Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem Azyl i napiszę krótko, film wg mnie warty obejrzenia, gdzie teraz jeszcze bardziej człowiek może sobie wyobrazić na jakie niebezpieczeństwo byli narażeni główni bohaterowie jak i ich współpracownicy w ZOO. Dla mnie osobiście taki film zawsze wpływa na przemyślenie o tamtych makabrycznych czasach i jak dużo mieliśmy szczęścia, że mogliśmy się wychowywać w zupełnie innych realiach.

Ostatnia edycja:

Audio_33

New member
Witam, ostatnio wybrałem się na film,, Czerwona Jaskółka ". Jest to dobre kino szpiegowskie. Trzymające w napięciu. Kilka scen zapada w pamięci. Z zaskakującym zakończeniem. Polecam.

venomas200

New member
Bez reklam
Thor W 3d jak dla mnie referencja obrazu. Żaden film w/g mnie nie.ma poziomu Thora jeżeli chodzi o 3 d
Cały film to jakby filmy promujący efekt 3d. Naprawdę świetny. Dźwięk już gorzej Liga sprawiedliwości miała dużo lepszy dźwięk.
Capitan Fantastic wart obejrzenia bo ciekawe spojrzenie na aktualny świat.
Czas Mroku Oldman zagrał świetnie i ktoś tu pisał że to tylko przez charakteryzacje bzdura. Zwróciliście uwagę jak starał się przez cały film utrzymać Brytyjski charakter a już ten akcent to majstersztyk. To naprawdę nie była łatwa rola

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Z 3d w Thorze widzę, że się potwierdza jeśli chodzi o wydanie na BR, w sumie w kinie tez było fajnie, ale na nośniku faktycznie może bardziej się postarali :) Mam nadzieję,że we czwartek lub w piątek film już będzie do odebrania.
Venomas, a mam pytanko odnośnie dźwięku, rozumiem, że oglądałeś poprzez KD więc masz porównanie do innych filmów. Możesz napisać czy w tym filmie dźwięk jest słaby, czy jest to odpowiedni poziom, ale są filmy, które są lepiej lub nawet dużo lepiej nagrane pod tym względem ? Bo co by nie mówić dźwięk fajny ale nie znakomity od ćwieku kiepskiego to jest różnica. Pozdro.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Z 3d w Thorze widzę, że się potwierdza jeśli chodzi o wydanie na BR, w sumie w kinie tez było fajnie, ale na nośniku faktycznie może bardziej się postarali :)

Z 3D się bardziej postarali?!?
No jasne, zrobili od nowa konwersję 3D, żebyś miał z plyty lepiej niż w kinie. ;)
Chcesz mieć dobre 3D, to niestety IMAX albo Dolby Vision 3D (6p), a w domu to albo projektor, albo jakiś przyszłościowy VR.

Nie wspominałem o Netflixie:D

Anihilacji nigdzie nie ma w 4k. Tzn na Netfliksie jest w HD (ładny obraz ale spostrzegłem banding), a na iTunes jeszcze wogole nie ma. (rowniez w HD)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Oczywiście, że IMAX jest najlepsze pod względem dźwięku jak i obrazu i to nie podlega żadnej dyskusji - moim skromnym zdaniem. W domu natomiast zawsze mówiłem,że najlepszy jest projektor, ale nie każdy może mieć.. więc trzeba się tym ratować co się ma i jakoś z tym żyje. Najgorsze, że tv przestały robić 3d i to jest ból, bo jednak w tym roku tv w salonie będzie miał 5 lat i jeszcze z rok i trzeba będzie pomyśleć o wymianie .. chyba, że wcześniej odmówi tv posłuszeństwa.

venomas200

New member
Bez reklam
Lolek dźwięk jest po prostu Marvelowski od jakiegoś czasu ścieżki dźwiękowe ze stajni Marvela są dalekie od referencji. Miałem wrażenie że subwoofer jest mocno ścięty jakoś. Oczywiście były momenty że kanapa drżała ale Liga pod tym względem dużo dużo lepiej

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Dzięki za info.

Malo tego. Jak wejdziesz na Amazon, to zobaczysz, ze nie ma zapowiedzi 4k na plycie.
no ale moze bedzie tak jak z 7 Siotrami ( What Happened to Monday?), ktore wyszly w UHD BD tylko w europie ( ja ogladalem wydanie FR) i zobaczymy np nordyckie wydanie.
Swoja droga film ok. tzn gra jako thriller, ale koncept bandy, w sumie przypadkowych kobitek, zmagajacych sie z najwieksza zagadka przed jaka stanela ludzkosc jest dla mnie.... slaby.
Wspomniany wczesniej banding dostrzeglem tylko w jednym miejscu. Byc moze ze to kwestia rozpedzajacego sie slabego transferu.

Do góry