Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Parametry strumienia: 2160, Dolby Vision.
Rano, w mojej strefie tj. UK/RoI, film był dostępny jedynie w HD z angielskim dźwiękiem i napisami. Teraz jest w UHD z językiem polskim, niemieckim, franzuzkim i hiszpańskim.

Mam tylko nadzieję, że lepszy dźwięk będzie niż w Avengersach 2 ...

Avengers Age of Ultron ma zwalony dzięk wyłącznie na płycie. W kinie brzmiał bardzo dynamicznie, a scena bitwy w kaplicy to pokazówka DTS MDA (obiektowego miksera konkurują ego z Dolby Atmos)

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned
Malo tego. Jak wejdziesz na Amazon, to zobaczysz, ze nie ma zapowiedzi 4k na plycie.
no ale moze bedzie tak jak z 7 Siotrami ( What Happened to Monday?), ktore wyszly w UHD BD tylko w europie ( ja ogladalem wydanie FR) i zobaczymy np nordyckie wydanie.
Swoja droga film ok. tzn gra jako thriller, ale koncept bandy, w sumie przypadkowych kobitek, zmagajacych sie z najwieksza zagadka przed jaka stanela ludzkosc jest dla mnie.... slaby.
Wspomniany wczesniej banding dostrzeglem tylko w jednym miejscu. Byc moze ze to kwestia rozpedzajacego sie slabego transferu.

Nie zauważyłem bandingu, ale może dlatego, że nie oglądałem bezpośrednio z sieci...No a sam film, cóż - co najwyżej średnio.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Swoja droga film ok. tzn gra jako thriller, ale koncept bandy, w sumie przypadkowych kobitek, zmagajacych sie z najwieksza zagadka przed jaka stanela ludzkosc jest dla mnie.... slaby.

A zauważyłeś podobieństwo do innego filmu ? :D
https://r8w7.files.wordpress.com/2016/08/ghostbusters2016.jpg
Tak bardziej poważnie,to w Anihilacji można znaleźć elementy podchodzące pod kicz,jednak wywołała u mnie więcej pozytywnych wrażeń i w ogólnym rozrachunku uważam ją za niezły film ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zgadza się z Avengersami 2 w kinie było fajnie, zresztą I cz. na BR też jest spoko, mam nadzieję , że przy trzeciej cz. będzie przynajmniej poziom z I cz.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
U mnie powoli filmowy rok 2017 dobiega końca.
Może wpadnie także coś innego,ale mniej więcej te produkcje chcę jeszcze obejrzeć/zacząć oglądać (+ ze 4,które już czekają) ;) :

118881601_o.jpg

mollys-game.jpg

all-money-in-world-poster-4.jpg

thread_poster2.jpg

1d98fffe547887a33927fea3d620aa70.jpg

hostiles-photo-1012341.jpg

nick-hiatt-d4-02-v01.jpg

Cicha-Noc-plakat.jpg

NAJLEPSZY_plakat.jpg

170893.jpg

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
A zauważyłeś podobieństwo do innego filmu ? :D
https://r8w7.files.wordpress.com/2016/08/ghostbusters2016.jpg
Tak bardziej poważnie,to w Anihilacji można znaleźć elementy podchodzące pod kicz,jednak wywołała u mnie więcej pozytywnych wrażeń i w ogólnym rozrachunku uważam ją za niezły film ;)
Nie. Nie zauważyłem.

Spoiler alert

Nie zauważyłem też zapewne wszystkich drobnych elementów, odgrywających rolę we wszystkich, poruszanych przez film aspektach, które zebrac można dopiero podczas drugiego podejścia, a które bez kluczy, które dostajesz dalej w filmie, moga po prostu umknac, jako nie mające żadnego znaczenia.
Tak jak, raczej niespotykany, owalny kształt szpitalnego korytarza, którym po śmierci córki idzie bohaterka filmu Arrival. Jeżeli ogladasz dostatecznie uważnie, jesteś w stanie takie rzeczy wyłapać i zrozumieć w mig, bez konieczności powtórnego seansu, jednak dopiero pod koniec filmu. Tu jest podobnie. Weź np scenę z niespodziewanie pojawiającym się Kanem. W pierwszej chwili wydawać się może, że usiłuje dać odpowiedź na pytania żony odnosnie powrotu z tajnej misji, a niepewne odpowiedzi jakich udziela, są wynikiem PTSD i krytycznego stanu zdrowia (fizycznego).
Jego słowa i ewentualnie jego motywację, czy generalnie ta scena, nabieraja dopiero prawdziwego sensu, kiedy dowiadujemy się, że Lena miała romans z kolega z pracy. Widz dochodzi do tego samego wniosku, co nekana snami bohaterka, że pojawiający się niespodziewanie i bezglosnie Kane, mówiąc że znalazł się na " zewnątrz pokoju z lozkiem" "zobaczył i rozpoznał Lene", w tym miejscu Kane sięga po szklankę i pojawia się krew, mówi o tym, że zobaczył ja kiedy była w łóżku z Danem.
Oczywistym jest, że ten film nie traktuje wyłącznie o zagadce życia, czy przyspieszonej ewolucji, raku jako chorobie, ale też o relacjach międzyludzkich, skażonych brakiem otwartości, szczerości, czy zdradą,
Nie odkrywam zbyt wiele. Film jest dostatecznie wyrafinowany i zawiera sporo smaczków, które trudno zasygnalizowac w 100 słowach.
Usiłuje zrobić drugie podejście do filmu, aby go "ogarnąć", tym razem towarzysko, na dużym ekranie, ale nie mam czasu/okazji.
Polecam nie podchodzić do tego jak naiwnego, czy niedopracowanego sci-fi, w modnym dziś, damskim enturażu.

Piramida, sprawdziłes swoje lewe przedramie? :)

Jedno jest pewne. Te 2 filmy nie maja że sobą nic wspólnego.

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
No nie wiem. Ja lubię mieć "zdanie przeciwne " dla samej dyskusji. Ale napewno możemy się w czymś zgodzić.
Uznajmy że ta grupa była ładniejsza. Co? :)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida niektóre z tych filmów co wkleiłeś to na pewno trzeba obejrzeć, annie wspomnę o Fantastycznych zwierzętach :) w tym wypadku kino i na BR. Marka W. też trzeba zobaczyć i te jego 1,5 mln $ za kilka scen dokręconych :) o co tyle burzy było.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ooo. Tomb Raider dzisiaj.
Zobaczymy jak tam Alicja Fika (-nder) w czy de.

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
No ale ja pisałem o grupie z Anihilacji.
Latina, Valkiria w okularach, "slowianka", Natalka jeszcze się trzyma, nawet cancer- humanoid to przeciez laska (android z Ex machina) . J. J Leigh też jakieś 10-15 lat temu była całkiem zjadliwa a właściwie apetyczna.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida a jak Ci się podobał film Zaginione miasto Z - w piątek premiera w C+ - chyba warto obejrzeć - prawda?

Do góry