Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja też, wstępnie sobota. Następnie w planach polowanie na stella. Obowiązkowo.
Btw. Cassel również zaliczony, nie tego się spodziewałem, a zaskoczenie tym bardziej, że nic (celowo) nie czytałem o filmie przed.
Mi się podobał, ale to nie jest film dla każdego.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Piramida, niech Cię głowa o to nie boli ;)
Wiem co chcę obejrzeć "już" z kompromisem, dla treści, a co muszę mieć perfekto. Filmy do mnie trafią na Blu, a kino jak pisałem również zaliczam wyjątkowo. Zasługują na to.

Henry

Active member
Bez reklam
Btw. Cassel również zaliczony, nie tego się spodziewałem, a zaskoczenie tym bardziej, że nic (celowo) nie czytałem o filmie przed.
Mi się podobał, ale to nie jest film dla każdego.
Ja wcześniej tylko trailer widziałem i też spodziewałem się czego innego.... a tu proszę ;)
Dla mnie zdecydowanie w czołówce filmów z ubiegłego roku, ale dokładnie jak piszesz, jest to kino niszowe.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mam tego pełną świadomość i nie polemizuje z tym, szczególnie, że to ja tu zawsze takie hasła głosiłem ;)
Poczułem się jak alkoholik który zobaczył tanią wódkę, a nie chciał czekać na wytrawne wino. Nie smakowała tak jak powinna, ale impreza i tak była zajebista ;) Kumasz Piramida mam nadzieje porównanie.
Mimo to jestem więcej jak zadowolony, dla takich pozycji warte jest "życie" kinomaniaka ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Podobna świetna rola Braciaka
[youtube]NX7mUWl7GsU[/youtube]

a tutaj trochę historii
[youtube]_irB8S0QAQw[/youtube]

Obydwa z chęcią obejrzę :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Mam tego pełną świadomość i nie polemizuje z tym, szczególnie, że to ja tu zawsze takie hasła głosiłem :wink:
Poczułem się jak alkoholik który zobaczył tanią wódkę, a nie chciał czekać na wytrawne wino. Nie smakowała tak jak powinna, ale impreza i tak była zajebista :wink: Kumasz Piramida mam nadzieje porównanie.
Mimo to jestem więcej jak zadowolony, dla takich pozycji warte jest "życie" kinomaniaka :wink:

Ciekawość i nic więcej ;)
Tak samo filmy "wypożyczają" ludzie którzy mają sprzęty za kilka baniek,bo chcą coś obejrzeć 2-4 tygodnie wcześniej,zanim pojawi się w sklepie.

Ale te jakości "dvdscreener" to jakaś lipa.Szczególnie w niektórych pozycjach... ;)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lipa to jest to, że nie można w naszej kochanej TVP obejrzeć Oscarów na żywo, a nie każdy trzyma C+.
Mimo wszystko chciałbym zobaczyć minę Leosia jak zgarnia statue ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Ja mu daję 50% szans, choć osobiście chciałbym żeby indywidualnie też w końcu dostał.
Obstawiam za to, że Danish Girl i Spotlight zgarną jakieś statuetki, ze względów bardziej ideologicznych niż artystycznych

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Redmayne jest dobrym aktorem bez wątpliwości. Mam jednak wrażenie, że za kilka lat powiemy o nim to samo co o Waltzu. W każdym filmie gra podobną manierą. Obym się mylił...

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Mam tego pełną świadomość i nie polemizuje z tym, szczególnie, że to ja tu zawsze takie hasła głosiłem ;)
Poczułem się jak alkoholik który zobaczył tanią wódkę, a nie chciał czekać na wytrawne wino. Nie smakowała tak jak powinna, ale impreza i tak była zajebista ;) Kumasz Piramida mam nadzieje porównanie.
Mimo to jestem więcej jak zadowolony, dla takich pozycji warte jest "życie" kinomaniaka ;)
Porównanie nie do końca trafione. Potrzeby fizjologiczne i powiedzmy "artystyczne" zajmują inne pozycje w piramidzie (hyhy) potrzeb. Jak jestem bardzo głodny to i owszem zjem parowke czy inną zupke chińską, ale już potrzebę samorealizacji - hobby, sztuka - zaspokajam z dbałością o szczegóły i ich jakość. Tutaj nie ma miejsca na wyrób czekoladopodobny czy mięso niewiadomego pochodzenia oddzielone mechanicznie. To tak jakby kolekcjoner dzieł sztuki w oczekiwaniu na zakup obrazu powiesił na ścianie wydruk albo lolek nosił podróbke zegarka.

Owszem, potem obejrzysz na bd ale pierwsze wrażenie jest jedno. Moim zdaniem warto czekać. Szanować swoje oko, ucho... i sprzęt. Ale każdy ma swoje gusta - a ja jestem za wolnością wyborów.

