Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

enocyl

Banned
Pisze w formie zrozumialej dla grona do ktorego adresuje dany post i nie zawsze musi byc on zrozumialy, bo nie takie jest zalozenie, dla "goscia z ulicy", czy np kogos, kto nabyl wlasnie swoj pierwszy box i wydaje mu sie, ze jego doswiadczenie dzieki temu staje sie ponadprzecietne, a w rzeczywistosci takim nie jest, Wg mnie nie stanowi to zrodla problemu.
Problemem jest to, ze bez powodu usilujesz mnie wobec siebie antagonizowac.
Nie chcialem Ci robic siary wczesniej, ale skoro wiesz, ze jestem weteranem HTPC i ze 5 lat temu opisalem sposob na Twoj rzekomy problem, to po co przyjmujesz paternistyczny ton wobec moich wypowiedzi? A moze jednak nie wiesz, co napisalem na ten temat, skoro Twoja aktywnosc w odnosnych watkach zaczyna sie dawno po tym, jak przenioslem sie na ARM-boxy, w ktore wlasnie "wchodzisz"?
Tak czy inaczej ..

Od kilku lat na rynku znajduje sie aplikacja Yatse, imho najlepszy program do sterowania XBMC/KODI, ktory zapewnia te funkcjonalnosc (Call Plugin), opisywana zreszta na wspomnianym forum, przez kogos innego. Dla mniej wymagajacych (Chromcast i kazdy inny DLNA-renderer) wystarczy Allcast, ktory tez automatycznie zatrzyma stream, choc w zestawieniu z funkcjonalnym BubbleUPnP odpada w przedbiegach.
Domyslam sie, ze doszedles do tego sam, ze ani kwestia braku automatycznego pauzowania videostreamu, podczas przychodzacych rozmow, ani tez dedykowanego pilota, nie sa zadnymi argumentami.
Przedstawienie spartanskiego pilota Mi Boxa, ktory z punktu widzenia obslugi HTPC, praktycznie nie nadaje sie do niczego, jako zbawienie dla kogos ubslugujacego Chromecasta/ czy HTPC z Kodi, ktorymi steruje sie lepiej przy pomocy KAZDEGO urzadzenia z ekranem i Androidem/IOSem podlaczonego do domowej sieci, zakrawa na kpine.
Pewnie stad tez Twoj kolejny, wyimaginowany pomysl automatycznego pauzowania Netfliksa, ktorego przeciez NIKT na HTPC NIE OGLADA i nigdy nie ogladal. ZAWSZE preferowanym klientem byl certyfikowany player wbudowany, bo nie sprawia klopotow softwarowych ( koniecznosc instalacji Sillverlight/Windows i dodatkowej konfiguracji) i udostepnia najlepszy GUI oraz najwazniejsze - najlepsza jakosc streamu (4k/HDR/DD+ 5.1). Twoje pytanie odbieram wylacznie jako tani chwyt pod publike, skoro nikt szanujacy sie, nie oglada Netfliksa na komputerze*, ale przy pomocy urzadzen wyposazonych w dedykowane piloty, badz najgorszym razie streamowanego, przy uzyciu smartpone'u czy tabletu, ktore to pelnia role pilotow**. Chyba, ze jestes po prostu w tym wzgledzie wyjatkowy. Moja szydera z kontrola skarpetkami okazala sie byc jednak zbyt wyrafinawana. Szkoda, bo miala i moglaby wystarczyc zamiast tej tyrady. Ale jest jak jest , tj tak jak chciales.
Skoro najpierw nie potrafiles przedstawic rzeczowych argumentow, nastepnie wyszedles na blazna, bawiac sie w durne i zaczepne komentarze, trzeba bylo skorzystac z okazji, 2 posty wstecz i przestac sie wyglupiac. Widze jednak, ze zamierzasz zostac zapamietany wylacznie dzieki swoim zaczepkom.
Zarowno pod aliasami lycone, czy enocyl, nie napisales ani jednego postu, ktory moglby swiadczyc o Twojej wiedzy, czy zaangazowaniu w tematyke forum a/v, a w szczegolnosci w ten jej wycinek, w ktorym obecnie usilujesz brylowac. Nie operujesz wiec z pozycji fachowca i nie Tobie oceniac merytorycznosc moich wpisow. Nie oczekuje tego, ze dostrzezesz dlaczego nie masz racji i gdzie popleniles blad w ocenie, ale moze warto abys ugryzl juz sie w jezyk, zanim siara przylgnie do Ciebie na dobre. Koncza Ci sie anagramy, a nick "ceylon" nie elektryzuje swym appealem.

