Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Pasażerowie zaliczone.
Pasażerowie (2016) - Filmweb

3D bardzo słabe, wygląda jakby się włączyło w tv opcje 2D do 3D, ale film bardzo fajny, super zrobiony statek i pomieszczenia w nim. Nawet Lawrence jakoś mnie nie drażniła:D

armanig
Basenik całkiem przyjemny, miałeś rację:)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nowy początek zaliczony – zacznę od strony technicznej – jeśli chodzi o dźwięk to nie jest film, który nastawiony jak na super efekty dźwiękowe ale generalnie nie można na nic narzekać podobnie jest z obrazem .. jest zachowany poziom i jest ok.. bo w tym filmie nie efekty i nie jakieś super efekty dźwiękowe są najważniejsze tylko to jak reżyser pokazuje nam ten „spektakl”, który jest w tym filmie..
Sam film jeśli mówimy o fabule to dla mnie jest to jeden z najlepszych filmów pod tym względem jaki w ostatnim czasie (w długim czasie :)) oglądałem.. poziom mistrzowski
Amy Adams przebija wszystkich w tym filmie – świetnie zagrana rola.. spoko zagrał F. Whitaker ale tym razem kobieta dla mnie w tym filmie jest najlepsza..
Koledzy reasumując Ci co lubią takie klimaty to naprawdę warto i raczej nikt się nie zawiedzie, a ja jestem najlepszym przykładem bo Ci co znają mnie to wiedzą, że tego typu film to nie jest mój target , a pomimo tego spodobał mi się, choć nie tak jak Interstellar, bo ten dla mnie był lepszy i bardziej mnie trzymał w napięciu.. i generalnie miał coś więcej w sobie… ba nawet 2 razy oglądałem i nawet za tym drugim razem był spoko.. W tym wypadku nie jestem pewien czy jak drugi raz bym oglądał to czy będzie dalej tak odebrany jak za tym pierwszym razem… Ale nie wiem czy to nastąpi bo do końca tygodnia mam czas na zastanowienie czy odsprzedać kumplowi ten film…

Pakolo także widzisz chyba mi troszkę lepiej się film spodobał niż Tobie.. odwrotnie mamy też co do filmu Pasażerowie ten znowu dla mnie na 100% tylko na jeden raz..

pantomima

Banned
lolek
Ja byłem na Hobbicie w Imaxie Kraków Plaza i pechowo miałem 4 rząd na dole. Nie dało się oglądać, jakbym ściągnął z neta wstawkę rmvb 100mb.
Następnie zakup kolekcji na BD i seans u rodziców na JS9000. Obraz żyleta, 3D miazga. Nie miałem przyjemności oglądać żadnego filmu na domowej projekcji w 3D, ale jeżeli efekt 3D np na projektorze Bipo jest porównywalny albo nawet lepszy od wspomnianego Samsunga to myślę, że osoba lubiąca 3D, mająca warunki na projektor nie powinna się w ogóle zastanawiać tylko brać go w ciemno.

O jacie... Ale ci Twoi rodzice to farciarze !
Miec taki tv to dopiero cos ! No miazga ! Co ja bym dal, aby choc raz obejrzec fim 3d na takim tv ! WoooW ! Juz sikam z wrazenia na sama mysl pod siebie !

Wez nagraj chociaz jakis krotki film i wrzuc na Youtube to se wszyscy zobaczymy choc namiastke tego cudownego obrazu , o ktorym wspominasz przy kazdej nadazajacej sie okazji.

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Lolek mnie Nowy Początek wynudził. Ja uwielbiam scifi i nigdy nie oglądam trailerów aby nie psuć sobie seansu później i akurat w przypadku tego filmu byłem lekko rozczarowany.

Pantomima
Tornister już na jutro masz spakowany blaźnie?
Widzę że bardzo uraziło Cię to, że nie jestem lewakiem i szukasz teraz zaczepki na każdym kroku. Jest to ostatnia odpowiedź na Twoje zaczepki bo dyskusja z Toba sprowadza się do poziomu plebsu.

Btw co do samego tv to go zachwalam tak jak inni swoje sprzęty tutaj na forum. Jak masz z tym problem to zostań adminem i kasuj posty.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jutro idzie na tapetę Jack Reacher 2 ale ten oglądam i idzie na sprzedaż.. to na 100% . Może też uda mi się odebrać jutro Doktorka i koncert George Michaela w Londynie..