Ps. A że jestem pamietliwy i złośliwy to dodam, że wolę swoją 60" plamke na scianie zasilana blu-rayem (co nazwales zenadą), niż Twoje 120" zasilane tym konkretnym filmem w tej konkretnej jakości. Ale każdy ogląda jak lubi, nie? :)

Pozdro i tradycyjnie - bez urazy ;-)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Moim zdaniem Redmaine przegotowal Lilly jak to mowia u nas " Too much for the white man". Mam nadzieje ze nie dostanie nagrody za idee, bo faktycznie Leona byloby mi szkoda. Vikander za to w tym filmie rozkwitla i jej kibicuje. Troche dziwi mnie, a zarazem rozczarowuje, ze nie dali nominacji C.Theron za Mad Maxa, skoro dali J.J.Leigh za Hateful 8. Ale najbardziej kontrowersyjne dla mnie sa nominacje J.Lawrance i M.Damona.
Zjawa poza przegieta historia i tak wymiata konkurencje. Nawet muzyka imho nadaje sie na podium.
Edit:
Zolte majty tez pokazaly klase. :) Moze tez cos dostanie, to wtedy bedziemy mowic, ze to zlote slipy byly. ;)

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Ale w H8ful 8 pokazała klasę i zdziwiłbym się gdyby wśród nominowanych nie była, dla mnie była to najlepsza kreacja w tym filmie.
A Charlize tez nominacja się należała ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Charlize ?
W "Mad Max" była lekko złą babką,której pomogły krótkie włosy i spojrzenie spode łba...
Bez rewelacji ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Porównanie nie do końca trafione. Potrzeby fizjologiczne i powiedzmy "artystyczne" zajmują inne pozycje w piramidzie (hyhy) potrzeb. Jak jestem bardzo głodny to i owszem zjem parowke czy inną zupke chińską, ale już potrzebę samorealizacji - hobby, sztuka - zaspokajam z dbałością o szczegóły i ich jakość. Tutaj nie ma miejsca na wyrób czekoladopodobny czy mięso niewiadomego pochodzenia oddzielone mechanicznie. To tak jakby kolekcjoner dzieł sztuki w oczekiwaniu na zakup obrazu powiesił na ścianie wydruk albo lolek nosił podróbke zegarka.

Owszem, potem obejrzysz na bd ale pierwsze wrażenie jest jedno. Moim zdaniem warto czekać. Szanować swoje oko, ucho... i sprzęt. Ale każdy ma swoje gusta - a ja jestem za wolnością wyborów.

Ps. A że jestem pamietliwy i złośliwy to dodam, że wolę swoją 60" plamke na scianie zasilana blu-rayem (co nazwales zenadą), niż Twoje 120" zasilane tym konkretnym filmem w tej konkretnej jakości. Ale każdy ogląda jak lubi, nie? :)

Pozdro i tradycyjnie - bez urazy ;-)

Ja powiem tak dla mnie generalnie kupowanie "podroby" czegoś na co mnie nie stać to jest coś co nie jest do zrozumienia.... bo każdy zdrowy człowiek chyba powinien sobie powiedzieć, że lepiej jest kupić coś tańszego co też często gęsto nie jest tanie ale oryginał niż udawać bogatego dziada - nie mówiąc już o wstydzie kiedy to się wyda.. i ile można mieć z tego nie przyjemności..
Pewnie można i mercedesa zamówić w Chinach za 50% tylko pytanie po co udawać kogoś kim się nie jest ...
Na pewno znacie przypadki że ludzie kupują oryginalne zegarki za choćby te strzelam 500 zl i się cieszą że sobie taki kupili zegarek, a inni się śmieją z tego i mówią że za 500 zl to oni mają zegarek który chodzi po 15 tyś i co ważne - nie widzą w tym nic złego, że okradają firmę, ludzi tam pracujących i dorabiają złodziei, a w oczach ich ludzie kupujący oryginalne w tym wypadku zegarki to frajerzy.
Pytanie co musi się wydarzyć w tym kraju lub jakie prawo musi wejść żeby ludzie zrozumieli że lepiej jest kupić np wspomniany już zegarek za 200 zł oryginał niż podróbę za tę samą kwotę...dlaczego ludzie chcą być kimś kim w rzeczywistości nie są i pewnie nie będą bo kogo stać zegarek za 20-40 tys zł .. ?
Czy mając tańszy jesteśmy gorsi ???

Ok,ale pierwsze wrażenie,to nie to samo,co drugie ;)

Piramida z tym spojrzeniem to zawsze to pierwsze jest najlepsze :) bez względu co mamy na myśli..

Lipa to jest to, że nie można w naszej kochanej TVP obejrzeć Oscarów na żywo, a nie każdy trzyma C+.
Mimo wszystko chciałbym zobaczyć minę Leosia jak zgarnia statue ;)

A w zwykłej tv nie dają po jakimś czasie ? Wiadomo nie jest to samo co na żywo ale jednak..

Ostatnia edycja:
Do góry