Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Straight Outta Compton - zaliczone.
https://www.youtube.com/watch?v=OrlLcb7zYmw
Straight Outta Compton (2015) - IMDb
Straight Outta Compton (2015) - Filmweb

Nie jestem fanem gangsta rapu, ale powiedzmy, że znam temat dobrze.
Zresztą, uważam, że trzeba być wyjątkowym ignorantem aby przynajmniej nie poznać historii tego gatunku.
To co się dzisiaj dzieje (w swoim gatunku), zaczynało się właśnie tam.
Tytuł raczej dla ścisłej grupy odbiorców, mimo, że sporo istotnych wątków z kariery życia Easy-E pominęli, to zdecydowanie oceniam na mocne 7-8/10.
Początki Ice Cube, Dr.Dre, a także barwnej postaci Suge Knight.
(polecam dokumenty)
Przewija się też Snoop Dog, czy 2pac.
Piramida, jak będziesz oglądał, to koniecznie przed seansem dokument "Beef":
https://www.youtube.com/watch?v=L-Pgx73b4RI

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
To oby jak najszybciej mu się skończyła ...:) ja nie wiem czy oni dwóch na raz części nie będą przypadkiem kręcić..

Również tak słyszałem i nie wiem czy to dobrze,gdyż efekty CGI w trójce,mogą być już trochę "przestarzałe", gdy wypuszczą film...

Straight Outta Compton - zaliczone.
https://www.youtube.com/watch?v=OrlLcb7zYmw
Straight Outta Compton (2015) - IMDb
Straight Outta Compton (2015) - Filmweb

Nie jestem fanem gangsta rapu, ale powiedzmy, że znam temat dobrze.
Tytuł raczej dla ścisłej grupy odbiorców, mimo, że sporo istotnych wątków z kariery życia Easy-E pominęli, to zdecydowanie oceniam na mocne 7-8/10.
Początki Ice Cube, Dr.Dre, a także barwnej postaci Suge Knight.
(polecam dokumenty)
Przewija się też Snoop Dog, czy 2pac.
Piramida, jak będziesz oglądał, to koniecznie przed seansem dokument "Beef":
https://www.youtube.com/watch?v=L-Pgx73b4RI

Nie no,tą pozycję to trzeba obejrzeć z przynajmniej dobrym audio....

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Może tak być ale ta trzecia cz. ma wyjść rok po II części więc może tak źle nie będzie :) Może być tak że kiedy II cz będzie w kinie to oni w tym czasie będą dopiero przy końcówce zdjęć do III cz.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie no,tą pozycję to trzeba obejrzeć z przynajmniej dobrym audio....

Nie trzeba, zapewniam. Więcej tam dramatu czy raczej relacji głównych bohaterów, jak muzyki.
Wątki rasistowskie, początki, choroby i takie tam. Oparte na faktach, dokument "Beef" o tym mówi.
To nie jest pozycja dla gimbazy, raczej "szaro" bez fajerwerków.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nie trzeba, zapewniam. Więcej tam dramatu czy raczej relacji głównych bohaterów, jak muzyki.
Wątki rasistowskie, początki, choroby i takie tam. Oparte na faktach, dokument "Beef" o tym mówi.
To nie jest pozycja dla gimbazy, raczej "szaro" bez fajerwerków.

Oki,pozycja musowo do obejrzenia ;)

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Panowie,już za 2 miesiące nowe "Gwiezdne Wojny". Będzie się działo ;)
Ciekawe czy w Boxoffice pobiją "Titanica" ?
"Avatara" raczej nie przebiją :

Top BoxOffice Świat - Rankingi - Filmweb

Może uda mi się wyskoczyć do IMAX ;)
nie wydaje mi się żeby przebił Leobnarda ;P
Nie każdy lubi takie ostre s-f. Avatar też był powiewem świeżości i też nie wiem czy go przebije.
Z chęcią pójde na star wars.

