Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jestem świeżo po seansie Iron Man 3 w 1080p.

MAŁY SPOJLER

Myślałem że film będzie trochę ciekawszy.W tej części ukazano więcej dramatu i słabości Starka,mniej było niezwyciężonego superbohatera.
Ogólnie film nie był zły ale nie robił już takiego szału i w pewnych momentach trochę mnie nudził (może dlatego że byłem głodny i chciałem żeby już się skończył :)
Jakość obrazu jak na dzisiejsze czasy po prostu dobra.
Co do CGI - nie były jakieś szczególnie rewelacyjne - no może atak na dom i końcowa walka ale wielkiego szału nie było.
Ciekaw jestem kiedy znowu powiem WOW jak zobaczę efekty specjalne.
Teraz najbardziej czekam na Pacific Rim i Elysium......
Tak na marginesie - według mnie w filmach powinni stosować więcej Slow Motion.Wtedy wygląda to naprawdę ciekawie i fascynująco.
Ostatnio oglądałem Matrixa i jak dla mnie ta scenka się w ogóle nie starzeje
The Matrix - Lobby Scene - 1080p - YouTube

Ostatnia edycja:

WiTT

New member
Bez reklam
Myślałem że film będzie trochę ciekawszy.W tej części ukazano więcej dramatu i słabości Starka,mniej było niezwyciężonego superbohatera.
Identyczna sytuacja przecież miała miejsce z trzecią częścią Batman'a - Mroczny Rycerz Powstaje. Tam wyszło to świetnie.

IronMan'a zostawiam sobie na jakiś weekend do podelektowania się :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Powoli nasi superbohaterowie zaczynaja mieknac.Moze dla niektorych widzow to lepiej i uwazaja film za glebszy...Mi jakos to srednio odpowiada.Taka sama sytuacja miala miejsce np. w ostatnim Bondzie.Zaczynaja z kina akcji robic za bardzo dramaty.Niedlugo pokaza jak superbohater goli sobie nogi i to nie w kontekscie komediowym.Co do ostatniego Batmana - uwazam ze film jest rewelacyjny ale w wiekszosci za sprawa Bane'a...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Powoli nasi superbohaterowie zaczynaja mieknac.Moze dla niektorych widzow to lepiej i uwazaja film za glebszy...Mi jakos to srednio odpowiada.

Trafna refleksja, z tym ze mi to wlasnie odpowiada. Mam juz powoli dosyc, tych cukierkowatych superbohaterow, infantylnych tekstow, nadmiernej ilosci efektow, kosztem fabuly, brakuje mi w tym gatunku czegos glebszego. Mimo wszystko, z goleniem nog to juz troche przegiales ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Zgadzam się, lubię też bardzo filmy Oskarowe, dające przemyślenia, staram się oglądać wszystkie obowiązkowe tytuły, i tak np. King's Speech dla mnie rewelacja, ale już Black Swan to kompletnie nie moja bajka. Mimo ze lubie filmy filozoficzne, przepełnione metaforami, to ciezko mi się to ogladalo, po części pewnie dlatego też, że nie przepadam za baletem ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Jak zostac Krolem", swietny. "Az poleje sie krew" i genialna rola Daniela Day Lewisa, podobnie. "To nie jest kraj dla starych ludzi" tez. Te pozycje bardzo dobrze wspominam.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Filmweb to skupisko trolli i geniuszy w jednym.
Takich potyczek słownych, i dyskusji dawno nigdzie nie widziałem.
Zbieraja się tam, ci którym się wydaje ze maja jedynie słuszny monopol na opiniowanie filmow, jak i ci którzy kompletnie nie maja pojęcia o niczym.
Jest tam mase filmow, przy których doskonale się bawiłem, a ci "znawcy" nie zostawili na nich suchej nitki. To bardzo zraza, dlatego ja omijam kazda jedna (zagorzala) dyskusje na tym forum PRZED obejrzeniem.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Również zazwyczaj nie czytam opinii na Filmweb bo wyglądają tak : film rewelacyjny.....,za chwilę kto inny pisze : gorszego główna w życiu nie widziałem.
Mam wrażenie że oceny filmów na Filmweb nie są tylko zasługą użytkowników.....
Zazwyczaj patrzę z ciekawości jeszcze ocenę na IMDb - tam przeważnie średnia ocena filmu jest o 0.5 punktu wyższa niż na Filmweb.
Co do nowych filmów ja robię tak aby być na bieżąco :
Wchodzę na Co nowego w kinie - filmowe premiery i zapowiedzi - Stopklatka.pl wpisuje miesiąc który mnie interesuje,później oglądam zwiastuny tych filmów na Youtube a jak coś mnie zainteresuje to to oglądam......

