Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Caparzo

New member
Bez reklam
Mi Sabotaż też się podobał, pomimo kiepskich opinii i ocen. Szkoda że nie ma go na blu :/ kiedyś w biedronce było fajne wydanie dvd z dodatkami, szkoda że nie kupiłem.
Cobra to klasyka, miałem na kasecie razem z Comando. A predatora z filmem Moto Diabły :D

Caparzo

New member
Bez reklam
Castle Sands nie jest jakimś wybitnym dziełem kina wojenngo, do dramatu też mu daleko. Dzwiękowo dla mnie szału nie ma. Strzelaniny przy ocalonym to nadal kapiszony ;)
Można obejrzeć,.ale.robiąc coś i żeby tv pyrkał. Obsada fajna, kilka znanych mordek :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek. Nie mieszkam w UK tylko w Republice Irlandii.
Szkocja moze sie podobac, ale niekoniecznie amatorom palmowych wybrzezy. :)
Niestety niczego poza Edynburgiem polecic nie bede w stanie. Musisz sie zorientowac na podstawie turystycznego zrodla, bo na pewno znajjdzie sie odpowiednia ilosc atrakcji na 5 dni. Ja raczej eksploruje poludnie, z uwagi na klimat jedzenie i picie. A w Szkocji to tak jak u nas w Irlandii, tylko kobitki brzydsze. ;)
O plazowaniu w maju to raczej mozesz zapomniec, chyba ze Kanary, ale wycieczka krajoznawcza jak najbardziej, bo przynajmniej nie umrzesz od goraca. Ja bym Ci polecil pojechac do do Portugalii ( zgaduje, ze moze byc na koncu Ywojej listy) 3 dni Lizbona i okolice, 2 dni rekonensans na poludniu (Algavre), ktory pomoze zdecydowac sie na wakacyjny wyjazd, tzn bedziesz wiedzial dokladnie dokad na wakacje pojechac, a jakie mijesca omijac. Kazdy z rodziny znajdzie cos dla siebie i nie ma szansy na nude. Gwarantuje. Ja sie "specjalizuje" w Hiszpanii i wyspach, wiec jak masz pytania to wal na priva.

Dzięki za info - właśnie mam mało znajomych co byli w Szkocji i nie mam za bardzo od kogo się dowiedzieć co i jak..A Ty lubisz podróże tak samo mocno jak i ja :) W Portugalii to na Maderze byłem - podobało mi się i z siostrą CR 7 rozmawiałem :) (i to lotnisko, które uważane jest w pierwszej 10stce najtrudniejszych do lądowania) i nie jest tak super gorąco a naprawdę jest bosko ..
Jutro Turcję atakuję, a w wakacje jeszcze nie podjęta decyzja .. A Szkocję zostawię sobie jak deko starszy będę :)
A na Kanarach to dziewczyny są fajne :) to trzeba przyznać z całego świata ... jest na co popatrzeć oczywiście w taki sposób żeby żona nie widziała... :)

Ps. Oglądał może już ktoś SW RO na BR ??? Oryginalnym - mam na myśli ...

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Dzięki za info - właśnie mam mało znajomych co byli w Szkocji i nie mam za bardzo od kogo się dowiedzieć co i jak..A Ty lubisz podróże tak samo mocno jak i ja :) W Portugalii to na Maderze byłem - podobało mi się i z siostrą CR 7 rozmawiałem :) (i to lotnisko, które uważane jest w pierwszej 10stce najtrudniejszych do lądowania) i nie jest tak super gorąco a naprawdę jest bosko ..
Jutro Turcję atakuję, a w wakacje jeszcze nie podjęta decyzja .. A Szkocję zostawię sobie jak deko starszy będę :)
A na kanarach to dziewczyny są fajne :) to trzeba przyznać z całego świata ... jest na co popatrzeć oczywiście w taki sposób żeby żona nie widziała... :)

Ps. Oglądał może już ktoś SW RO na BR ??? Oryginalnym - mam na myśli ...

