Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Star Trek jest juz na Blu, czy ssaliscie?

Byłem wczoraj w Media Markt,patrze a tu jakiś gościu testuje telewizor,wyjmuje pendrive a na nim ma nowego Star Treka,chciał jeszcze kupić nagłośnienie więc podłączył do telewizora dobry amplituner i głośniki.Dyrektor sklepu pogasił światła i wszyscy ludzie siedzieli na podłodze i oglądali.
Tak na poważnie to oglądałem w chacie wersję 1080p WEB-DL PublicHD ale tylko 4.74 GB (nie było lepszej) bo już nie mogłem się doczekać ale nie było tak źle.
http://i55.fastpic***/big/2013/0820/57/7501e5ad47e5413fb14e5fca2bf18c57.png

Swoja drogą te WEB RIPY wychodzą dużo wcześniej niż zwykłe ripy a jakość jest praktycznie taka sama (porównując tą samą wagę filmu)

maniekn274

New member
Bez reklam
tak czytam i czytam i myślę sobie"cudze chwalicie a swego nie znacie" :),a ja tam wolę (fałszywego kaowca i inżyniera Mamonia)Stasiek Tym i Zdzichu Maklakiewicz-to jest ekipa do Oscara he he

nokinomaniak

New member
Oblivion zaliczone , 7 na 10 daje fajne kino , cos innego o czyms co juz bylo , fajne obrazki , audio tez ok , super ze nie ogladalem trailerow , ogladalem bez oczekiwnia na fajerwerki .15 euro sensownie wydane :).

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Iluzja obejrzana,
Film dobry ale bez rewelacji,jak dla mnie efekty specjalne użyte podczas pokazu iluzji w filmie tracą smak ponieważ wiadomo że nie jest to na żywo tylko triki komputerowe.Była jedna zastanawiająca scenka z pieniędzmi na początku,co się stało z sejfem na końcu niestety już przewidziałem.....
Film na pewno gorszy od Prestiżu.
Ogólnie na raz...

[Raccoon]

New member
Bez reklam
[Raccoon] - chlopie glupot nie opowiadaj takich nawet ...

Danzel Washington to aktor wybitny - zdobywca dwóch Nagród Akademii Filmowej oraz dwóch Złotych Globów, jest rowniez drugim Afroamerykaninem w historii, który otrzymał Oscara dla najlepszego aktora pierwszoplanowego

To raczej obliguje na cos wiecej niz 4 z plusem

Danzel Washington to bezdyskusyjnie aktor wybitny ,posiadajacy niepowtarzalny styl :D
Z pewnoscia zaslugujacy na cos duzo wiecej ni 4 z plusem .

FFooXX5 - sorry , ale to nie jest kwestia gustu :p , to kwestia kunsztu aktorskiego ,ktory Danzel opanował do perfekcji .

Np.krytyk filmowy , ktorego zadaniem jest dyskusja , formułowanie osądów daleki jest przy formulowaniu oceny od bazowania na czyms takim jak "własny gust"

Nominacje nie opieraja sie na kwestii gustu ;)

Proponuję trochę poczytać o Oscarach. Sposób oddawania głosów jest ogólnie znany i kilka lat temy była ogromna afera jak się okazało, że głosy nie zawsze pochodzą od członków akademii. Często głosują domownicy. Argument z I Afroamerykaninem też słaby. Oznacza jedynie, że wcześniej, żaden Afroamerykanin nie był nagrodzony.

Co do "gustu" to już w ogóle totalna kiszka. Znaczy na czym się opierają? Na liczbowych parametrach? Na KPI'ach? Inżynieria aktorska? Dobre :)

Reasumując. Denzel jest DLA MNIE aktorem na 4+. Filmy z nim są DLA MNIE na 5. Nie zmienia to jednak faktu, że DLA MNIE są też pewne filmy i aktorzy na 6. DLA CIEBIE Denzel może być aktorem na 6. Twoje prawo. Kwestia subiektywnych odczuć i pojemności pojęcia "wybitny" oraz "na szóstkę". U mnie te kategorie są bardzo wąskie. Denzel się w nich nie mieści.

PS. Co do wzbudzania sympatii, Denzel ma u mnie 6. Ale aktortwo i sympatia to dwie różne rzeczy.

pantomima

Banned
Pewnie.. bo ja nie czytalem o Oscarach , tak z głowy mi sie wzieło o laureatach itp he he

Argument z I Afroamerykaninem jest słaby ? - :) hahaha .Bez komentarza .

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Denzel w 95 % filmów gra TWARDZIELA lub INTELIGENTA co mnie już trochę znudziło.
Bardzo dobrze że w filmie Lot jego rola była inna bo w końcu pokazał coś nowego.
Cenię sobie Deppa właśnie za różnorodność postaci w jakie się wciela.

