Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wiem, wiem. Jest tam kilka zacnych scen. Nie przecze, jednak sama historia to nie moja bajka.
Zamierzam zrobić płytkę demo, czyli wybrane fragmenty z różnych filmów i na bank znajdzie się tam coś z tych stworków ;)

Fajna sprawa :) Również kiedyś nad tym myślałem.Chciałem również zrobić taki mix momentów komediowych,na których prawie/popłakałem się ze śmiechu :mrgreen: Od którego roku masz zamiar to robić ? Czy tylko nowe filmy,gdzieś od 2007r,czy też stare pozycje ? ;)

Bez cenzury to byli chyba Gladiatorzy (?), dzikie sceny orgii i takie tam :wink:
Obejrzałem kilka odcinków i za cholerę nie pamiętam tytułu, ale serial całkiem do zaakceptowania.

Nie za bardzo kojarzę.Może jakaś podpowiedź ? :-D:wink:

, po obejrzeniu powiem czy Wam dziękuję, czy ...:razz::wink:

Czekam :razz::wink:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Fajna sprawa :) Również kiedyś nad tym myślałem.Chciałem również zrobić taki mix momentów komediowych,na których prawie/popłakałem się ze śmiechu :mrgreen: Od którego roku masz zamiar to robić ? Czy tylko nowe filmy,gdzieś od 2007r,czy też stare pozycje ? ;)

Z komedii to mi wystarczy "Nic śmiesznego", ten film jest genialny :D
Co do reszty, to bez ograniczeń na lata, będą starsze klasyki i te najnowsze, a trochę się tego zebrało. Podeśle Ci kopie, no problemo ;)
The best of armanig, pt. "No bass No fun" vol.1 :)

Nie za bardzo kojarzę.Może jakaś podpowiedź ? :-D:wink:

Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Henio już podał tytuł :D

Henry

Active member
Bez reklam
Szkoda, że I-szy Sparkatus odszedł (dla nie zorientowanych, przegrał walkę z nowotworem), nastepca zły nie był, ale jakoś pierwszy aktor bardziej mi się podobał.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Oki,będę wdzięczny ;-)
Ale tylko s-f ?
Osobiście myślałem również nad małym miksem z lat 80' :-D
Dlaczego filmy z lat 80. biją na głowę współczesne produkcje? - Joe Monster

Bdb. tekst, chociaż w sumie piszemy od lat to samo. Mam wrażenie, że gość skopiował nasze wypowiedzi i wrzucił pod swoim nickiem ;)
Jak masz pomysł na fajny mix, to działaj.
Chętnie przytule taką płytkę, moja nie będzie ograniczona do S/F, absolutnie :)
Znajdą się sceny od "Domu latających sztyletów" (świetna scena w lesie), poprzez "Matrixy", a kończąc na "Epicentrum". W sumie kilkadziesiąt wybranych pozycji. Myślę, że taki mały raj dla kinomaniaków, nastawionych także na walory audio-wizualne.

Ew. możesz zrobić mix z Rocco, płytka zdeklasowałaby wszystko.
Krzysztofaradio w ciemno wpisuje na listę chętnych :D

nastepca zły nie był, ale jakoś pierwszy aktor bardziej mi się podobał.

No ba, jakbym słyszał moją dziewczyne :D

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Szkoda, że I-szy Sparkatus odszedł (dla nie zorientowanych, przegrał walkę z nowotworem), nastepca zły nie był, ale jakoś pierwszy aktor bardziej mi się podobał.

Ten serial jest u mnie gdzieś w pierwszej 5-7 do obejrzenia.Jednak ogólnie te seriale idą mi strasznie marnie.Z miesiąc temu stwierdziłem że obejrzę sobie "The Wire". Zobaczyłem dwa odcinki....Potem zacząłem oglądać jakieś filmy i zaniedbałem serial.Z racji tego,że po 2 odcinkach,trudno aby się wkręcić,stwierdziłem że zacznę sobie jednak odświeżać "Rodzinę Soprano" w HD.Tutaj podobna sprawa.Obejrzałem 2 odcinki i w sumie nie chciało mi się dalej,gdyż już to oglądałem...Muszę w końcu się zdecydować z tymi serialami...:)

Bdb. tekst, chociaż w sumie piszemy od lat to samo. Mam wrażenie, że gość skopiował nasze wypowiedzi i wrzucił pod swoim nickiem :wink:

Mnie chyba najbardziej wpadł w oczy tekst z bohaterami,którzy mieli w dupie zdrowie i jarali fajki (np.Bruce Willis) oraz dzieci,które nie były pod "ręką" swoich rodziców (Chińczyk z 'Indiana Jones","Goonies"...itd.... :wink:).

