Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Na razie w ocenach szału nie ma

Mroczna wieża (2017) - Filmweb

Ale najbardziej mi się podoba jak w niektórych opiniach czytam że to wina dobrania czarnoskórego aktora :- ) jebi.. problem .. 21 wieku żyjemy a ludzie dalej coś mają do takich ludzi.. co za ludziska.. nie daj Bóg żeby Bonda obsadzili tym aktorem :) bo koniec bezie z milionowymi zyskami..

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Nowy Alien obejzany.

Jak dla mnie to straszna lipa. Prometeusz o niebo lepszy.

W nowym alienie ta wiecej pierdzielenia niz akcji, taka tempa zaloga ze nawet androida nie rozroznila. Jak dla mnie za malo potworkow i akcji.
Karty odrazu rzucone na stol, praktycznie od samego poczatku widomo bylo jak akcja sie potoczy, zero tajemniczosci, zaskoczenia.

Ciekawi mnie jedno. Skoro wypuscil wirusa, odrazu przy przyleceniu na planete to gdzie ta cala chmara potworow? Wszystkie wyginely? Zrobili by akcje/scenerie podobna do Ridica i byloby o niebo lepiej.

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned
Na razie w ocenach szału nie ma

Mroczna wieża (2017) - Filmweb

Ale najbardziej mi się podoba jak w niektórych opiniach czytam że to wina dobrania czarnoskórego aktora :- ) jebi.. problem .. 21 wieku żyjemy a ludzie dalej coś mają do takich ludzi.. co za ludziska.. nie daj Bóg żeby Bonda obsadzili tym aktorem :) bo koniec bezie z milionowymi zyskami..

Pewnie dlatego, że primo - zgodnie z powieścią na podstawie której film ten nakręcono, główny bohater jest biały i jest to tam nawet szczególnie podkreślane. Secundo - ludziom już bokiem wychodzi ta chora poprawność polityczna, o którą potykamy się na każdym kroku.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja tam nie wiem a też nie chce polityki uprawiać - dla mnie człowieka wychowującego się w 20 paro tysięcznym mieście czarny, żółty jest takim samym człowiekiem jak biały.. nie umiałbym ocenić filmu na tej podstawie.. bo to jest właśnie film ... czy w Dunkierce wojna pokazana to jest wojną tą która miała miejsce w 100% kilkadziesiąt lat temu.. nie bo to jest film.. ile to już filmów było ukazujących jak się traktuje czarnych np w USA.. nawet ich sportowców którzy zdobywali złote medale na olimpiadzie byli traktowani jak drugi sort tylko dlatego ze byli czarnymi - wstyd i hańba dla USA do dnia dzisiejszego..
A wracając do Mrocznej wieży gdzieś czytałem, że ten film to nie jest oparty jest na tym co już zostało napisane, a jest kontynuacją tego co było w książkach.. nie wiem bo nie czytałem.. mi się wydaje że są tacy ludzie którzy bez względu na wszystko o coś muszą się przyczepić..

Lolo nie przesadzaj nie był zły film, tylko myślę że za dużo sobie obiecywałeś po tym filmie.. :) Prometeusz co innego chciał pokazać..

Coś dla wyluzowania :)

https://www.youtube.com/watch?v=lwRs9Ny39wk

Ostatnia edycja:

venomas200

New member
Bez reklam
Ja za to obejrzałem Szybkich i Wscieklych 8. Ale popłyneli w tym filmie że ho ho. Motyw z 15 letnim passatem sterowanym zdalnie to już dla jakiegoś umysłu strasznie ograniczonego. Ogólnie dużo akcji i się film jakoś nie dłużył a o to chodzi. Paula Walkera brak widoczny .

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Caparzo

New member
Bez reklam
Nowy Alien obejzany.

Jak dla mnie to straszna lipa. Prometeusz o niebo lepszy.

W nowym alienie ta wiecej pierdzielenia niz akcji, taka tempa zaloga ze nawet androida nie rozroznila. Jak dla mnie za malo potworkow i akcji.
Karty odrazu rzucone na stol, praktycznie od samego poczatku widomo bylo jak akcja sie potoczy, zero tajemniczosci, zaskoczenia.

Ciekawi mnie jedno. Skoro wypuscil wirusa, odrazu przy przyleceniu na planete to gdzie ta cala chmara potworow? Wszystkie wyginely? Zrobili by akcje/scenerie podobna do Ridica i byloby o niebo lepiej.