Cameronowi kończy się kasa na imprezowanie (za zyski z "Avatara"),więc bierze się znów do roboty :mrgreen:;)

Wydaje mi się że dopracowanie świata jaki chce stworzyć Cameron, jego wizja potrzebuje sporo czasu. I zakładam, że mi wyjdą oczy jak ma to być lepsze jak Avatar 1. A w dniu premiery szczęka mi spadła że miesiąc szukałem ;P

Ale tutaj połowa będzie psioczyć na grafike dzwięk itd bo będą oglądać na monitorze 17 cali :banned:
pożyjemy zobaczymy :)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Ja inne mam zdanie dla mnie pod względem dźwięku ten film jest jeden z najgorszych ... dla mnie za nic nie ma dynamiki i nie chodzi o głośność tylko nie ma sobie mocy ten dźwięk.. mam stare filmy np. Hulk ( spadający śmigłowiec to blacha która się rozwala i jej dźwięk to aż wbija się w człowieka - takie się ma odczucie jakby w salonie rozwalił się ... a tutaj bez wyrazu i takich przykładów wiele mógłbym napisać.. ) który na łeb i szyję bije ten film pod względem jakości dźwięku, a nie wspomnę o wielu nowszych.. ale nie istotne.. Ci co lubią marvela i tak kupią tak jak i ja to zrobiłem. Ale niestety co jakiś czas są takie kwiatki i generalnie różnie bywa w filmach w ostatnim czasie jeśli chodzi o dźwięk.
Ale nic nowy kodek jakiś wejdzie niedługo to ten już pokaże swoja jakość :blagam:
Lolek

Po pierwsze dynamika pojawia się właśnie wraz ze wzrostem głośności,

Po drugie Hulka też mam i potwierdzam, że jest genialny. Jednocześnie stwierdzam, że właśnie potwierdziles to co sam napisałem, bo.... akurat ten film nagrany był głośniej niż przeciętny inny film. Ja w kazdym pudelku mam kartonik z notatkami na jakich ustawieniach dany film najlepiej ogladac i sluchac. Plus czasem wypisuje najlepsze sceny. I akurat Hulk pod względem głośności jest na przeciwnym końcu skali względem Avengers 2. Stąd wiele osób go wielbi a Avengers 2 krytykuje (co nie zmienia faktu, że nawet po sprowadzeniu obu ścieżek do wspólnego mianownika, Hulk robi większe wow).

Po trzecie, to co piszesz sarkastycznie o nowych kodekach nie ma sensu. Przecież one już teraz są bezstratne. Zmieniać się mogą jedynie założenia (patrz góra w Atmosie) ale nie jakość. Mylisz kodeki z inzynierią samego dźwięku. Można go skopac lub zrobić dobrze. Jak się skopie to najlepszy kodek nie pomoże. Nie myl pojęć :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek

Po pierwsze dynamika pojawia się właśnie wraz ze wzrostem głośności,

Po drugie Hulka też mam i potwierdzam, że jest genialny. Jednocześnie stwierdzam, że właśnie potwierdziles to co sam napisałem, bo.... akurat ten film nagrany był głośniej niż przeciętny inny film. Ja w kazdym pudelku mam kartonik z notatkami na jakich ustawieniach dany film najlepiej ogladac i sluchac. Plus czasem wypisuje najlepsze sceny. I akurat Hulk pod względem głośności jest na przeciwnym końcu skali względem Avengers 2. Stąd wiele osób go wielbi a Avengers 2 krytykuje (co nie zmienia faktu, że nawet po sprowadzeniu obu ścieżek do wspólnego mianownika, Hulk robi większe wow).