Co do Oskarów - patrzę na to z przymrużeniem oka.....

Jakbym sam rozdawał Oskary dla najlepszego aktora w 2012 roku to dałbym go temu panu http://www.filmweb.pl/person/Joaquin.Phoenix za grę w filmie Mistrz.

Szkoda że De Niro i Al Pacino grają teraz w takich chałkach ,Hopkins też ostatnio średnio,chociaż w Hitchcoku było bardzo dobrze.
Ten pan to już w ogóle przesadza - zobaczcie w ilu arcydziełach gra w 2013 roku
http://www.filmweb.pl/person/Eric.Roberts

Szkoda też trochę że Nicholson i Connery już zakończyli filmowe kariery ale za to Waltz się wybija...

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Denzel ma to "cos", dla mnie to jest wartosc podstawowa, w fillmie Amercian Ganster, to on stworzyl klimat tego filmu, "Lot" tylko potwierdzil jego kunszt aktorski. Natomiast taki N.Cage, mimo ze swietny aktor, to nie ma (dla mnie) nic poza umiejetnosciami aktorskimi, aczkolwiek bardzo go lubie.
Johnny Depp podobnie, co mi z jego genialnych transformacji, bo niewatpliwie jest to znakomity aktor, jak w moim mniemaniu to Sean Penn deklasuje go pod kazdym wgledem, ten aktor ma wlasnie to "cos", przykladem jest film Gangster Squad, czy genialna Rzeka tajemnic. Mozna wymieniac dalej, Al Pacino, De Niro, czy niezastapiony Joe Pesci.
Co do Oscarow, to nie chce mi sie nawet wypowiadac.

pantomima

Banned
Armaning - dobrze to swkitowales , nawet nie dodaje juz nic od siebie bo po co ...
Wszyscy Ci wymienieni przez Ciebie wlasnie posiadaja to "cos" czego niektorym brakuje aby osiagac szczyty i nie jest to juz nawet kwestia nominacji , nagród .

Nicolas Cage - jasne ze bardzo dobry aktor - w filmie np "Pan Życia i śmierci " znakomicie odegral swa role , tym samym stworzyl rowniez specyficzny klimat tego filmu .

A co myslicie o Gran torino z Cintem Eastwoodem ? - dla mnie mega , taka odskocznia od tego wszystkiego..

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Zgadzam się Sean Penn to znakomity aktor.
Co do Cage'a to jest to aktor cały czas o twarzy jakby miał się rozpłakać a Pan życia i śmierci był dla mnie średni.W dodatku grał w nim gość którego nie trawię czyli lamus Leto.
Gran Torino widziałem,bardzo dobry film ale Eastwood przeważnie gra takiego samego twardziela w każdym filmie.
Powinien zagrać w Niezniszczalnych 3 bo w latach 70-tych grał największego kocura.

Ostatnia edycja:

pantomima

Banned
Taka juz chyba Jego zyciowa rola ;) Clint ..

Nicolas Cage i jego twarz jak by mial sie rozplakac ? haha .. on juz tak fabrycznie ma ;)

Niezniszczalni - dla mnie takie łoooo , stworzone raczej pod katem tych 'weteranów' tam grajacych , po to by jeszcze raz zaisniec ,przypomniec sie ze pomimo uplywu lat wciaz maja sie dobrze .

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Gran Torino, rewelacyjny. Potwierdzam.
Pan zycia i śmierci, mi akurart bardzo się podobal, Cage, fabula i caloksztalt.
Niezniszczalnych 3 jeszcze nie widziałem, warto? Pytanie retoryczne ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja się wychowałem na filmach akcji.Pamiętam jak ojciec dawał mi kasę i mówił idź do wypożyczalni po jakiś dobry film karate albo sensację.
Arni,Sly,Van Damme,trochę Seagal są moimi idolami do dzisiaj....
Tradycję podtrzymuje jeszcze Statham ale to już nie to samo.
Stallone zagrał ostatnio dobrze w filmie Kulą w łeb gdzie widać korzenie starych filmów z lat 80-tych,w dodatku trzyma niezłą formę ale to nie tylko zasługa diety i siłowni.....
Ogólnie te filmy trzeba traktować z przymrużeniem oka ale ja po prostu lubię dobrą rozpierduchę i bodybuilding :)
Niezniszczalnych 3 nikt jeszcze nie widział :)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pantomima, proszę mi tu nie obrazac moich idoli z lat mlodosci ;)
Ta cala ekipa, może już tak nie blyszczy jak kiedyś, ale to oni tym dzieciakom z tamtych lat dodawali otuchy, pamiętam film Commando, czy Cobre z Sly, to bylo cos.

Ostatnia edycja:
Do góry