Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Właśnie strzeliło równe 15.000 wypowiedzi w naszym wątku, z czego niemal 1/3 to Piramida ;)
Wypadałoby coś postawić ; )

15k.jpg

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Właśnie w telewizji mówili,że niejaki Raccoon,zdobył piętnastotysięcznik.
A nagroda jest nie byle jaka,bo to zabawa na całego (dla Niego i znajomych :) ),do bladego świtu,w jednym z najbardziej ekskluzywnych miejc euforii i rozkoszy "Lolek Suprice Night Club" :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zaliczone:

Gwiazd naszych wina
Film w sposób tendencyjny pokazuje (na podstawie książki) nieuchronnosc śmierci z powodu raka vs. radość z każdego dnia, obowiązkowo z domieszką miłości i wątpliwości z nią związanych. Tendencyjnie (choroba uszlachetnia, miłość jest piękna, etc.) ale jednocześnie w tak sympatyczny sposób, że ilość ciepła jaką dostaje serducho widzów wynagradza tę wadę. Seans bardzo udany. Film bez zbędnego szarzowania. A aktorkę z głównej roli widziałem w akcji pierwszy raz, więc "jedna mina" o której często pisze Piramida, nie miała znaczenia. Zobaczymy w następnych filmach.

Teoria Wszystkiego
Historia raczej znana, więc twistow fabularnych nie ma - może z wyjątkiem kwestii rodzinnych. Bardzo solidny film - na jeden raz. Na pewno do zaliczenia. Oskar i Globy (Redmayne i muzyka) zasłużone. Film typowo biograficzny z focusem na kwestie rodzinne - osobiście wolałbym więcej tematów naukowych.

Więzien labiryntu: Próby ognia
Hmmm zgadzam się z recenzjami odnośnie powolnego początku (to akurat mi nie przeszkadzało) i debilnego finału w ostatnich 10 minutach. Środek jest bardzo dobry - interesujące kino przygodowe na większą skalę, niż w części pierwszej. Audio i video nie mają zadania robić wow i odwracac uwagi od dziur w fabule. Są tylko supportem, a to się ostatnio w tym gatunku rzadko zdarza. Plus za domieszke horroru. Film oczywiście dla młodzieży i z niską kategoria wiekowa, ale w odróżnieniu od innych ostatnio modnych sf/dystopii tego rodzaju, może - przy odpowiednim nastawieniu - zainteresować również starszego widza.

Homeland serial - cztery sezony
Trzy pierwsze serie to w sumie zamknięta całość. Warto wytrwać, chociaż od drugiej serii pojawia się trochę niedorzecznosci. Czwarta seria już jak dla mnie mizerna. Na piątą chyba nie mam ochoty...

Aaa, dorzucę jeszcze dwie bajki od Dreamworks. Megamind 3d oraz Potwory i Obcy. Pierwsza bardzo dobra, druga średnia/dobra. Ale obie świetne w kategorii BASS :) polecam!

Czyli wiezień labiryntu do odsprzedania leci :) to może jednak lepiej kupić na dvd :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Raccoon,zauważyłem że dużo filmów oglądasz po jakimś roku od premiery...
Rozumiem że akcja/s-f/fantasy lubisz zaliczyć w dobrej jakości,ale produkcje z gatunku "dramat",czy podobne,nie styknęłyby Ci np. na Canal + HD,czy HBO HD ? :)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Bipo
Still Alice - taką mam nadzieję :)

Lolek
Więzien labiryntu: nie sprzedaję. Jak będę miał pełną trylogię to ocenie czy warto trzymać. Póki co mi się ten dwu-film bardzo podoba. Słabe jest tylko zakończenie dwójki - alw to chyba kwestia książki, a nie filmu. Co do zakupu na dvd - ja uznaję tylko bd. A to, że napisałem o av jako o supporcie, nie znaczy że av jest słabe. Jest bardzo dobre. Po prostu nie jest sztuką dla sztuki :)

Piramida
Wiele razy myślałem o hbo/c+ ale jakoś sam się ustalił inny system. Bd plus darmowe kanały na kablowce :) ja bardzo dużo nagrywam z tv i bardzo dużo kupuję bd. A oglądam w swoim, powolnym tempie, bo muszę. .... mieć wolne mieszkanie :-( bez rodzinki

Wszyscy
Ja - zupełnie poważnie - jak będzie spotkanie, wszystkim stałym bywalcom tego tematu, chętnie piwo stawiam :)

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Savron

Well-known member
Bez reklam
Właśnie strzeliło równe 15.000 wypowiedzi w naszym wątku, z czego niemal 1/3 to Piramida ;)
Wypadałoby coś postawić ; )

15k.jpg

Ciekawie. :roll: U mnie 15000 post należy do ........ BIPO.!!!!
Raccoon .... 15001 !! O co chodzi? Żyje w innym wymiarze czy w Mordorze czas płynne wolniej ? :mrgreen:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida ja tak robię i jak dla mnie super rozwiązanie..i nie tylko dramaty :)
Raccoon ja tez uważam że to kwestia książki - choć filmu nie oglądałem - jeszcze .....

Ostatnia edycja:

Savron

Well-known member
Bez reklam
Savron. Dzigicie u mnie tez.
Oni sa z innego wymiaru..
Albo licza po rzymsku ;)
Witam. A pro po od razu pytanko do Was. Bo w innym wątku będę czekać do skończenia świata :)
Czy dasz się , czy jest taka możliwość i czy wogole można : aby kolumny podłogowe posłużyli jako stęndy ( podstawki) do kolumn podstawkowych?? Czy to poroniony pomysł? Czeeeeeeeeekam na rzetelną i fachową poradę. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Piramida, Lolek,

A jeszcze co do HBO/C+, jakbym miał (kiedyś miałem gratis 3 miesiące wszystkie płatne kanały łącznie z Filmboxami i Cinemaxami), to bym pewnie nie miał takiej motywacji do kupowania płyt :) a tak jest ciśnienie ;-)

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Do góry