejada klasyków od Galagi, Arkanoid, Space Invaders poprzez Donkey Konga, a na PacManie kończąc.
Obejrzałem bez bólu, bez zbędnych analiz i tej żenującej krytyki (a raczej wywodu) na którą dane mi było trafić na jednym z serwisów pseudofilmowych.
W tle przygrywał Queen (platforma z DonkeyKongiem), a do tego kilka smaczków dla kumatych i to by było na tyle.
Napisy końcowe chyba najlepsze.
Mimo kiczu który Sandler sukcesywnie odstawia od lat, w tym wypadku sentyment i zamiłowania do starych Arcadów wzięły górę.

Minionki mi tez nie podeszły w kinie - dziecku mojemu tez nie za bardzo ... :)
Myślę że Pixel już bardziej dzieciom podejdzie chociaż mogę się mylić.. ale wydaje się że dzieciom może się spodobać... i powinny zobaczyć w co rodzice grali :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Henio,trailer wygląda troche "kiczowato",pewnie dlatego że to nie film,tylko serial.Zazwyczaj te s-f czy fantasy,nie prezentują się za wyśmienicie pod względem wizualnym.Np. jak zobaczyłem zwiastun "Daredevil",również wydawał mi się trochę "kiczowaty"...

Co do nowych "Minionków",to jeszcze ich nie widziałem.Czekam aż pojawią się na BD z dubbingiem.Z napisami nie "umiem" oglądać animacji.
Pierwsza część była jak dla mnie średnia,dwójka dobra i śmiechowa :)

"Pixele" na pewno zobaczę.Już wczoraj się zastanawiałem czy nie obejrzeć,jednak wybrałem "Body/Ciało" z Gajosem.Może i końcówka dobra,jednak film tak nudny,że sami aktorzy na nim zasypiali :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie wiem czy dzieci cokolwiek "wyciągną" z Pikseli, dla nich to będzie następny film o "stworkach". Dla nas, a przynajmniej dla kogoś kto spędził całe dnie w gralniach wszelkiej maści, to nuta nostalgii.
Owszem, można po nim jeżdzić jak po łysej kobyle, ale po co?
Nie miałem specjalnych oczekiwań, a produkcja nie jest warta większej dyskusji.
Myślę, że Piramida (jako gracz) podejdzie do tego podobnie, szczególnie jak zobaczy "urocze streszczenie" w napisach końcowych. Jest też mały ukłon dla miłośników KD, scenka z tv 80" 4K i 7.1 Ot, tyle.

Raccoon, zgadza się. Dorzucam do listy.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja muszę wyrwać ten film od kogoś kto kupi wersję 2d/3d i będzie chciał odsprzedać 2d - może mój znajomy się połasi na ten tytuł :) chyba że dzieci uprą się na 3d to wtedy już inna bajka.. :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem tylko dodatki a obraz i dźwięk wybiurczo - ale z tego co zauważyłem to tak... jeśli chodzi o obraz to jest troszkę ziarna ale z 3,5-4 m nie widać aż tak bardzo... natomiast z 1,5 m już widać.. być może taki chcieli uzyskać efekt.. ale jest to mniejsze zło w porównaniu do tego że obraz jest prawie na cały tv tak jak pisał Piramida, a to daje lepszy fan niż nawet troszkę ziarna jak ktoś będzie oglądał na dużym tv i troszkę będzie widział "piasku"- przynajmniej dla mnie.
dźwięk jest niezły ale przynajmniej ja mam wiele filmów lepiej zrobionych pod względem dźwięku ale nie ma co narzekać - patrząc np. do Avengersów to mega różnica :)
Co jest zaskakujące to w rodzimej ścieżce dźwiękowej jest DTS i naprawdę jest dźwięk bardzo bardzo porównywalny do oryginału, a nawet nie wiem czy w niektórych mementach nie jest lepiej:), więc dla tych co lubią oglądać "po polskiemu" dobra wiadomość i mało tego coraz częściej już jest że nasza ścieżka jest naprawdę bardzo porównywalna do oryginału.. To świadczy o tym jak to jest z tym mega dźwiękiem w DTS HD MA :) jak to nam niektórzy pisali kiedy ten format wchodził.. i ponownie będą pisać jak wejdzie kolejny mega format który niby zabije dotychczasowy.. :) :blagam:tylko co jakiś czas zwykle DD albo właśnie DTS będzie bardzo porównywalny albo deko tylko słabszy, a czasem lepszy.. od wspomnianego nowego formatu.. Dobrze ze człowiek z wiekiem nabiera mądrości na takie zapowiedzi... w przeciwnym wypadku faktycznie trzeba byłoby zmieniać co trzy-cztery lata amplituner..

