Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Caparzo

New member
Bez reklam
@Piramida.... nie pij tyle, bo pamięć szwankuje :D:mrgreen:
http://www.hdtv.com.pl/forum/1190763-post12430.html

@Caparzo, mi tam się podobał, w kinie oglądałem, na dźwięk nie mogłem narzekać.
Może nie jest to film wybitny, ale dla mnie ok ;)
http://www.hdtv.com.pl/forum/1190792-post12432.html

Henry dałeś 5/10 ?! Zwariowałes :p film nudny jak metr sznurka :p zmarnowałem 1,5h a mogłem na konsoli pograć hehe

Piramida poszukaj innych filmów ;) odpuść a nie pożałujesz

Henry

Active member
Bez reklam
Henry dałeś 5/10 ?! Zwariowałes :p film nudny jak metr sznurka :p zmarnowałem 1,5h a mogłem na konsoli pograć hehe

Piramida poszukaj innych filmów ;) odpuść a nie pożałujesz
Pisałem, że przy polskich zaczynam od 5 ;)
poza tym, aż tak cienki nie był....

Dobra, browar ci wiszę :D

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ciekawie zapowiada się również "Konwój" z Gajosem i Więckiewiczem.
Na razie nie ma trailera,to wrzucę krótkie video z planu :wink:

[youtube]CXOycxOzw2g[/youtube]

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Scully zrobiła sie ponętna ;)

Przestań,gówniara jakaś :mrgreen:;)

"Karbala" zaliczona.
Jeśli chodzi o polskie kino wojenne,do tej pory przeważnie przyzwyczajeni byliśmy do filmów o II Wojnie Światowej,więc dla odmiany,ukazanie konfliktu w czasach współczesnych,zasługuje tutaj na plus.
Szkoda,jednak że film nie wyszedł na Blu-ray.W przypadku produkcji wojennych,to już trochę "nie na czasie",chociaż sam montaż pozostawiał tutaj sporo do życzenia a kamera podczas momentów akcji,dostawała sporej trzęsawki :wink:
Caparzo,żeś mi o tych kapiszonach nagadał,że podczas niektórych momentów strzelanin,zacząłem się śmiać :mrgreen:...ale były też i "mocniejsze" odgłosy...:wink:
Jeśli chodzi o grę aktorską,to trochę kulała...
Ogólnie można obejrzeć,ale raczej tylko jako "coś nowego" w polskim kinie...:wink:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Za tydzień będę oglądał - :) kupuje choćby dla tego że film jest poświęcony tym którzy zginęli - ja żołnierzy lubię więc trzeba kupić...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Kiedyś za małolata widziałem :wink:

Jeszcze jeśli chodzi o Karbelę...co ciekawe,w obronie "City Hall" zginęło ponad 80 irackich rebeliantów a po stronie polsko-bułgarskiej,nie było ani jednego zabitego.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kiedyś za małolata widziałem :wink:

Jeszcze jeśli chodzi o Karbelę...co ciekawe,w obronie "City Hall" zginęło ponad 80 irackich rebeliantów a po stronie polsko-bułgarskiej,nie było ani jednego zabitego.

Piramida Nasi górą :) tak trzymać..

Wczoraj obejrzałem Dobre zabijanie czy cos takiego jak dla mnie film tragedia - myślałem że znacznie lepszy będzie a już nie wspomnę o absurdzie że Gość operator bezzałogowca niemalże co dzień rano popija sobie prze pracą i nikt nie widzi problemu że ma coś z głową i generalnie potrzebuje psychologa... generalnie szkoda kasy na taki film... jakby tak w rzeczywistości to wyglądało w USA to chyba każdy mógłby taką robotę wykonywać, a już nie wspomnę że Gość sobie wybiera bez pozwolenia cel i rozwala go bo Arab mu się nie podoba z powodu tego co robił (pomimo że słuszne było z punktu moralnego ale nie było pozwolenia)...i jeszcze pewnie nikt nie zauważy że jednej rakiety brak w samolocie..

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Sorry Stary, ale Twoim zdaniem Demony są lepsze od Karbali? :?

