Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie zrozumiałeś .. ja porównywałem filmy oryginalne do takich co mają w okolicach 25 GB .. a te 25-35 GB to chodziło mi o to że Ty kiedyś napisałeś, że czasem film który waży 25 GB jest lepiej technicznie zrobiony od filmu 35 GB (oba ściągnięte) i tego nie potrafię zrozumieć bo czysto teoretycznie ten więcej ważący powinien być lepszy.. ale ja się na tym nie znam.. nie wnikam w to - zawsze będę kupował oryginalne..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nie zrozumiałeś .. ja porównywałem filmy oryginalne do takich co mają w okolicach 25 GB .. a te 25-35 GB to chodziło mi o to że Ty kiedyś napisałeś, że czasem film który waży 25 GB jest lepiej technicznie zrobiony od filmu 35 GB (oba ściągnięte) i tego nie potrafię zrozumieć bo czysto teoretycznie ten więcej ważący powinien być lepszy.. ale ja się na tym nie znam.. nie wnikam w to - zawsze będę kupował oryginalne..
Lolek,Ty mnie rozbrajasz :mrgreen::-D

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Zresztą lolek jak masz jakiegoś Oryginała to ściągnij z neta kopię "tego samego filmu" i sobie porównaj.

Nie jest to przestępstwem bo będziesz miał kopie, oryginału, który posiadasz. Więc twoje czyste serce nie będzie splamione a ciekawość nasycona :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lolek już pisał, że nie ściąga, bo ma słaby net.
No, ale od czego ma się kolegów.
Kiedyś nawet pisał, że jeden mu coś tam podrzucał ;)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Dla chcącego nic trudnego, pewnie ma taki sam net jak ja - do 10 megabitów. Z lekkim bólem ale moja kolekcja składa się z samych remuxów.

1 - 2 nocki i film w domciu. Szybciej niż dojechać do tej wypożyczalni :p

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolo Kilka sprawdzałem filmów, najgorzej wyszło porównanie HP Insygnia śmieci I i II cz.. tzn tam najwięcej było widać. Tylko tak jak Caparzo napisał mi więcej już nie potrzeba sprawdzać. co i tak nie zmienia faktu że dalej będę kupował tylko oryginalne filmy, a resztę oglądał w tv... W HBO czy w c+ już naprawdę dużo tytułów jest po 3-4 miesiącach od wyjścia BR

Armanig ja nawet nie wiem z jakiej strony to trzeba by było ściągnąć jakby co :) zresztą nawet dla sprawdzenia bym tego nie zrobił .. dla zasady i dla mojego przekonania.. Ale jak kumpel podrzucił to myślę że obydwaj byliśmy przekonani że są to większe różnice.. Ale żeby być na 100% przekonanym to musiałbym sprawdzić na 80 calach i na projekcji 120 calach.. 55 cali to nie rozmiar... na takie testy.. Ale koniec o ściąganiu bo i tak już za dużo poświęcone zostało temu tematowi.. Trzeba tutaj zachęcać młodych ludzi do kupowania, a nie ściągania :)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolo raz jeszcze napiszę bo widzę chyba nie czytałeś wszystkiego (zresztą kiedyś z Piramidą dużo o tym dyskutowaliśmy) sprawdzałem oryginalne filmy w stosunku do takich samych filmów tylko ściąganych i ich waga była prawie 25 GB - każdy z tych filmów prawie tyle ważył..i były nagrane na płytach 25 GB - oczywiście były porównywane do tych samych filmów tylko w oryginale - inaczej nie byłoby sensu porównywać.. filmów rożnych względem siebie..
Ale nie istotne ja zawsze będę namawiał do oglądania i słuchania tylko w oryginale.. tak samo uczę dzieciaki i mam nadzieję, że tak w życiu później będą robić..

Ostatnia edycja:

enocyl

Banned
Lolo raz jeszcze napiszę bo widzę chyba nie czytałeś wszystkiego (zresztą kiedyś z Piramidą dużo o tym dyskutowaliśmy) sprawdzałem oryginalne filmy w stosunku do takich samych filmów tylko ściąganych i ich waga była prawie 25 GB - każdy z tych filmów prawie tyle ważył..i były nagrane na płytach 25 GB - oczywiście były porównywane do tych samych filmów tylko w oryginale - inaczej nie byłoby sensu porównywać.. filmów rożnych względem siebie..
Ale nie istotne ja zawsze będę namawiał do oglądania i słuchania tylko w oryginale.. tak samo uczę dzieciaki i mam nadzieję, że tak w życiu później będą robić..
Jakie wyniki porównania?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Kto nie poszedl dzis do kina, moze zerknac tutaj i zobaczyc, co stalo sie, z Dr Elizabeth Shaw i jej pokladowym androidem

[youtube]v29HcW9wcUU[/youtube]

Meet Walter
[youtube]5Z2zzeNn1Jc[/youtube]

Lets bust some mits
[youtube]f5gxApaRczQ[/youtube]

More B.S.
[youtube]0Xbyl6Djzfk[/youtube]

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek? To piramida ma na drugie sparks :p

A Caparzo ma na drugie DivX :-D

Nagraj już te filmy Lolkowi i niech porówna, a dodatkowo wrzuć mu coś czego nie ma w PL wydaniu jako bonus :wink:
Lolek uwielbia BR Ripy a Ty się czepiasz....ale oczywiście tylko testowo :wink:

Lolek tylko tak pisze... a naprawdę specjalizuje się w BD 1:1 :grin::wink:

Zapodaliby tego Logana,a nie jakiegoś geja... czy tam Greya :wink:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Rocco powinni zatrudnić do tej roli, już to pisałem.
Nie dość, że gość ma talent, to i doświadczenie praktyczne.
Pierwszy bym obejrzał takiego Greja ;)

Do góry