Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Kto ogląd a nowa Gomorre

Za niedługo trzeba będzie się zabierać,bo już połowę serii wypuścili (6 z 12 odcinków) ;)

Ale najpierw Dunkierka.
Tylko ten dźwięk wygląda jakby miał z 10 lat... ;-)

Kod:
DISC INFO:

Disc Title:     Dunkirk.2017.BluRay.1080p.AVC.DTS-HD.MA5.1
Disc Size:      32,211,866,471 bytes
Protection:     AACS
BD-Java:        No
BDInfo:         0.5.8.6 (compatible layout created by DVDFab 10.0.6.2)

PLAYLIST REPORT:

Name:                   00000.MPLS
Length:                 1:46:38.266 (h:m:s.ms)
Size:                   31,608,023,040 bytes
Total Bitrate:          39.52 Mbps

VIDEO:

Codec                   Bitrate             Description

MPEG-4 AVC Video        33259 kbps          1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1 /

AUDIO:

Codec                           Language        Bitrate         Description

DTS-HD Master Audio             English         2411 kbps       5.1 / 48 kHz / 2411 kbps / 16-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 16-bit)
Dolby Digital Audio             English         448 kbps        5.1 / 48 kHz / 448 kbps
Dolby Digital Audio             French          448 kbps        5.1 / 48 kHz / 448 kbps
Dolby Digital Audio             Spanish         448 kbps        5.1 / 48 kHz / 448 kbps
Dolby Digital Audio             Portuguese      448 kbps        5.1 / 48 kHz / 448 kbps

SUBTITLES:

Codec                           Language        Bitrate         Description

Presentation Graphics           English         19.642 kbps
Presentation Graphics           French          11.48 kbps
Presentation Graphics           Spanish         14.328 kbps
Presentation Graphics           Portuguese      14.171 kbps
Presentation Graphics           French          0.561 kbps
Presentation Graphics           Spanish         0.049 kbps
Presentation Graphics           Portuguese      0.048 kbps

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Kto ogląd a nowa Gomorre

Ja.
Ktos inny to napisal i rezyseruje jakas babeczka, ale jest fajniej niz w poprzedniej serii.
Edit. Tzn babeczka zrobiła 3 ostatnie odcinki, a poprzednie 3 facet.
Ale i tak numero uno obecnego sezonu pozostaje dla mnie Mr Robot. Po chwilami nudnawej, pierwszej serii, wynagradzajacej cierpliwosc, pełnej zabojczych zwrotów serii 2, przyszła mocno nierówna seria 3. Przez 2 tyg żyłem dramatycznym odc 7, bo 8 był...meeeh ...ale właśnie zacząłem 9 i znowu fantastico. Nie dość że niezły "hold the door" z pierwsza seria, to dodatkowo technicznie atrakcyjny, bo zdecydowanie odstajacy od oper i operetek mydlanych, które zdarzało mi się ogladac. Ale taki jest ten serial. Stylistycznie niespójny i niekonsekwentny ale widać że nie jest to film telewizyjny. Tym, którzy nie czekają od czwartku do czwartku na kolejny odcinek, polecam poczekać na wydanie BD, bo dobrze zrewlizowany dźwięk - pisze to na podstawie doswiadczen z pierwszej serii, która oglądałem z BD, odgrywa niemniejsza role niż kompozycja, ekspozycja i color grading, pojawiających się od czasu do czasu "artystycznych" ujec, a buduje i wzmacnia napięcie na okrągło. Stąd warto potraktowac te pozycje jako film do kina domowego, a nie serial, oglądany na telewizorze w sypialni.
Poza tym do tego filmu należy przynieść skupienie, tylko wtedy otrzymamy pelen zwrot z inwestycji. Ktoś, kto ogląda go "do kolacji", zgubi się w połowie 2 serii.

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ooo,takie coś to ja rozumiem.Wrzuciłem Ci "Mother!" w nagrodę :mrgreen:

Dzięki! :)
A ja w zamian zrobiłem edycję poprzedniego postu, żeby Cię wkręcić w coś co akurat może Ci sie podobac, nawet jeśli w przyszlosci ta seria z "przegiecia" przeistoczy się w swoja karykature.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
A ja w zamian zrobiłem edycję poprzedniego postu, żeby Cię wkręcić

No właśnie,wkręcić :D
Znam Cię z wielu for,gdzie też tak wkręcałeś innych,pisząc,że pierwszy sezon taki sobie a później się rozkręca,żeby czekali i czekali,że jeszcze chwila,jeszcze moment,a później przyznawałeś,że to był joke :mrgreen:
A serio,to :D
tenor.gif

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Piramida
Nie czekasz na Dunkierkę w 4K?

Bubafat
Nie wiem czy wkręcasz czy piszesz poważnie, dla mnie MR Robot to mega dobry serial. Od znajomych słyszałem kilka negatywnych opinii, ale to osoby z poza branży IT, pewnie nie rozumieli tych wszystkich działań Remiego:)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida - kiedyś wrzucałeś info odnośnie dźwięku w Mrocznej wieży, czy to co na papierze jest w Dunkierce to jest podobnie? Bo wtedy pisałeś, że audio słabe jak na BR.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida
Nie czekasz na Dunkierkę w 4K?

Póki co,nie mam jeszcze odpowiedniego sprzętu do odbioru 4K.
Kiedyś trochę kombinowałem z konwersją HDR ---> SDR,ale za bardzo nie chce mi się w to bawić ;-)
Dzisiaj w nocy mieliśmy huragan, Całe szczęście może przez 5-10 mimut. Dach mi chcial odleciec. Sięgnąłem do szuflady po latarkę, a wyciągnąłem tłumik. Wtedy pomyślalem że to złośliwość rzeczy martwych. Teraz sam już nie wiem. ;)
To mówisz że kręcę?

Ależ skąd.Nawet widziłem Twoje ogłoszenia w dziale "bounty hunter/killer" :D

Piramida - kiedyś wrzucałeś info odnośnie dźwięku w Mrocznej wieży, czy to co na papierze jest w Dunkierce to jest podobnie? Bo wtedy pisałeś, że audio słabe jak na BR.

Jak obejrzę,dam znać ;)

Do góry