Nie jest to wybitne kino jak już psiałem ,ale tak. Demony jakoś mi sie lepiej oglądało. Były dobre teksty, w miare akcja nie było nudno jak w Karbali. Ja się nudziłem i usypiałem, mimo tego że lubię takie filmy i klimat, ale w tej produkcji zabrakło wszystkiego.

Wczoraj obejrzałem Dobre zabijanie czy cos takiego

Mówisz o filmie Good Kill ?? z Etanem Howkiem czy jak to się tam pisze ;) To mnie zniechęciłeś ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
No pewnie.W wojsku czy policji pracują ludzie,ktorzy mają co tydzień przeprowadzane testy psychologiczne,ani jeden z nich nie pije i nigdy nie zdarzył się tam przypadek niesubordynacji na szerszą skalę...:)
Poza tym Ethan raczej się z tym ukrywał podczas służby...a jego większe problemy nasiliły się dopiero wtedy,gdy ekipa z którą pracował,zaczęła dostawać bezposrednie rozkazy od CIA,które skutkowały większą ilością ofiar w ludziach (także cywili).
Co do konsekwencji rozwalenia gościa,który nieustannie gwałcił kobietę,to główny bohater,z pewnością je poniósł...
Poza tym,to tylko film :)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Zaliczone:

Gwiazd naszych wina
Film w sposób tendencyjny pokazuje (na podstawie książki) nieuchronnosc śmierci z powodu raka vs. radość z każdego dnia, obowiązkowo z domieszką miłości i wątpliwości z nią związanych. Tendencyjnie (choroba uszlachetnia, miłość jest piękna, etc.) ale jednocześnie w tak sympatyczny sposób, że ilość ciepła jaką dostaje serducho widzów wynagradza tę wadę. Seans bardzo udany. Film bez zbędnego szarzowania. A aktorkę z głównej roli widziałem w akcji pierwszy raz, więc "jedna mina" o której często pisze Piramida, nie miała znaczenia. Zobaczymy w następnych filmach.

Teoria Wszystkiego
Historia raczej znana, więc twistow fabularnych nie ma - może z wyjątkiem kwestii rodzinnych. Bardzo solidny film - na jeden raz. Na pewno do zaliczenia. Oskar i Globy (Redmayne i muzyka) zasłużone. Film typowo biograficzny z focusem na kwestie rodzinne - osobiście wolałbym więcej tematów naukowych.

Więzien labiryntu: Próby ognia
Hmmm zgadzam się z recenzjami odnośnie powolnego początku (to akurat mi nie przeszkadzało) i debilnego finału w ostatnich 10 minutach. Środek jest bardzo dobry - interesujące kino przygodowe na większą skalę, niż w części pierwszej. Audio i video nie mają zadania robić wow i odwracac uwagi od dziur w fabule. Są tylko supportem, a to się ostatnio w tym gatunku rzadko zdarza. Plus za domieszke horroru. Film oczywiście dla młodzieży i z niską kategoria wiekowa, ale w odróżnieniu od innych ostatnio modnych sf/dystopii tego rodzaju, może - przy odpowiednim nastawieniu - zainteresować również starszego widza.

Homeland serial - cztery sezony
Trzy pierwsze serie to w sumie zamknięta całość. Warto wytrwać, chociaż od drugiej serii pojawia się trochę niedorzecznosci. Czwarta seria już jak dla mnie mizerna. Na piątą chyba nie mam ochoty...

Aaa, dorzucę jeszcze dwie bajki od Dreamworks. Megamind 3d oraz Potwory i Obcy. Pierwsza bardzo dobra, druga średnia/dobra. Ale obie świetne w kategorii BASS :) polecam!

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
U lala. Ktos tu ma spore opoznienie ;)
A jak tam nowe Archiwum X?

Również jestem ciekaw nowej serii, wszystkie poprzednie odcinki oglądałem i to po kilka razy.. ciekawe co teraz wymyślili. Może w końcu Mulder i Scally się mocniej za siebie zbiorą..:mrgreen:

Raccoon pamiętasz jak Ci pisałem o dwuch pierwszych filmach warto obejrzeć min. raz. .:)

Karbala slabiutko....:-? Gra aktorska tych ludzi w filmie o tej tematyce wola o pomstę do nieba....

Do góry