SPOILER !!!

Znaczy jakiego wirusa?? Moim zdaniem z tego co pamiętam z kina, kiedy android dał wajche w dół i beczki zaczęły lecieć, to urządzenie które dokowało statek miało pole siłowe i wyglądało tak jakby rozbijało beczki i na ziemie spadało coś typu nie robaków które z "Fajfilda" zrobiły potwora ( a jego uwalił miejscowy wąż) tylko, wyleciało to co zniszczyło d.n.a i reszte inżyniera który potem zapoczątkował życie. Czyli scena na początku w Prometeuszu. Więc w tych beczkach było do niszczenia organizmów a nie robienia z nich armi zombi. Pozatym od razy była rzeź tych istot. A jakieś mikro organizmy pozostały i ewaluowały itd. Więc ktoś nie oglądał filmu dokładnie a potem jest marudzenie że film jeat z dupy:spam:
Ja za to obejrzałem Szybkich i Wscieklych 8. Ale popłyneli w tym filmie że ho ho. Motyw z 15 letnim passatem sterowanym zdalnie to już dla jakiegoś umysłu strasznie ograniczonego. Ogólnie dużo akcji i się film jakoś nie dłużył a o to chodzi. Paula Walkera brak widoczny .

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

To jest.film typu rakieta powietrze- powietrze
Odpal i zapomnij :D

Ja byłem w kinie, bawiłem sie dobrze ale jako na filmie komedia sensacyjna. Bo ten pasat mnie też zabił. Mam wszystkie człśc f&f ale tej mi nie potrzeba do szczęścia

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zgadzam się z Caparzo.. odnośnie Aliena.. Ten film trzeba dokładnie obejrzeć.. Tak jak i ostatniego Terminatora bo wielu też nie do końca zrozumiało pewne kwestie.. Co do Szybkich ja kupię bo nie byłem w kinie.. :- )

Caparzo

New member
Bez reklam
Kupisz i sprzedasz :p

Takie samo jest psioczenie na Batman v Superman. Dużo ludzi mamrocze, a komiksów nie znają, oglądają bo oglądają. A to całkiem dobra pozycja.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dla mnie ok , mi tylko trochę to ziarno przeszkadza ale da się z tym żyć, dźwiękowo i sam film jak najbardziej spoko i warty żeby sobie leżał w moim wypadku w szafce,,,

Caparzo

New member
Bez reklam
Stawiam na ziarnistość dlatego, że peleryna jest komputerowa przeważnie. Więc obraz igła mógłby zrobić z niej sztuczna komputerową szmate a jest dobrze zrobiona. Gdybym dodatków nie oglądał to czasami bym nie zauważył, że jest komputerowa :p

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Sprawdze jeszcze raz, ta akcje z zabiciem tych wszystkich z tej planety. Bo na filmie ten czarny "wirus" byl taki sam jak z tych kulek co wlecialy do ucha i nosa. No ale uwazasz ze to bylo cos innego....

No ale ze podmianka androidow byla glupia to chyba nie zaprzeczysz :) Calkiem inne zachowanie, nawet statek matka nie rozpoznal innego androida.... jak dla mnie dziwne.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Stawiam na ziarnistość dlatego, że peleryna jest komputerowa przeważnie. Więc obraz iglą mógłby zrobić z niej sztuczna komputerową szmate a jest dobrze zrobiona. Gdybym dodatków nie oglądał to czasami bym nie zauważył, że jest komputerowa :p

Dodatki wiele zdradzają dlatego ja przy niektórych filmach oglądam.. lubię wiedzieć jak coś zostało zrobione..

Caparzo

New member
Bez reklam
Jak oni robieni taśmowo, modulacja głosu taka sama a jak to bywa, android uczy sie a David był już całkiem otwarty na wszystko. Nie widze tam jakiejś niespójności

Pozatym jako android miał wysoką SI. Skoro potrafił odczytać znaki inżynierów i gadać z nim...

Terminator też udawał Johna w rozmowie z t1000

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A zapomniałbym - ja z rodzinką to starocie obejrzałem

Dzień dobry TV (2010) - Filmweb

z Miśką MC Adams i Z Fordem.. ten ostatni jak zawsze świetnie zagrał jego mimika twarzy , gesty to jak się zachowuje, świetnie - strasznie Go lubię , szkoda że się starzeje i niedługo pewnie już odejdzie na zasłużoną emeryturę..

Do góry