Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Barry Seal: Król przemytu - z Crusiem zaliczony
Barry Seal: Król przemytu (2017) - Filmweb

Film lekki, łatwy i przyjemny.
Cóż można więcej rzec, świetnie się bawiłem.
Jeżeli komuś taka konwencja pasuje, to będzie więcej jak zadowolony.

Długo czekałem na ten seans i nie żałuje.

Po ostatnich podbojach Cruisa położyłem już na niego lagę, a mam tu głównie na myśli żenadę pt. "Mumia", nie dość, że film marny, to i Tomcio nie miał za wiele pola do popisu - czyt. wypadł równie marnie jak sam film.

Za to po seansie Barry Seal, chciałoby się rzec - umarł król, niech żyje król.
Swoją rolą przypomniał mi to, za co go zawsze lubiłem, a szczególnie z takich pozycji jak "Jerry Maguire", "Szybki jak błyskawica" czy chociażby "Koktail".
Gość jest nadal w świetnej formie, a do tego przesympatyczny.
Właśnie takiego Tomcia lubię i nie wyobrażam sobie nikogo innego w tej roli, no może po za Leosiem ; )

Swoją drogą, momentami miałem skojarzenia z "Wilkiem z WallStreet", ale mimo wszystko, to nie ten poziom.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tomcio C. bez względu na wszystko w mojej opinii jest świetnym aktorem, a do tego nieźle trzymającym się fizycznie, patrząc na to co wyprawia w filmach. Wielu młodszych od niego siadłoby przy tym Gościu. Choć to co prywatnie robi jest dla mnie z innej bajki, ale to jego prywatna sprawa. Ja lubię oglądać filmy w których stara się zagrać najlepiej jak umie.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zgadza się, ale mieliśmy sporo świetnych aktorów którzy tryskali kunsztem aktorskim i brylowali na ekranie za młodu, a z czasem (wiekiem) talent, tudzież wizerunek przygasał.
Wpływ ma na to też mimika, ogólna prezencja i takie tam. Każdy ma swoje pięć minut. Samo życie.

Po Mumi z Tomciem właśnie takie miałem wrażenie, ale na szczęście się myliłem. Gość ma dalej tyle uroku co za młodu, widocznie kwestia produkcji w której gra.
Dla mnie bomba - jako aktor.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Takim aktorem był i w sumie nadal jest N. Cage, który ze względów finansowych zaczął grać we wszystkim co mu podsunięto.. A miał naprawdę kilka świetnych pozycji i widać było w nim potencjał.

bokciu

Banned
To sobie oglądaj. Ja oglądam to co na płytach a nie jakieś z*ebane ripy z neta

A czy film jest dobrt to ja ocenie.

Skąd w Tobie tyle jadu? Czyżby powodem był fakt, że ktoś obejrzał film w jakości niewiele odbiegającej od płyty za którą musisz zapłacić niemałe pieniądze? No cóż...Twój wybór.
Rozumiem, że jesteś nadwornym krytykiem i jedyna słuszna ocena filmu, to ta wystawiona przez Ciebie. Tak więc w oczekiwaniu na nią, zapodam sobie remuxa nowego Kingsmana. :)

Caparzo

New member
Bez reklam
Może nie każdy jest złodziejem jak ty.

Nie po to wydałem pare zł na sprzęt żeby oglądać ripy.

Jak ci sie nie podobają moje posty to add to ignore list i do widzenia.

Czemu lolkowi nie powiesz że jest głupi bo kupuje nowości w dniu premiery a nie ściąga?albo bipo który ma jeden z lepazych salonów do kd? Bo sie boisz takiego starego wyjadacza że ci na poł strony wyperswaduje że nie jest złodziejaszkiem. A ja mówie co myśle i twoje zdanie wiesz gdzie w dupie mam? W samym środku.

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned

Jak ci sie nie podobają moje posty to add to ignore list i do widzenia.

Czemu lolkowi nie powiesz że jest głupi bo kupuje nowości w dniu premiery a nie ściąga?albo bipo który ma jeden z lepazych salonów do kd? Bo sie boisz takiego starego wyjadacza że ci na poł strony wyperswaduje że nie jest złodziejaszkiem. A ja mówie co myśle i twoje zdanie wiesz gdzie w dupie mam? W samym środku.

Dlaczego Lolkowi nie powiem? Ano dlatego, że w przeciwieństwie do Ciebie nie jest chamem i potrafi się wykazać taktem oraz kulturalnie wyrazić swoje zdanie.
Ze mnie taki złodziej jak z Ciebie męska prostytutka...No chyba, że się mylę.
I nie piekl się tak chłoptasiu, bo gubisz literki oraz inne jakże ważne znaki. :)

Dingo

Member

Chyba delikatnie cie ponioslo Caparzo. Nie ma sensu rzucac mocnych slow. Wzajemne obrazanie sie nie wnosi nic tworczego do rozmowy.

