Raccoon pamiętasz jak Ci pisałem o dwuch pierwszych filmach warto obejrzeć min. raz. .![]()
Pamiętam
Teraz czekam na dobrą cenę na Still Alice
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Raccoon pamiętasz jak Ci pisałem o dwuch pierwszych filmach warto obejrzeć min. raz. .![]()
Pamiętamoba bardzo dobre
Teraz czekam na dobrą cenę na Still Alice
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Zaliczone:
Gwiazd naszych wina
Film w sposób tendencyjny pokazuje (na podstawie książki) nieuchronnosc śmierci z powodu raka vs. radość z każdego dnia, obowiązkowo z domieszką miłości i wątpliwości z nią związanych. Tendencyjnie (choroba uszlachetnia, miłość jest piękna, etc.) ale jednocześnie w tak sympatyczny sposób, że ilość ciepła jaką dostaje serducho widzów wynagradza tę wadę. Seans bardzo udany. Film bez zbędnego szarzowania. A aktorkę z głównej roli widziałem w akcji pierwszy raz, więc "jedna mina" o której często pisze Piramida, nie miała znaczenia. Zobaczymy w następnych filmach.
Teoria Wszystkiego
Historia raczej znana, więc twistow fabularnych nie ma - może z wyjątkiem kwestii rodzinnych. Bardzo solidny film - na jeden raz. Na pewno do zaliczenia. Oskar i Globy (Redmayne i muzyka) zasłużone. Film typowo biograficzny z focusem na kwestie rodzinne - osobiście wolałbym więcej tematów naukowych.
Więzien labiryntu: Próby ognia
Hmmm zgadzam się z recenzjami odnośnie powolnego początku (to akurat mi nie przeszkadzało) i debilnego finału w ostatnich 10 minutach. Środek jest bardzo dobry - interesujące kino przygodowe na większą skalę, niż w części pierwszej. Audio i video nie mają zadania robić wow i odwracac uwagi od dziur w fabule. Są tylko supportem, a to się ostatnio w tym gatunku rzadko zdarza. Plus za domieszke horroru. Film oczywiście dla młodzieży i z niską kategoria wiekowa, ale w odróżnieniu od innych ostatnio modnych sf/dystopii tego rodzaju, może - przy odpowiednim nastawieniu - zainteresować również starszego widza.
Homeland serial - cztery sezony
Trzy pierwsze serie to w sumie zamknięta całość. Warto wytrwać, chociaż od drugiej serii pojawia się trochę niedorzecznosci. Czwarta seria już jak dla mnie mizerna. Na piątą chyba nie mam ochoty...
Aaa, dorzucę jeszcze dwie bajki od Dreamworks. Megamind 3d oraz Potwory i Obcy. Pierwsza bardzo dobra, druga średnia/dobra. Ale obie świetne w kategorii BASSpolecam!
Właśnie strzeliło równe 15.000 wypowiedzi w naszym wątku, z czego niemal 1/3 to Piramida
Wypadałoby coś postawić ; )
![]()
Witam. A pro po od razu pytanko do Was. Bo w innym wątku będę czekać do skończenia świataSavron. Dzigicie u mnie tez.
Oni sa z innego wymiaru..
Albo licza po rzymsku![]()
Właśnie się zaczęło z Archiwum X, świetny wstęp.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.