Jak szef połowy Włoch?!? Najwyzej wezyr SulejowkaGomorra jak dla mnie bardzo slabo. Oszczedzaja na kasie. Genaro szef polowy wloch ma problem aby wyslac ludzi do roboty - wszystko robi sam i ryzykuje. Dla mnie to takie glupie ze az szkoda gadac. W rzeczywistosci dawno bylby juz trupem.
Od 4 - 5 odcinka zaczyna sie powoli cos dziac ale bedziesz mial Deja Vu.
Jak dla mnie Gomorra slabo, slabo.
P.S.
"...kiedy jeszcze oglądałem filmy z lektorem" - a później nauczyłeś się czytać - rozumiem
Patrze i nie wierzę Dunkierke będzie wydana u nas w 4k i Blu ray w 5.1 DTS MA HD, przecież takie kino aż się prosi o atmosa....
Jak szef połowy Włoch?!? Najwyzej wezyr Sulejowka
Ledwie wyszedł z malpiej okolicy nieopodal Neapolu (nr 24 na ponizszej mapce Neapolu), w którym rządzą znacznie wieksze koty - "stary uklad". A gdzie Sycylia, Rzym, klany północne?! Coś słabo ogarniasz fabułę filmu i układy we Włoszech. Łap linka
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Organized_crime_in_Italy
Wg Wiki Camorra liczy 115 gangow (po ok 500 czlonkow) a Don Pietro rządził tylko jedna mała, nieliczaca sie dzielnica, poki nie rozkrecili własnego importu koki.
Patrze i nie wierzę Dunkierke będzie wydana u nas w 4k i Blu ray w 5.1 DTS MA HD, przecież takie kino aż się prosi o atmosa....
Moze pol wloch to przesada, ale napewno mafia jedna z najbardziej znaczacych. I "szef a raczej osoba wyznaczona na szefa przez rade" tej mafii caly czas pracuje sam. (Rozumiem, wszyscy go zdradzili nue ma komu zaufac) no ale jak dla mnie 3 sezon pierwsze 3 - 4 odcinki sa przekolorowane zbyt przesadnie i zawiewa glupota. Genaro dawno bylby trupem.
Mysle ze to jest najbardziej istotny, wytluszczony, fragment.The Camorra controls the drug trade in Europe, and is organized by management principles. It runs the largest open-air market in the world in Secondigliano in Naples. The gangs themselves are loosely controlled franchises.
Bipo słyszałem, że DTS HD MA daje radę w tym filmie :- ). Obejrzymy i ocenimy, ale mam nadzieję, że to prawda...
Mysle ze to jest najbardziej istotny, wytluszczony, fragment.
premiera jest chyba 18 grudnia a oni już mają :blagam:
Gdzieś w jakimś temacie płaczą że dźwięk kijowy, premiera jest chyba 18 grudnia a oni już mają :blagam:
Dystrybutor powiedział reszta klepie. Póki co oficjalnie nie ma na stronach hamerykańskich więc pozostanę dobrej myśli :kom: