Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
To są zdjęcia obrazu wykonane aparatem czy screenshoty?

Screeny ale muszę zainstalować w końcu inny program,bo mam już od kilku lat KM Player.W dodatku coś się w nim poyebało i nie zapisuje mi screenów,więc muszę dodatkowo korzystać z Frapsa.
Ale spokojnie,to jest pełna płyta.Na TV o wiele lepiej to wygląda :

Tu masz info o dysku :

Disc Title: The Hobbit: The Battle of the Five Armies 2014 1080p BluRay AVC DTS-HD MA 7.1
Disc Size: 33,863,267,814 bytes
Protection: AACS
BD-Java: Yes
BDInfo: 0.5.8

Name: 00100.MPLS
Length: 2:24:28.076 (h:m:s.ms)
Size: 32,158,193,664 bytes
Total Bitrate: 29.68 Mbps

MPEG-4 AVC Video 21965 kbps 1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
DTS-HD Master Audio English 4721 kbps 7.1 / 48 kHz / 4721 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)

_Gamer_

New member
Dzięki za info ale ja zapytałem bo wyglądało mi to na foty z projektora ;) Hobbity zawsze miały nienaganną jakość AV, nie ma się do czego przyczepić moim zdaniem.

Ja używam VLC player i bardzo sobie chwalę. Potęga możliwości ustawień i wtyczek. Można wykręcić taką jakość obrazu, że oppo 103 z darbee się chowa :D

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja używam VLC player i bardzo sobie chwalę. Potęga możliwości ustawień i wtyczek. Można wykręcić taką jakość obrazu, że oppo 103 z darbee się chowa :D

Mnie ogólnie te programy tak nie kręcą i nie wgłębiałem się za bardzo który jest najlepszy,gdyż nie oglądam filmów na/przez komputer.Czasmi tylko sobie coś sprawdzę...
Zawsze oglądam na stacjonarnym Blu-ray podpiętym do telewizora :wink:

gerus6

Active member
Bez reklam
Wszyscy piszą, że czekają na wersje rozszerzone, ale jeszcze nikt nie napisał co te "rozszerzenie" wnosi do filmu ;)(oprócz tego, że jest dłuższy) dla mnie np. wersja rozszerzona Gladiatora jest dużo gorsza od wersji kinowej (dodatkowe sceny nic ciekawego nie wnoszą do filmu, mało tego, niektóre są żenujące ;))

_Gamer_

New member
Ja nie czekam jeśli chodzi tylko o dodatki typu kulisy kręcenia scen, wywiady z ekipą, jakieś art worki.

Już za czasów dvd mnie to nie kręciło, a wręcz nie chcę wiedzieć jak były kręcone poszczególne sceny, to odziera film z magii i klimatu i już nie patrzy się na to tak jak wcześniej, kiedy ma się świadomość jak dana widowiskowa scena była zrealizowana. Ale może tylko ja tak mam :)

Rozumiem, że kogoś może to ciekawić ale ja wolę nie wiedzieć i zapamiętać sobie to co zobaczyłem podczas projekcji filmu, a nie maszyny i sztuczki użyte do zrealizowania scen.

Z kolei wywiady z aktorami, ekipą etc. to dla mnie nuda. W ogóle mnie nie interesuje co mają do powiedzenia na temat filmu i ról jakie odgrywają. I tak zazwyczaj jest jedno wielkie lukrowanie i każdy zachwycony reżyserem/kolegami z planu i w ogóle cudownie było i fantastycznie.

Oglądając te kilkanaście godzin dodatków z władcy pierścieni na BD ziewałem... Z Alienem Antalogią to samo.

Taki schemat. Sam film mnie interesuje, konkretna historia 1,5-3 godzinna. Nic więcej. Ale jeśli wersja rozszerzona będzie dłuższa o te kilkanaście minut to nie omieszkam sprawdzić.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida dla mnie też to będzie niespodzianka i do tego na 99% miła :) ale powiem Ci że troszkę mnie zdziwiłeś swoją opinia o Hobbicie :)... ale cieszę się że Ci się podobała..
Co by nie mówić to jest najbardziej mroczna część i pokazująca że jako całość Hobbita to dla tych co lubią te klimaty film jest ok. I teraz pozostaje tylko czekać żeby cos innego nakręcili w tym klimacie - pytanie czy to się stanie i jeśli tak to kiedy??
A na razie czekam na rozszerzoną część.. i na dodatki :) które lubię obejrzeć i zobaczyć co i jak zrobili...żeby to wyglądało tak jak było pokazane już w filmie.