Ew. możesz zrobić mix z Rocco, płytka zdeklasowałaby wszystko.
Krzysztofaradio w ciemno wpisuje na listę chętnych :grin:

Również jestem chętny :grin:

Henry

Active member
Bez reklam
No ba, jakbym słyszał moją dziewczyne :D
Kobiety tak już mają, a w dobie gender tak mam w niedzielę :twisted:

Obejrzałem ostatnio Bogowie, pomijając sama postać Religi, to jest to kawał dobrego kina. Film biograficzny, ale bardzo sprawnie zrobiony, nie czuć upływu czasu, dobrze się ogląda. Kot dobrze zagrał, może nie jakoś wybitnie i niektóre momenty przypominały mi trochę jego rolę jako Ryśka R., ale był wiarygodny. Część nagród i pochlebne recenzje jak najbardziej zasłużone.

W najbliższym czasie muszę zobaczyć jeszcze Obywatela, trzeba trochę nadrobić zaległości ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nauczyłem się od Lolka demokracji :lol: i będę sobie pisał gdzie chcę :p:mrgreen:;)

Bo demokracja to wspaniała sprawa - wystarczy zobaczyć na Rosję czy Białoruś i inne podobne kraje.. A tak każdy może pisać i mówić co chce, tylko trzeba za to również brać odpowiedzialność - bo pisanie może kosztować :)

Zaczynam się martwić o Ciebie, a Lolka jak czytam to zawsze przed oczami mam Hobbita ;)
Ktoś już widział "Focus" z W.Smithem?

Oj czepiasz się tego Hobbita :) zobaczysz że sam obejrzysz i przynajmniej ze strony technicznej będziesz zadowolony jak Ci ten klimat nie podchodzi :)

Focusa też jestem ciekaw - może być fajny..

:lol:;-)

Armanig,Ty za bardzo krytycznie podchodzisz do świata fantasy.Pisałeś już dużo razy że niektóre filmy oglądasz/przewijasz do momentów euforii audio/video.Przewiń sobie ostatnią część Hobbita do 1g :10min i delektuj się ;)
A jak chcesz mocniejszych wrażeń bez cenzury,to obejrzyj sobie serial fantasy "Gra o tron",który w przeciwieństwie do większości dzisiejszych filmów s-f,jest bez cenzury ;-)

Dokładnie trzeba z odpowiednim podejściem do tego typu filmów podejść w innym wypadku Transformersów nie dałoby się oglądać ( fabuła to w tych filmach żadna), a jednak wiele ludzi kupiło te wszystkie części , do tego wile z tych osób poszło do kina i wszyscy są zadowoleni... :)
A ile radości daje od strony technicznej to już inna sprawa...a jakby się miało jeszcze w domu ze 130 cali ekranik - miód malinka

Ostatnia edycja:

eedviking

Banned
No dobra, to dziękuję Wam za zachęcenie looknięcia filmu "Dzikie historie".
Ten film powinien trafić do działu SAMO ŻYCIE. :mrgreen: Uśmialiśmy się z moją ślubną i spokojnie film trafia na listę najfajniejszych filmów r. 2014. :D;)
Najlepsza historia były z Audi vs stare autko. :mrgreen::D;)

American Heist ze Szpilmanem( A. Brody), to chałka bez kruszonki, żal oczu.;)

P.S.
Walić demokrację!
;)

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Namawiam do oglądnięcia dobrego dokumentu.;)
[youtube]_9UpmtaC-3w[/youtube]

Ja takie pozycje raczej na bierząco. Dokument rusza... Szczególnie scena pogrzebu kilku marines...

Co do serialu Spartacus to nie można sie na nim nudzić. Sceny sexu w tym filmie są sto razy odważniejsze niż w tej babskiej szmirze 50 g(r)eja.
Aktora który grał 1 sezon bardzo szkoda, ten co go zastąpił taki sobie.
Mieli robić dalsze losy o Cezarze ale coś cisza :(

Co do transformerów to przygarne w dobrej cenie 2 część na blu :p

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Oj czepiasz się tego Hobbita :) zobaczysz że sam obejrzysz i przynajmniej ze strony technicznej będziesz zadowolony jak Ci ten klimat nie podchodzi :)

Widziałem kilka fragmentów, robią wrażenie - technicznie oczywiście i tego nie neguje, ale reszta?
No coż, powiem więcej, drażnią mnie te charakteryzacje, odstające uszy, nosy i ten dziadek z siwą brodą, ech szkoda gadać.
No sam zobacz :D