Ludzie ogladaja ripy z roznych powodow - bardzo czesto nie z checi okradania wydawcow/autorow. Generalnie temat ripowania materialu, piractwa i praw autorskich to bardzo ciekawy temat do dyskusji - byl tutaj na forum taki temat? Mysle ze pociagnalby sie przez kikadziesiat stron.

bokciu

Banned
Ludzie ogladaja ripy z roznych powodow - bardzo czesto nie z checi okradania wydawcow/autorow. Generalnie temat ripowania materialu, piractwa i praw autorskich to bardzo ciekawy temat do dyskusji - byl tutaj na forum taki temat? Mysle ze pociagnalby sie przez kikadziesiat stron.

Oczywiście, że ludzie oglądają ripy z różnych powodów. Chyba najczęstszym, jest ten finansowy. Jeśli ktoś jest przysłowiowym kinomaniakiem i ogląda minimum 30-40 filmów miesięcznie, to jego zasoby finansowe przeznaczane na zakup tychże filmów, musiałyby być ogromne. Pewnie będąc szejkiem o nieograniczonych możliwościach finansowych, kupowałbym wszystko jak leci i nie bawił się w inny rodzaj pozyskiwania.
W kwestii samych praw i legalności oraz ewentualnych sankcji za ściąganie takowych plików, zostało już chyba powiedziane wszystko. Podsumowując - zabronione jest udostępnianie, a nie samo pobieranie...Tyle w temacie.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Pomine Wasze dywagacje, kto jest złodziejem, kto chamem, a kto małym rozwydrzonym chlopczykiem, podnoszący lament i obrazajacym sie na wszystkich wokol, przy każdej okazji, kiedy mu humor nie dopisuje.
Jedno można raz na zawsze rozstrzygnąć. Są filmy w postaci plików na dysku, które nie różnią się niczym w stosunku do plików znajdujących się na płycie. Czasem stream zawierajacy dźwięk może być nieznacznie zmodyfikowany Ale w sposób NIEZAUWAZALNY dla odbiorcy.
Warto Caparzo abyś wreszcie to pojal i przestał pisać bzdury.
Marudź dalej na "zlodziei" czy tworcow i entuzjastow filmów, które Ci się nie podobaja, jak nie masz nic nowego do napisania, ale pogrzeb już ten przesad o gorszej jakości rippow, które nie są reencodami tylko kopiami 1:1 oryginalu. Ignorancja z wyboru, w zakresie podstawowym, na forum tematycznym nie przystoi nikomu.

Ostatnia edycja:

venomas200

New member
Bez reklam
Obejrzany finał belfra.
Zagmatwane ale dobre.
Naprawdę świetny nasz krajowy serial. Jakby był made in USA byłby światowy hit

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

bokciu

Banned
Przecież Caparzo robi sobie jaja.Sam ogląda filmy z netu,zanim te pojawią się oficjalnie na BD ;)

http://www.hdtv.com.pl/forum/1267381-post17914.html
http://www.hdtv.com.pl/forum/1261154-post17476.html

Czyli jak? Też jest złodziejem? ;)

Są filmy w postaci plików na dysku, które nie różnią się niczym w stosunku do plików znajdujących się na płycie. Czasem stream zawierajacy dźwięk może być nieznacznie zmodyfikowany Ale w sposób NIEZAUWAZALNY dla odbiorcy.
Warto Caparzo abyś wreszcie to pojal i przestał pisać bzdury.
Marudź dalej na "zlodziei" czy tworcow i entuzjastow filmów, które Ci się nie podobaja, jak nie masz nic nowego do napisania, ale pogrzeb już ten przesad o gorszej jakości rippow, które nie są reencodami tylko kopiami 1:1 oryginalu. Ignorancja z wyboru, w zakresie podstawowym, na forum tematycznym nie przystoi nikomu.

Wszystko w tym temacie...
Dla potwierdzenia mogę powiedzieć, że posiadam Planetę Ziemię 2 na BD oraz dobrego ripa. Różnice są znikome, żeby nie powiedzieć, że na pierwszy rzut oka praktycznie niezauważalne dla przeciętnego widza...Zaznaczam - to tylko rip, a nie kopia 1:1

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned
Obejrzany finał belfra.
Zagmatwane ale dobre.
Naprawdę świetny nasz krajowy serial. Jakby był made in USA byłby światowy hit

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Wracając do głównego tematu, jakim są filmy oraz seriale - proponuję "Dark".
Póki co jestem w połowie i jest lepiej niż dobrze. Świetny klimat i co najważniejsze (dla miłośników wszelkich ripów ;) ) - rewelacyjna jakość obrazu jak to zresztą przystało na produkcje Netflixa.

Do góry