Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Fotele mi nie przeszkadzały. Ani złe ani dobre. A mam 182 cm. Ale to dmuchanie po szyi mnie zabiło. Tydzień na zwolnieniu. Dziś kino i... znów mnie gardło napier..... Poza tym atrakcja nie dla mnie. Denerwowalo. Słabe zgranie z obrazem. Za dużo ruchu fotela. Podmuchy z gwizdaniem w uszy. Atrakcja dla dzieci. Dla mnie wyrzucona kasa. Bo bilet za 45 zeta. Wolałbym w normalnej sali obejrzeć.
A film. Bez rewelacji. Gość napisał historię z ogromnym potencjałem. Poruszył ciekawą problematykę. Mogło wyjść połączenie tematu z Łowcy Androidow z klimatem Robo Copa ale w powazniejszym wydaniu. Mógł być bardzo ambitny film. A wyszło.... średnio. Przerysowane role tych "złych" jak ze słabego komiksu dla dzieci. Ci "dobrzy" trochę lepiej ale nadal trochę niedorzeczni. Jackman - totalnie niewykorzystana rola. Weaver to nie wiem po co była. Chyba tylko nazwisko na plakat dać. AV na poziomie Dystryktu. Dużo poniżej Elizjum.
Zatem niewykorzystany potencjał. REWELACYJNY pomysł. Słabe wykobanie.
Również obejrzałem :
Chappie (2015) - IMDb
Zgadzam się.Film porusza ciekawy temat tj. świadomość i uczucia w "ciałach" maszyn,czy łączenie ludzkiego mózgu z robotem...,jednak wykonanie wydawało się jakby za bardzo "młodzieżowe".Zachowania bandziorów na maksa przerysowane,jak z jakiejś kreskówki.Bardziej śmieszyli niż straszyli.Dodatkowo wszędzie było bardzo kolorowo (ubranka,graffiti itd.).Film dostał kategorię "R" i połączenie tych "dziecinnych" kolorów z widokiem krwi,czy przekleństwami,było trochę oryginalne.Niektórym może się spodobać taka "wariacja"...Fabuła niestety nie była najwyższych lotów.Co do Jackmana,to aż tak źle nie było.W tym filmie po prostu nie dało się zagrać jakoś "głębiej"...,jednak Weaver rzeczywiście mało wniosła...Jako że w film miała wkład firma Sony,było trochę scenek z Playstation 4.
Do samego audio nie można się przyczepić,tylko trochę denerwowała mnie monotonna,kilka razy powtarzająca się ta sama muzyka.
Obraz bardzo dobry (jak na standard Blu-ray).Podobny do tego z "Lucy".Kolory jaskrawe i bardzo mało ziarna (tutaj już kwestia,co kto lubi)...

image.jpg

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

image.jpg

Kiedyś może jeszcze wrócę do tego filmu...;-)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Co do Jackmana,to aż tak źle nie było.W tym filmie po prostu nie dało się zagrać jakoś "głębiej"...

Już śpieszę z wyjaśnieniem.

Mi nie chodziło o to, że słabo zagrał. Chodziło mi dokładnie o to co zacytowales: niewykorzystana rola. W scenariuszu był dla jego postaci potencjał, ale ktoś go wycial i zostawił jedynie zdawkowe przezegnanie się i krzyżyk na szyi. Tam była opcja stworzenia "katolika ultrasa" ale ktoś się autocenzurowal (lub jego cenzurowali) i wyszło łagodnie. Szkoda.

O to mi chodziło :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Przecież to Die Antwoord, czego się spodziewać, psychologicznego dramatu? ;)
Widząc tych genialnych cudaków, tego właśnie się spodziewałem po filmie.
Film miał być przerysowany, trochę tandetny i przepełniony tym absurdem jaki serwuje "Ninja" i "Yo Landi" w swoich teledyskach, a jakie są każdy widzi, wklejałem nie raz.
Co do Jackmana, to wypadł w tym film jak pipa, nie wpisał się za grosz w konwencje tej produkcji, nie dlatego, że jest złym aktorem, ale za grosz tam nie pasował.
Ktoś kto słynie z "Amerykańskich przebierańców" i pogrywa od lat w takich produkcjach (a umówmy się, one wszystkie są do siebie podobne), nigdy nie wtopi się w "klimat" takich świrów jak Die Antwoord, a film był stricte pod nich.
Miła odmiana od tej "Hamerykańskiej" papki.