Ori.jpg

Dokładnie trzeba z odpowiednim podejściem do tego typu filmów podejść w innym wypadku Transformersów nie dałoby się oglądać ( fabuła to w tych filmach żadna), a jednak wiele ludzi kupiło te wszystkie części , do tego wile z tych osób poszło do kina i wszyscy są zadowoleni... :)
A ile radości daje od strony technicznej to już inna sprawa

Transów bym tu nie porównywał, z założenia jest to typowe kino popcornowe, a po za infantylną fabuła dostajemy mistrzowskie wydanie i wzór do naśladowania. Mam na myśli aspekt techniczny, takie pozycje zwyczajnie trzeba mieć, zresztą sam wiesz. Nikt tutaj też nie szuka drugiego dna, nie ma tylu wyznawców i tej całej otoczki. Transi to jedno wielkie demo i pokaz możliwości efektów surround i w tym kontekście dużo dobrego zrobili.
Ochoczo kupiłem steelbooka z Atmosem i dumnie sobie stoi.
Więc jeżeli chcesz mi powiedzieć, że Hobbit i ta cała reszta ziomków jest warta obejrzenia chociażby z uwagi na walory techniczne, to nie trzeba mnie długo namawiać, ale jak mam przez godzine oglądać łażących po górach ziomali jak powyżej, to nie, dziękuje. Postoje ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mnie chyba najbardziej wpadł w oczy tekst z bohaterami,którzy mieli w dupie zdrowie i jarali fajki (np.Bruce Willis) oraz dzieci,które nie były pod "ręką" swoich rodziców (Chińczyk z 'Indiana Jones","Goonies"...itd.... :wink:).

Jak już jesteśmy przy "chińczyku", pierwsze skojarzenie: "Wielka draka w Chińskiej dzielnicy" (86r) ;)
z Kurtem Russellem. To był dopiero gość, a wcześniej (81r.) "Ucieczka z NY", czy genialny "Tango&Cash".
Jak Kurt klepał gości, to Willis pogrywał w serialach, swoją drogą też miło wspominam "Na wariackich papierach" ;)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Armanig, dźwięk w Hobbicie jest super ale nie przełomowy. Natomiast obraz i efekty cgi to krok milowy dla kina. Może nawet nie sam Hobbit ale ogólnie Śródziemie Jacksona. Tyle ile Twoim zdaniem Transi zrobili dla dźwięku w kinie to te 6 filmów zrobiło dla obrazu w kinie kilka razy więcej. Chodzi o rozwój techniczny i technologiczny. Inna sprawa że te 15 lat temu Jackson inspirowal się Parkiem Jurajskim :)

Henry

Active member
Bez reklam
No ładnie, ładnie braciak. :D
To ja zaproponuję do obejrzenia film francusko-amerykański Cold in July. Gniew osoby z rodziny może być zabójczy. Film może nie powalający, ale nie jest zły. ;)

[youtube]vW7ddS9wM-8[/youtube]

A mi się podobał ;)
Fajny klimat, tempo spokojne, ale dobrze się ogląda i nie nudzi. Polecam.
A propos seriali, to gra tam Don Johnson i to całkiem, całkiem....

Caparzo

New member
Bez reklam
Widziałem kilka fragmentów, robią wrażenie - technicznie oczywiście i tego nie neguje, ale reszta?
No coż, powiem więcej, drażnią mnie te charakteryzacje, odstające uszy, nosy i ten dziadek z siwą brodą, ech szkoda gadać.
No sam zobacz :D

Ori.jpg

;)

Armani w pełni podzielam twoje zdanie. Mam takie samo. Biegające knypki po górach przez pół filmu to nie moja bajka :spam:
Za każdym razem kiedy zabierałem się za władce nie mogłem tego skończyć, bo mnie nużyło ;) Hobita niestety wytrzymałem do połowy. 2 i 3 części nie widziałem i raczej nie zobacze :razz: nawet na tvn bo reklam nawalą na 3h.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Armani w pełni podzielam twoje zdanie. Mam takie samo. Biegające knypki po górach przez pół filmu to nie moja bajka :spam:

No tak,wiem że bardziej lubicie tego kozaka :lol:;-)

ShiaLabeouf.jpg

Obywatel (2014) - Filmweb zaliczony.
Film na pewno odróżnia się od dzisiejszych polskich głupkowatych komedii.Niezła gra aktorska obydwu Stuhrów.Dość dobra scenografia i zachowania (z przymrużeniem oka ;-)) za czasów komuny.Jednak ogólnie trochę się wynudziłem i mało uśmiałem.Mam mieszane odczucia,co do oceny...

Do góry