*- dopiero od ubieglego roku jest mozliwe ogladanie Netfliksa na komputerze w FHD, a od obecnego w 4K (potrzebne Windows 10 +Netflix App). Nikt swiadomy, czyt. normalny, a juz zwlaszcza "informatyk", wychodzacy poza plyty i legalne streamy, nie uzyje Win10 jako platformy dla HTPC, indeksujac na nim zawartosc swojego sezamu z kopiami mediow, ktore nie mialy nawet swojej rynkowej premiery w czasach, kiedy EU oficjalnie zaczyna walczyc z piractwem.
**- posiadacz HTPC zwyczajowo ma dedykowanego pilota, czasem z ekranem dotykowym na bazie starego smartphona czy talbetu, sterujacego calym systemem. W sypialniach wystarcza pilot od telewizora, ktory potrafi rowniez zarzadzac arm-boxem, jesli ten ma wbudowana obsluge CEC, ktora moze miec nawet przecietny stick za 25$. Dodatkowe piloty nie sa wiec wymagane, wystarczy byc swiadomym swoich potrzeb, podczas wyboru urzadzen.
Teraz cofnij się parę postów wstecz i znajdź gdzie napisałem o oglądaniu Netflixa na komputerze. Miałem skończyć Ci odpisywać, ale nie wmawiaj czegoś czego nie było. Myślisz, że dlaczego wybrałem certyfikowane przez Netflixa urządzenie?
Podpowiem Ci też, że nie każdy jest uber userem i znawcą wszystkiego jak Ty i naprawdę spartański pilot z kilkoma przyciskami jest w 100% wystarczający do wybrania filmu i zrobienia pauzy :D Dodam też, że powtórzyłeś już kilka razy jakim to weteranem nie jesteś i jakiego to sprzętu nie miałeś. Myślę, że wszyscy już zapamiętali, ale dla pewności dodaj taki wpis do sygnatury. Piszesz w taki sposób jak by każdy zanim coś napisze musiał najpierw przeczytać Twoje wszystkie posty, bo coś, kiedyś, gdzieś napisałeś. Do tej pory nie wiem jaki masz alias na innym forum, bo widocznie nie rzuciły mi się Twoje wpisy w oczy, a już na pewno nie na tyle jak sobie to wyobrażasz. Czekasz na nagrodę czy może jakiś medal, albo statuetkę "Złoty Pixel" czy co to tutaj na forum właściciel przyznaje? ;)

Zauważ też, że ani razu Cię nie obraziłem, Ty za to robisz to prawie co post. Więcej luzu weteranie, bo na zawał zejdziesz :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dajcie sobie po mordzie :grin:

Przypominają mi się czasy,jak z Bubciem mieliśmy odmienne zdania i się tego trzymaliśmy :-D:mrgreen:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Wlasnie jestem po Grze o Tron odcinek 3.

Strascic wam co sie w nim dzialo? Hehe.

Odcinek lepszy niz poprzedni, zas czekanie tydzien.
Jak tak dalej pojdzie to nie mam pojecia kto z kim bedzie walczyl w 8 sezonie hehe.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida już jest zapowiedź ale znowu DTD HD HR .. coś marvel ostatnio tylko w tym daje formacie.. całe szczęście że nie ma tragedii ale trochę dziadostwa w tym jest.. dodatków też za dużo nie ma..

Strażnicy Galaktyki 2 Blu-ray 3D Premiera

też już są Piraci ale oczywiście w Empiku za mało filmy kosztują żeby ścieżkę dźwiękową napisać jak należy - ponad ich siły..

Piraci z Karaibów: Zemsta Salazara (Blu-ray Disc) - Ronning Joachim| Filmy Sklep EMPIK.COM

Ciekawe jak to wypadnie... ;)

Valerian-and-the-City-of-a-Thousand-Planets-Dane-DeHaan-Movie-2017-8K-UHD-Wallpaper.jpg

Swoją drogą... jakieś OBCE typy zaczynają się kręcić.
Na razie WEB... ;-)

U nos sie godo: Dejcie sie po szlagu ;)

Też ładnie ;)

bokciu

Banned
Ale skoro nadzieja w Lolku, to jedyna droga na polepszenie statusu rzeczonego filmu, to zwiększona jego sprzedaż na wszelkich nośnikach. Trudno żeby chłopak latał dziennie do kina aby zwiększać Box office. ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Na BR na 100% kupię, a do kina - jeszcze nie wiem.. niby mam chęć : - ) chyba że Bubufat wyjdzie z kina po tym seansie prosto do R-ki to wtedy sobie daruję na 100% kino..

Do góry