Dobrze że się poprawiłeś, u nas w Polandii (dzikim kraju) jeszcze nie było
Pomińmy kwestię skąd miałem film
Poprzestańmy na tym, że jest to jakość BluRay
Po obejrzeniu zapewniam, że jak tylko pojawi się wydanie u nas w Polsce, to dołączy do mojej kolekcji, wart w 100%. Mam tylko nadzieję, że nasi nie spierniczą czegoś w polskim wydaniu BD - bo Polak potrafi, już można było kilka razy się przekonać.
Z premierami to też taki kraj nasz, niby UE a jednak drugiej (jak nie trzeciej) kategorii. W Stanach premiera już, na zachodzie jakoś w połowie sierpnia a u nas na szarym końcu... szkoda gadać.
Wczoraj przeglądałem amazon.de - a tam mnóstwo płytek BD w cenach 8-10 euro, w tym takie filmy jak Avengers, Thor czy Batman'y. To w przeliczeniu na złotówki jest niezła cena a co dopiero jak weźmiemy pod uwagę stosunek do zarobków? To dla takiego Niemca jest koszt rzędu 20zł do tego ile zarabia. No Polandia - kraj trzeciego świata. Kiedy w końcu sami siebie przestaniemy wyzyskiwać...
Niestety wydania zagraniczne DVD/BD nie posiadają ani lektora ani napisów polskich. Dla mnie powiedzmy, że nie problem. Ale żona czy później dziecko, znajomi, no to już średnio.
PS: co do wersji płyt "internetowych" to napisów można by poszukać w bazie NapiProjekt.