Ostatnia edycja:

_Gamer_

New member
Może wezmą się za ekranizację innych książek Tolkiena. W końcu nie zabija się kury znoszącej złote jaja. Przy hobbicie też się sporo osób dziwiło jak oni chcą z tak krótkiej książki zrobić trylogię filmową, a jak widać dobrze sobie poradzili.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja nie czekam jeśli chodzi tylko o dodatki typu kulisy kręcenia scen, wywiady z ekipą, jakieś art worki.

Już za czasów dvd mnie to nie kręciło, a wręcz nie chcę wiedzieć jak były kręcone poszczególne sceny, to odziera film z magii i klimatu i już nie patrzy się na to tak jak wcześniej, kiedy ma się świadomość jak dana widowiskowa scena była zrealizowana. Ale może tylko ja tak mam :)

Rozumiem, że kogoś może to ciekawić ale ja wolę nie wiedzieć i zapamiętać sobie to co zobaczyłem podczas projekcji filmu, a nie maszyny i sztuczki użyte do zrealizowania scen.

Jest w tym dużo racji.Magia ucieka,jednak z drugiej strony niektórzy są ciekawi jak to kręcili...
W ostateczności można obejrzeć "Making of",ale na pewno nie przed obejrzeniem filmu (pozdrawiam pewną osobę :-D).
Co do wywiadów,to również zależy.Czasami fajnie jest posłuchać aktorów co mają do powiedzenia, a ile jest w tym prawdy i jak się bawili,to do końca trudno się dowiedzieć...;-)

powiem Ci że troszkę mnie zdziwiłeś swoją opinia o Hobbicie :smile:...

Ogólnie miałem mieszane odczucia.....aaaaaaaale jednak jako całość,po tych wszystkich opisach i dyskusjach,trochę się przyzwyczaiłem i wkręciłem :-D

_Gamer_

New member
Ja powiem tak. 1sza część Hobbita mnie rozczarowała. Irytował mnie koleś grający Bilba. Pseudo śmieszny humor, jakieś podśpiewywania. Ogólnie ekipa krasnoludów. Być może tak miało być, nie czytałem książki, za to miałem w pamięci mroczny klimat z Władcy, który idealnie trafiał w mój gust.

Dwójeczka Hobbita już znacznie lepsza, humor w odpowiedniej dawce i naprawdę dobrze wpasowany w wydarzenia na ekranie. Scena ze Smaugiem rozwalała system :)

No a już zwieńczenie trylogii wręcz idealne, nie miałem się do czego doczepić. Też żałuję, że to już koniec. To uniwersum jest tak magiczne, że chciałoby się więcej filmów w tolkienowskich klimatach.

Zapewne się kiedyś doczekamy. Nawet jeśli nie byłoby odpowiedniej książki do ekranizacji. To przecież mogą nakręcić zupełnie nowy film w tym uniwersum, nieoparty na wersji papierowej. Myślę, że to też miałoby sens. Np. prequel lub sequel do WP lub Hobbita. Już oni coś wykombinują żeby ściągnąć tłumy do kin ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Hobbitomaniacy ;)
Wczoraj obejrzałem sobie Equlibrium, kiedyś większe wrażenie na mnie zrobił, widać, że film ma już parę ładnych lat ;)
[youtube]ZVDiaYQXBVs[/youtube]

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolka jak czytam to zawsze przed oczami mam Hobbita ;)
:lol:;-)

Armanig,Ty za bardzo krytycznie podchodzisz do świata fantasy.Pisałeś już dużo razy że niektóre filmy oglądasz/przewijasz do momentów euforii audio/video.Przewiń sobie ostatnią część Hobbita do 1g :10min i delektuj się ;)
A jak chcesz mocniejszych wrażeń bez cenzury,to obejrzyj sobie serial fantasy "Gra o tron",który w przeciwieństwie do większości dzisiejszych filmów s-f,jest bez cenzury ;-)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
:lol:;-)
Armanig,Ty za bardzo krytycznie podchodzisz do świata fantasy.Pisałeś już dużo razy że niektóre filmy oglądasz/przewijasz do momentów euforii audio/video.Przewiń sobie ostatnią część Hobbita do 1g :10min i delektuj się ;)

Wiem, wiem. Jest tam kilka zacnych scen. Nie przecze, jednak sama historia to nie moja bajka.
Zamierzam zrobić płytkę demo, czyli wybrane fragmenty z różnych filmów i na bank znajdzie się tam coś z tych stworków ;)

A jak chcesz mocniejszych wrażeń bez cenzury,to obejrzyj sobie serial fantasy "Gra o tron",który w przeciwieństwie do większości dzisiejszych filmów s-f,jest bez cenzury ;-)

Bez cenzury to byli chyba Gladiatorzy (?), dzikie sceny orgii i takie tam ;)
Obejrzałem kilka odcinków i za cholerę nie pamiętam tytułu, ale serial całkiem do zaakceptowania.

Do góry