Oj czepiasz się tego Hobbita
zobaczysz że sam obejrzysz i przynajmniej ze strony technicznej będziesz zadowolony jak Ci ten klimat nie podchodzi
Widziałem kilka fragmentów, robią wrażenie - technicznie oczywiście i tego nie neguje, ale reszta?
No coż, powiem więcej, drażnią mnie te charakteryzacje, odstające uszy, nosy i ten dziadek z siwą brodą, ech szkoda gadać.
No sam zobacz
Dokładnie trzeba z odpowiednim podejściem do tego typu filmów podejść w innym wypadku Transformersów nie dałoby się oglądać ( fabuła to w tych filmach żadna), a jednak wiele ludzi kupiło te wszystkie części , do tego wile z tych osób poszło do kina i wszyscy są zadowoleni...
A ile radości daje od strony technicznej to już inna sprawa
Transów bym tu nie porównywał, z założenia jest to typowe kino popcornowe, a po za infantylną fabuła dostajemy mistrzowskie wydanie i wzór do naśladowania. Mam na myśli aspekt techniczny, takie pozycje zwyczajnie trzeba mieć, zresztą sam wiesz. Nikt tutaj też nie szuka drugiego dna, nie ma tylu wyznawców i tej całej otoczki. Transi to jedno wielkie demo i pokaz możliwości efektów surround i w tym kontekście dużo dobrego zrobili.
Ochoczo kupiłem steelbooka z Atmosem i dumnie sobie stoi.
Więc jeżeli chcesz mi powiedzieć, że Hobbit i ta cała reszta ziomków jest warta obejrzenia chociażby z uwagi na walory techniczne, to nie trzeba mnie długo namawiać, ale jak mam przez godzine oglądać łażących po górach ziomali jak powyżej, to nie, dziękuje. Postoje