Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dokładnie to jest kwestia jak jest zrobiony dźwięk, a nie fakt że np jak film jest nagrany na świecie w Atmosie, a u nas np "tylko" w DTS HD MA to już będzie kicha.. a w DD mam wiele filmów na dvd i spokojnie mógłbym je dawać do porównywania dźwięku z wieloma filmami nagranymi na BR :)

Bipo

Active member
Bez reklam
Jestem po seansie Szybkich i wściekłych 8. Bylem w kinie z dwoma moimi chrzesniakami i powiem krótko : bawiliśmy się świetnie. Były momenty śmieszne, niekiedy zaskakujące ale przede wszystkim nawiązujace do poprzednich części co bardzo lubię.
Fabuła i przebieg jej był nawet wciągający z uwagi mocnej zmiany Vin A w pewnym momencie filmu... :)
A same efekty specjalne miód cud i orzeszki. Suby jak i cały system naszego kina beda miały co robić.
Pozycja dla mnie na pewno do kupienia do reszty kolekcji szybkich.
Seans bardzo udany, byly pościgi, wyścigi, piękne samochody oraz kobiety czyli stare poczciwe S&F.
Ps. Oczywiscie nie polecam dla osób dla których Szybcy zakończyli się na 1 i 2 części bo ta część jest mocno przebajeżona. ...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Obejrzymy, obejrzymy ;)

giphy.gif

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Chyba od sparksa ;)
A co do Czeplina, to gość miał barwniejsze życie jak cała ferajna z Szybkich razem wzięta.
Jakiś czas temu oglądałem w tv dokument, tytan nie gość.
Te jego filmy to nic.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
I o to chodzi !! A malkontenci na czarliego czeplina tam samo życie :D

Alez F&F 8 jest filmem ktory przez wiekszosc czasu oferuje zabawe bez postoju. Zupelnie jak wieczor nastolatka z kolorowym magazynem, jesli sa przerwy to sekundowe, tak, zeby tylko zmienic reke. problemem sa tylko tzw "plot holes", a wlasciwie caly plot. Wazne , ze nie dla wszystkich. I tak interes sie kreci.

Ch.Chaplin to wizjoner kina, rzadko spotykanego kalibru, jakbys nie wiedzial.
Ja bym sie raczej martwil o tych dla ktorych Pitbull - Niebezpieczne Kobiety, to dobre kino, albo "samo zycie". IMHO nalezy sie medal Za Ofiarnosc i Odwage kazdemu kto da rade obejrzec to 2 razy, bez znieczulenia. Teoretycznie chyba mozna, bo przeciez sa ludzie, ktorzy ogladaja filmy ktore im sie podobaja, co najmniej 2x.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kto ma obejrzeć i tak obejrzy ..:) ja tylko czekam na to ilu z tych co teraz pisze jaki to film jest do bani i tak go ściągnie :) żeby właśnie obejrzeć.. i to będzie najlepsze..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kto ma obejrzeć i tak obejrzy ..:) ja tylko czekam na to ilu z tych co teraz pisze jaki to film jest do bani i tak go ściągnie :) żeby właśnie obejrzeć.. i to będzie najlepsze..

Przecież logika podpowiada, że trzeba coś najpierw obejrzeć, żeby ocenić.
W tym wypadku jest o wiele łatwiej, ale doświadczenie jednoznacznie wskazuje czego się można spodziewać.
Ja mam kilka części na blu, żebym nie skłamał, ale 3-4 na pewno, a ostatnią na pewno obejrzę.
Tak jak sam napisałeś, różowe okulary i lecimy, bo dlaczego mam sobie odmówić dobrego audio i chociażby sceny na lodzie z łodzią podwodną, a tą akurat chce zobaczyć.
Jest tak odrealniona, że aż fajna, a że fabuła pewnie leży to już osobny temat.
Zobaczymy, prześpi się najwyżej 1/4 filmu ;)

Do góry