Jeden zawstydzi, a drugi nie ...

oglądałem gorsze filmy jak 50 twarzy G

albo zaczynałem oglądać i do końca nie dochodziłem.. o książkach generalnie większość osób wypowiada się pozytywnie.. i jak znajdę troszkę czasu to do pierwszej cz. sam się przymierze - nie wiem czy dokończę ale przynajmniej zacznę.. ale wydaje mi się że książki są pisane pod kobiety ale żeby być pewnym trzeba przeczytać.
Grey sam w obie chyba nie jest taki zly . Jako ksiazka stal sie bestsellerem erotycznym sprzedanym w nakladzie ponad 30 mln egzemplarzy .Liczby wiec mowia same za siebie.
Ma swoich zwolennikow jak i przeciwnikow na calym swiecie (w zasadzie to zwolenniczki). Nie naleze to zadnej z tych grup

Jestem obojetny.
Jako ekranizacja , tez nie wypadlo to tak tragicznie, jak to postrzegacie.
Ja rozumie ze ksiazka wzbudza wiele kontowersji ,skierowana jest glownie do plci zenskiej , a fantazje o pierwszej wyuzdanej milosci to nie jest to co jara nas facetow , ale bez przesady z ta krytyka chlopaki

Taka historia , wiec ekrnizacja rownie podobna, wiec czego tu oczekiwac od filmu...
Obejrzalem pierwsza czesc o czym juz wspominalem i nie wstydze sie tego i powiem tak :
wolalbym obejrzec 2 czesc tej moze i tandetnej erotycznej historyjki niz tego powtarzalnego gniota jakim sa Szybcy i Wsciekli !