Lolek a azjii nie atakowales? Calkiem inny swiat :) Naprawde warto pojechac na wycieczke.

2 - 3 lata temu udalo mi sie trafic wyjazd w rok chinski na tajwanie, swieto latarni ich swiatynie i niedobre jedzenie. Super sprawa.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Planuję Kolego ale to jeszcze nie teraz .. Do samej Tajlandii chce dwa razy pojechać przynajmniej po 10 dni, Chiny, Kambodża-Wietnam też mi się śni.. nie wspomnę o Dominikanie ... ale to kosztuje tym bardziej że ja na wycieczki jeżdżę oficjalnie przez biuro.. na własną rękę byłoby znacząco taniej.. ale taki klimat.. :)
na razie mam jeszcze inne w planie zabawki do kupienia wiec na razie odpuszczam, ale jak już się zdecyduje na kupno pewnych rzeczy i powiem sobie koniec typu np kolumny, wzmak, samochód itp.. to wtedy biorę się za Azję o ile dalej będę miał pracę i taką pensję .. bo wiesz jak to jest - dzisiaj masz pracę, a za rok nie masz.. A nie mam co narzekać na wyjazdy ... :) oby nie było gorzej.. Jednego jestem pewny, że warto zwiedzać świat bo życie jest jedno i szybko przemija i spędzenie go przed tv w większości wolnego czasu to szkoda dla mnie zdrowia..
Nie wiem czy pamiętasz - kiedyś napisałem że jakbym ustrzelił 6 tkę to nie kupiłbym sobie S klasy pomimo że wiesz jak lubię auta a właśnie kupę tej kasy przeznaczyłbym na zwiedzanie świata.. bo jest piękny i fascynujący ... i daje "pałera" do pracy.. nie wspominając że człowiek w 100% odpoczywa.. tylko niestety jest jeden minus - drogie to hobby jest....

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Puściłem 300 na netflixie i na blu ray. Netflix jeszcze musi popracować nad tym co przesyła. Więc nie ma sie co podniecać nad dzwiękiem. Na pewno jest też ciszej niż na blu. Tak samo matrix reaktywacja czy mawet teraz patrze na wróg nr 1.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Caparzo a II cz 300 -u oglądałeś? Też jest spoko.. a w 3d (ale Ty nie lubisz) krew sika po ekranie :) dźwiękowo też fajnie nagrany film..

Ps interesuje mnie jak jest oryginalny film nagrany pod względem technicznym :) nie zastanawiam się nad innymi rzeczami.. ja mam do odebrania ale odbiorę sobie i obejrzę jak już przyjadę z wczasów.. ale może już ktoś oglądał..

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Caparzo a II cz 300 -u oglądałeś? Też jest spoko.. a w 3d (ale Ty nie lubisz) krew sika po ekranie :) dźwiękowo też fajnie nagrany film..

Ps interesuje mnie jak jest oryginalny film nagrany pod względem technicznym :) nie zastanawiam się nad innymi rzeczami.. ja mam do odebrania ale odbiorę sobie i obejrzę jak już przyjadę z wczasów.. ale może już ktoś oglądał..

Mam.obydwie na blu. Jeszcze 2 nie oglądałem.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida byłem , ale kilka filmów już miałem okazję porównać, mam swoje zdanie aczkolwiek tak naprawdę to coś takiego powinno się porównywać nie na 55 calach tylko na powiedzmy 75-80 cali albo na projekcji 120 cali.. i wtedy byłoby to pewne na 100%..

Ja na tym się nie znam i jak sam kiedys napisałeś mi mi, że film ważący 35 GB może być słabszy pod względem technicznym od filmu który waży 25 GB - ja tego nie rozumiem ale tak jak napisałem wyżej, nie znam się na tym ale wierzę, że tak jest skoro tak twierdzisz..

Do góry