Po trzecie, to co piszesz sarkastycznie o nowych kodekach nie ma sensu. Przecież one już teraz są bezstratne. Zmieniać się mogą jedynie założenia (patrz góra w Atmosie) ale nie jakość. Mylisz kodeki z inzynierią samego dźwięku. Można go skopac lub zrobić dobrze. Jak się skopie to najlepszy kodek nie pomoże. Nie myl pojęć :)

Nie o techniczne sprawy mi chodzi jeśli mówię o kodekach tylko o głupim zachwalaniu... mogę się założyć z Tobą :) że jak wejdzie nowy kodek tutaj pewni ludzie będą zachwalać po niebiosa co to nie będzie i jak duża różnica będzie w stosunku do tego co mamy. Mało tego napisz mi na priv maila to ja Ci napiszę co to za osoby będą :)
A prawda jest taka Kolego ja mam kilka filmów tych samych zarówno na dvd jak i na Br i naprawdę w wielu przypadkach dźwięk w zwykłym DD jest porównywalny do np. DTS HD MA .. a są tutaj ludzie którzy zachwycali te kodeki po niebiosa .. i teraz podam Ci różnicę ile lat może mieć kodek DD 10 ?Nie wiem strzeliłem ale będzie tyle na pewno.. A teraz weź dla porównania skrzynię automatyczna sprzed 10 laty i z dzisiejszych czasów i zobaczysz jaka jest różnica między tymi skrzyniami w jeździe, w kulturze pracy , w spalaniu, w szybkości na reakcję zzmiany biegów itp.. To jest przepaść z tego co mówią ludzie którzy jeździli z takimi skrzyniami kiedyś i teraz..oraz to co mówią mechanicy - ja się nie wypowiadam bo dopiero jeżdżę z nową skrzynia od ponad roku...
A różnica w jakości dźwięku Kolego patrząc na to co było 10 lat temu DD i teraz np. w DTS HD MA jest w wielu wypadkach porównywalna ... i o to mi chodzi ... A patrząc na obecne tytuły w DD a właśnie w nowych kodekach to różnice są coraz mniejsze niż sprzed lat. A cena wiadomo jaka jest różnica - pisaliśmy już kiedyś o tym.
Oczywiście każdy ma swój wybór i to nie podlega dyskusji, ale dla mnie cos jest na rzeczy, że wymyślają kolejne niby lepsze rzeczy w audio które nie mają potem przełożenia w rzeczywistości na jakość tego dźwięku, a tylko chodzi o to żeby ludzi naciągnąć na nowe sprzęty.
Teraz co do dynamiki to ja nie zgadzam się ze im więcej głośności tym lepsza dynamika - Avengers 2 nawet na 70% głośności nie ma takiej dynamiki jak na 60% głośności takie filmy jak choćby Oblivion, Hulk, wojownicze żółwie...., mad max, Transy, Ocalony i wiele wiele innych, a już nie wspomnę o epicentrum - bo jest skopany....

nie wydaje mi się żeby przebił Leobnarda ;P
Nie każdy lubi takie ostre s-f. Avatar też był powiewem świeżości i też nie wiem czy go przebije.
Z chęcią pójde na star wars.

Wydaje mi się że dopracowanie świata jaki chce stworzyć Cameron, jego wizja potrzebuje sporo czasu. I zakładam, że mi wyjdą oczy jak ma to być lepsze jak Avatar 1. A w dniu premiery szczęka mi spadła że miesiąc szukałem ;P

Ale tutaj połowa będzie psioczyć na grafike dzwięk itd bo będą oglądać na monitorze 17 cali :banned:
pożyjemy zobaczymy :)

Tak jak piszesz i będzie cała masa takich ludzi co będą psioczyć a oglądali na 17 calowym monitorze od laptopa.. :) To samo będzie z nowymi Star Wars ...

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Prawda jest taka, że na 55" to też w wielu przypadkach żadna opinia.
Są filmy które powinno się oceniać tylko i wyłącznie na bazie stacjonarnych przybytków lub projekcji. Podobnie jest z audio, stereo to kastracja materiału i nie ma mowy o porównywalnych wrażeniach do dźwięku wielokanałowego.

Ostatnia edycja:

pantomima

Banned
Piramida - na jakim sprzecie siedzisz,bazujesz ?? Pytam z czystej ciekawowci, przerabiasz wszystko co sie tylko ukaze wiec raczej ....
Pytam powaznie i nie po to by skytykowac .

Do góry