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja jeszcze mam tak (pewnie będę wyjątkiem) ze nie za specjalnie ciagnie mnie do oglądania produkcji filmowych od kuchni. Te wszystkie dodatki na plycie, jak film był kręcony, jakie zostały uzyte efekty, makiety itp. to bardzo interesujące i ciekawe, ale zazwyczaj wole zostawić sobie w pamięci ten obraz który był finalny.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Tez tak mam,wolę aby film został u mnie głowie jako coś bardziej realnego i prawdziwego_Oglądanie filmu od kuchni jest ciekawe ale według mnie gdy potem widzimy ten film kolejny raz i przypomnimy sobie jak był kręcony,w których momentach byli używani kaskaderzy itd, traci trochę na oglądalności i realiźmie....
Czasami obejrzę z ciekawości jakiś Making of ale to naprawdę bardzo bardzo rzadko...

gerus6

Active member
Bez reklam
Również zazwyczaj nie czytam opinii na Filmweb bo wyglądają tak : film rewelacyjny.....,za chwilę kto inny pisze : gorszego główna w życiu nie widziałem.
Mam wrażenie że oceny filmów na Filmweb nie są tylko zasługą użytkowników.....
Zazwyczaj patrzę z ciekawości jeszcze ocenę na IMDb - tam przeważnie średnia ocena filmu jest o 0.5 punktu wyższa niż na Filmweb.
Co do nowych filmów ja robię tak aby być na bieżąco :
Wchodzę na Co nowego w kinie - filmowe premiery i zapowiedzi - Stopklatka.pl wpisuje miesiąc który mnie interesuje,później oglądam zwiastuny tych filmów na Youtube a jak coś mnie zainteresuje to to oglądam......
Cóż się dziwisz, gdzie dwóch Polaków tam trzy różne zdania ;)

NormanES

New member
Ja jeszcze mam tak (pewnie będę wyjątkiem) ze nie za specjalnie ciagnie mnie do oglądania produkcji filmowych od kuchni. Te wszystkie dodatki na plycie, jak film był kręcony, jakie zostały uzyte efekty, makiety itp. to bardzo interesujące i ciekawe, ale zazwyczaj wole zostawić sobie w pamięci ten obraz który był finalny.

hehehe nie będziesz absolutnie, sam się zraziłem do płyt z dodatkami po tym jak zobaczyłem Arwenę z Wp jadącą na koniu, co finalnie było samochodem, który na pace miał coś trzęsącego na czym siedziała Liv Tyler. Podsumowując czasem coś z dodatków zerknę ale dość wybiórczo :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokladnie, jakies taki niesmak zostaje. Dobry film, to jest przezycie, czlowiek wylacza sie na te 1.5h i nie zastanawia, jak to bylo zrobione. Na tym wlasnie polega magia kina. Chcemy oderwac sie od rzeczywistosci. Pamietam taki niesmak, po obejrzeniu dodatkow do "Oszukac przeznaczenie, chyba cz.5", scena na moscie, film jak film, ale jak zobaczylem jak to bylo krecone, to juz nie bylo to. Dlatego wspolczuje tym, ktorzy rozkladaja film na czynniki pierwsze, tyle ze jedni maja zboczenie zawodowe (tych rozumiem), inni czynia to na wlasne zyczenie. No, ale nic nam do tego. Ja bynajmniej chce wierzyc w te niestworzone historie ktore widze na ekranie, to tak jak dzieci chca wierzyc w sw.Mikolaja ;)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Ja z dodatków to lubię obejrzeć sceny wycięte, śmieszne filmiki (np. dodatki do władcy pierścini rewelacyjne!!! wydawiad vince voughna i bena stillera z peterem jacksonem! polecam), ewentualnie coś nt. tematyki filmu, gdy chcę pogłębić wiedzę o fabule. Dodatki nt. efektó specjalnych mnie nie kręcą. Chyba, że jest to coś bardziej nt. pracy operatora. To może być ciekawe. Ale bez komputerów.

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Może tak delikatnie odejdę od tematu, bo ciekawi mnie kwestia "Titanica". Oglądałem mnóstwo fotek oraz filmy dokumentalne. Ostatnio nawet pamiętam że w programach dokumentalnych Cameron też był ostro w to zaangażowany. Tylko zawsze mnie zastanawiało czemu właśnie większość filmów i zdjęć jest z zewnątrz, z rufy, boku itd. Przecież to był ogromny statek i nie wierzę że wszystkie pomieszczenia w wewnątrz zostały zniszczone? Czemy nikt nie wpłynął do wnętrza statku i nie udokumentował jak wygląda ten wrak od wewnątrz, te sale balowe, korytarze? Nawet jak z obawy o życie, to sa te sterowane zdalnie roboty. Jakoś mnie kręca takie sprawy, podobnie zresztą jak robią wrażenie zdjęcia z Czarnobyla.

pantomima

Banned
Fajnie ze podzileliles sie pasja odkrywania ktora w Tobie niewatpliwie drzemie :), ale watpie zeby kto kolwiek z tu obecnych nawet w ulamku udzielil odp na Twe niewiadome :p

Atam ogormny :p ... Ogromny ogromny to jest ten --->
MS Allure of the Seas ;)

Ostatnia edycja:
Do góry