Raccoon, co powiesz na Żółwie 3D? Naturalnie chodzi o 3D, nie opinie o filmie.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Spoko, zawsze możesz odpalić film z jakimś "kozakiem", ot chociażby ostatnio wklejałeś scenkę z tym zielonym świniakiem, hulk to był chyba ;)
Mnie "Chappie" nie interesuję, film jak film, nie ma o czym pisać, ale gdybym miał do wyboru jakiegokolwiek nowego pająka,superciecia,czy avengersa, żeby nie wspomnieć o tym zielonym czymś, to bez zastanowienia wybrałbym tych Afrykańskich świrów, oni przynajmniej nie udają normalnych :)

Ot, ostatnio obejrzałem ponownie "Wolverine", (Raccoon mi podrzucił płytkę) i jak dla mnie to kabaret, nudny jak flaki z olejem, no, ale gusta i guściki.

Ostatnia edycja:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Widząc tych genialnych cudaków, tego właśnie się spodziewałem po filmie.
Film miał być przerysowany, trochę tandetny i przepełniony tym absurdem jaki serwuje "Ninja" i "Yo Landi" w swoich teledyskach, a jakie są każdy widzi, wklejałem nie raz.

Tu się zgodzę z Piramidą. Wcześniej ich nie znałem. Dla mnie - z poszanowanien Twojego zdania - to jest żenujący poziom. Big cyc. Gulczas. Discopolo. Taki mix. Dla mnie, niestety, zepsuli dokumentnie klimat filmu. Oceniam tylko występ w Chappie. W tym filmie widziałem ich po raz pierwszy i... chyba ostatni.

Co do Jackmana, to wypadł w tym film jak pipa, nie wpisał się za grosz w konwencje tej produkcji, nie dlatego, że jest złym aktorem, ale za grosz tam nie pasował.
Ktoś kto słynie z "Amerykańskich przebierańców" i pogrywa od lat w takich produkcjach (a umówmy się, one wszystkie są do siebie podobne), nigdy nie wtopi się w "klimat" takich świrów jak Die Antwoord, a film był stricte pod nich.

Tu się zgadzam z Twoim zdaniem. Obsada lepiej dobrana w dwóch poprzednich filmach reżysera.

Raccoon, co powiesz na Żółwie 3D? Naturalnie chodzi o 3D, nie opinie o filmie.

Ech, niestety nie widziałem :-( cena cały czas w granicach 100 zeta. Tak samo jak Na skraju jutra i Czarownicy. Te 3 filmy bardzo mnie kuszą ale skoro nieobejrzanych filmów na półce nadal dużo (m.in. Exodus 3d, Strażnicy Galaktyki 3d, Top Gun 3d, American Hustle) to chwilę się jeszcze wstrzymam. A Ty już ogladales? I jak 3d?

PS. Zgadzam się też co do Wolverina. Film mizerny. Dla mnie wszystkie X-Meny to lipa - nie mój klimat. Liczyłem na Przeszłość która nadejdzie i też się zawiodłem. Może MCU to podobny klimat, ale to akurat mogę oglądać.

Co do samego Wolverina pod kątem AV to pamiętam że wrażenie robiły tylko:
-3d w pierwszej scenie,
- subwoofer w ostatniej scenie.
Scena na pociągu jak dla mnie słaba.

Bipo

Active member
Bez reklam
Do Armanig i Reccoon:
Panowie a oglądaliście bajkę Madagaskar 3 w 3D?
Jeśli nie to obejrzyjcie i napiszcie swoje wrażenia odnośnie efektów 3D, nie mówię nic o fabule..;-) Gorąco polecam...;-) Ja bym tej bajce dał 10/10 jeśli chodzi o efekty wychodzenia z ekranu..;-)
Armanig a ty na swoim projektorze i większym ekranie możesz się miło zaskoczyć...;-)

Ostatnia edycja:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Ja mam 2 pierwsze części Madagaskaru. Trzecia jest na liście "do kupienia" z dwóch powodów. Po pierwsze jest najlepsza (oglądałem w tv). Po drugie zwróciłem wtedy uwage na sposób zrobienia wielu scen ewidentnie pod super 3d. Apetyt mam duży na tą pozycję.

Zresztą ta sama sytuacja jest z Toy Story. Mam wszystkie trzy części kupione w Polsce. Trójka ewidentnie jest zrobiona pod 3d. Niestety w trójwymiarze wyszła za granicą. Jest na liście "do sprowadzenia". Zresztą takich bajek jest więcej: Tangled, Żółwik, Sowie Królestwo. Kiedyś kupię na Zavvi jednym rzutem.

Do góry