Ostatnia edycja:

lobos

New member
Bez reklam
Dzięki za info... ziarno widać na Sony X czy HX? ;-) Bo jeśli na FullHD już je widać to co dopiero na 4K.
Z tym, że tak jak piszesz z odległości ok. 4m to już nie robi takiej różnicy...
Zastanawiam się czy brać już teraz ten film czy poczekać na steela...?
Lubię "dino klimat" i miło byłoby mieć w metalowej tylko ciekawe ile trzeba będzie czekać?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Na Xie do końca roku w salonie mam ten tv.. po nowym roku wraca do salonu HX :) z 3,5 nie widać - luzik :) Zadzwoń do bluedvd i powie Ci gość ile trzeba czekać...

Ostatnia edycja:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Lolek, właśnie przypomniales mi naszą dyskusje o Avengers Age of Ultron. Wiec od siebie dodam, że:

Absolutnie nie mam nic do zarzucenia ścieżce oryginalnej. Trzeba ja wprawdzie duzo mocniej podkręcić ale to nie jest wada. Owszem, ktoś ją tak dziwnie zmasterowal ale powtórzę raz jeszcze - to nie jest problem. Ścieżka jest super. Sprawdziłem recenzje w sieci na portalach i się wszystko zgadza. Jedyne co zauważają to względnie obniżona masa w obrębie srednicy. Ale to również nie problem - taka tej ścieżki uroda. Dodam też że bass jest fajnie miesisty i dobrze kontrolowany. Co do Twojej uwagi o ścieżce polskiej to nie ma ona startu to oryginalnej - po prostu jest glosniejsza na danym poziomie głośności. A to nie jest żadna zaleta. Poza tym ja ją dyskwalifikuję (wlaczylem z ciekawości po Twoich postach - normalnie NIGDY dubbing/lektor mnie nie interesuje) za głos Ultrona. Żenada. Polecam sprawdzić na dwóch scenach w starym kościele. Rozmowa z rodzeństwem a potem z Iron Manem. Polska nie ma nawet startu.

Na koniec obraz - jest bardzo dobry z wyjątkiem pierwszej sceny (atak na zamek). Tutaj obraz jest marny jak w serialu Wiedzmin. Żenujący. Nie wiem kto to przepuscil. Obraz jest płaski, matowy, miękki a cgi/fx są na poziomie lat 80tych. Potem jest już bajka :)

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja inne mam zdanie dla mnie pod względem dźwięku ten film jest jeden z najgorszych ... dla mnie za nic nie ma dynamiki i nie chodzi o głośność tylko nie ma sobie mocy ten dźwięk.. mam stare filmy np. Hulk ( spadający śmigłowiec to blacha która się rozwala i jej dźwięk to aż wbija się w człowieka - takie się ma odczucie jakby w salonie rozwalił się ... a tutaj bez wyrazu i takich przykładów wiele mógłbym napisać.. ) który na łeb i szyję bije ten film pod względem jakości dźwięku, a nie wspomnę o wielu nowszych.. ale nie istotne.. Ci co lubią marvela i tak kupią tak jak i ja to zrobiłem. Ale niestety co jakiś czas są takie kwiatki i generalnie różnie bywa w filmach w ostatnim czasie jeśli chodzi o dźwięk.
Ale nic nowy kodek jakiś wejdzie niedługo to ten już pokaże swoja jakość :blagam:

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A miał być w 2016 a nawet w 2015 roku i tak co rok to przesuwają premierę Avatara 2 :-(

Łowca czarownic już lada moment w kinach a liczę na ten film :) więc na BR kupię i chciałbym żeby był fajny , ale zobaczymy... I cena może być fajna bo to monolith

Ostatnia edycja:
Do góry