Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Przydałoby się odświeżyć stare części na Blu-ray,chociaż finalnie średnio to wygląda...
Z drugiej strony,to było ponad 150 godzin materiału do zremasterowania a nie 1.5 godziny,jak w filmie ;)

12562_1_1080p.jpg

12562_14_1080p.jpg

12562_17_1080p.jpg

12562_25_1080p.jpg

12562_30_1080p.jpg

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Buba, Twój ulubiony wannabe cinematographer zaliczył właśnie płytkę z Birdmanem :) (i nie chodzi o ten otwór w środku)

Nie wiem co napisać. THIS IS FUCKIN GENIUS! I wcale nie chodzi o zdjęcia. Motyw długich ujęć owszem ciekawy, zbliża nas do konwencji teatru (którego gościem jestem średnio co drugi miesiąc), ale nie robilbym z niego głównego "ficzera" filmu (a to w tym wątku widziałem wiele razy). Więcej, myślę że to krzywdzące. Zdjęcia, dźwięk (!!!!!), gra aktorska (!!!!!!), scenariusz/reżyseria (wow), obsada, scenografia - to wszystko jest perfect (chyba tylko Watts odstaje - a przecież to dobra aktorka). Ale największą gwiazdą jest tutaj historia. Jestem pod wrażeniem. Zastanawiam się czy to nie najlepszy film jaki widziałem. Majstersztyk.

I powtórzę się: szkoda, że duża część postów ograniczala się tutaj do... zdjęć.

Na koniec, zastanawiam się kto powinien dostać Oskara. Keaton czy Redmayne? Obaj dali z siebie bardzo dużo. Mnie jednak kupił bardziej Keaton. Pokazał pasję bohatera. Redmayne tylko fizycznosc (choroba). Zabrakło mi naukowej pasji.

I już naprawdę na samym końcu. Kwestia czy film zostawić czy sprzedać. To taka historia która jest przeżyciem. Przy drugim seansie raczej nie uderzy tak mocno. To jednak nie umniejsza filmu. Po prostu czyni go bardziej intymnym ;-) a sam bd - wydanie av również perfect (jak ktoś lubi stopę perkusji to tu jest jej więcej niż w Wiplashu).

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Raccoon.
Otoz to majstersztyk.
2 raz jest jeszcze lepszy, bo dostrzegasz rzeczy, ktore umknely Twojej uwadze, za pierwszysm raz em.
Ale jak sie znudzisz, to napewno ze sprzedaza nie bedzie problemu :)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Drugi raz będę oglądał na pewno jeszcze na tej samej płycie. Muszę pokazać połówce :) ciekaw też jestem jej reakcji :)

A teraz oglądam reportaże z dodatków :)

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Z ciekawości,zrobiłem zestawienie Blockbusterów wyświetlanych w 2015 r na HBO i Canal +.
Tak się to prezentuje (według kolejności wyświetlania) :

HBO :
Grawitacja
Czarownica
Robocop
Niesamowity Spider-man 2
Herkules
300 Początek Imperium
Na skraju jutra
Sin City 2
Godzilla
Epicentrum
Strażnicy Galaktyki
Tajemnice lasu
Hobbit : Bitwa Pięciu Armii

Canal + :
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
Noe
Transformers: Wiek zagłady
Pompeje
47 Roninów
Niezgodna
Wojownicze żółwie ninja
Need for Speed
Transcendencja
Ewolucja planety małp
Lucy
Więzień labiryntu
Niezniszczalni 3
Jak wytresować smoka 2
Dracula historia nieznana
Exodus: Bogowie i Królowie
Igrzyska śmierci: Kosogłos część 1

Jeśli zaś chodzi o nowsze "Oscarowe" filmy,to Canal + ma ich zdecydowanie więcej ;-)

To tylko podsumowanie samych filmów,gdy dużo z nas lubi jeszcze sport,dokumenty czy seriale...:wink:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wiem że to kawałek czasu tylko tak za pamięci napisałem.. :)

A propo Terminatora to pokazuje właśnie o czym pisałem premiera na BR koniec listopada/początek grudnia na HBO koniec lutego ... 3 miesiące i kto nie ma może oglądać..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ku przestrodze,
Zaliczyłem właśnie Criminal Activities z Travoltą
Criminal Activities (2015) - Filmweb
Ależ to był gniot, ledwo dotrwałem do końca.
Na tym filmie zakończyłem właśnie moją sympatie do Travolty.
Pominę już całą resztę obsady, bo nie warto strzępić języka.
Za to na filmwebie ocena 5.8, bez komentarza... ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja już od jakiś 2 lat unikam "akcyjniaków" z Cagem,Travoltą i Willisem.
Najbardziej "szkoda mi" tego ostatniego ;)

Tyle, że to miał być "kryminał/thriller". Koń by się uśmiał ;)
Każdy z tych panów miał już swoje 5 minut i za cholerę nie wróże im już przyszłości.
Lage też położyłem na Twardego, ale po "Legendzie" i "Zjawie" wystrzelił w moim rankingu bardzo wysoko.
To nie jest uniwersalny aktor, za to konkretnych ról, wręcz stworzony ("Zjawa").
Będę gościa miał na oku.

Do góry