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Reacher 2 to na zabicie czasu jak nie masz nic lepszego do roboty. Ja jutro fantastyczne zwierzęta... w 3d zapodam.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
1 cz obejrzałem to i 2 cz obejrzę, a mam kumpla odkupi to nawet nie muszę szukać, bo tak to pewnie bym poczekał aż będzie w C + albo na HBO - pewnie za jakieś 3-4 miesiące..

donsalieri

Active member
Bez reklam
Nowy początek zaliczony – zacznę od strony technicznej – jeśli chodzi o dźwięk to nie jest film, który nastawiony jak na super efekty dźwiękowe ale generalnie nie można na nic narzekać podobnie jest z obrazem .. jest zachowany poziom i jest ok.. bo w tym filmie nie efekty i nie jakieś super efekty dźwiękowe są najważniejsze tylko to jak reżyser pokazuje nam ten „spektakl”, który jest w tym filmie..
Sam film jeśli mówimy o fabule to dla mnie jest to jeden z najlepszych filmów pod tym względem jaki w ostatnim czasie (w długim czasie :)) oglądałem.. poziom mistrzowski
Amy Adams przebija wszystkich w tym filmie – świetnie zagrana rola.. spoko zagrał F. Whitaker ale tym razem kobieta dla mnie w tym filmie jest najlepsza..
Koledzy reasumując Ci co lubią takie klimaty to naprawdę warto i raczej nikt się nie zawiedzie, a ja jestem najlepszym przykładem bo Ci co znają mnie to wiedzą, że tego typu film to nie jest mój target , a pomimo tego spodobał mi się, choć nie tak jak Interstellar, bo ten dla mnie był lepszy i bardziej mnie trzymał w napięciu.. i generalnie miał coś więcej w sobie… ba nawet 2 razy oglądałem i nawet za tym drugim razem był spoko.. W tym wypadku nie jestem pewien czy jak drugi raz bym oglądał to czy będzie dalej tak odebrany jak za tym pierwszym razem… Ale nie wiem czy to nastąpi bo do końca tygodnia mam czas na zastanowienie czy odsprzedać kumplowi ten film…

Pakolo także widzisz chyba mi troszkę lepiej się film spodobał niż Tobie.. odwrotnie mamy też co do filmu Pasażerowie ten znowu dla mnie na 100% tylko na jeden raz..
No to dołączamy​ do tych którym podobał się ten film.
Pamiętacie " Kontakt" z Jodie Foster i MacConaheyem?
Oczywiście jest to klasyk ale podejście do tematu podobne, uważam że na bardzo wysokim poziomie.

Savron

Well-known member
Bez reklam
29 Marca będzie Wołyń na BD.

Nice. Kupuje od razu. Mocny. Brutalny. Makabryczny.
Ja naprawdę dziwie się, że ludzi ( jeżeli można nazwać człowiekiem, tego ,kto zabija brutalnie dzieci) nienawistnie "kochali" innych, aby dokonywać takich brutalnych morderstw. Masakra po prostu.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ale tak jak napisałem Interstellar bardziej mi się podobał i troszkę jednak temu filmowi brakuje żeby to był ten sam poziom.. ale pewnie to kwestia gustu..

venomas200

New member
Bez reklam
Interstellar ryje psyche 100 razy bardziej dlatego się bardziej podoba.
To jest film który się zawsze będzie pamiętać ot co. Bo nie wydaje mi się że jakikolwiek fan gatunku zapomni ten film. Ja nie potrafię a Nowy początek pomimo iż uważam za bardzo dobry film wręcz genialny to jednak już połowy nie pamiętam. Oczywiście tak pół żartem pół serio.
A ja wczoraj oglądałem w ramach poznania Mechanik 1 cześć bo myślałem że nigdy nie widziałem tego filmu a tu dopiero pod koniec uświadomiłem sobie ze ja to już przecież widziałem kiedyś. To tak apropo filmów które zapadają w pamięci. Dziś Doctor Strange na tapecie był i to jeden z lepszych Marvelow świetne 3d brakuje Atmosa i fajnie przedstawiona historia . I ten Strange jest taki ludzki.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Nice. Kupuje od razu. Mocny. Brutalny. Makabryczny.
Ja naprawdę dziwie się, że ludzi ( jeżeli można nazwać człowiekiem, tego ,kto zabija brutalnie dzieci) nienawistnie "kochali" innych, aby dokonywać takich brutalnych morderstw. Masakra po prostu.

Ja również tego nie rozumiem jak taki Bandera może być bohaterem dla wielu Ukraińców.
To co się tam wydarzyło wykracza poza wszelkie wyobrażenia.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Interstellar ryje psyche 100 razy bardziej dlatego się bardziej podoba.
To jest film który się zawsze będzie pamiętać ot co. Bo nie wydaje mi się że jakikolwiek fan gatunku zapomni ten film. Ja nie potrafię a Nowy początek pomimo iż uważam za bardzo dobry film wręcz genialny to jednak już połowy nie pamiętam. Oczywiście tak pół żartem pół serio.
A ja wczoraj oglądałem w ramach poznania Mechanik 1 cześć bo myślałem że nigdy nie widziałem tego filmu a tu dopiero pod koniec uświadomiłem sobie ze ja to już przecież widziałem kiedyś. To tak apropo filmów które zapadają w pamięci. Dziś Doctor Strange na tapecie był i to jeden z lepszych Marvelow świetne 3d brakuje Atmosa i fajnie przedstawiona historia . I ten Strange jest taki ludzki.

Dla mnie też to jeden z lepszych marvelów pomimo że najmniej "marvelowski" :) ale jest dla mnie bardzo fajny.. ja dzisiaj odbieram ze sklepu ale obejrzę deko później - w kinie oglądałem to już nie ma takiego parcia..

robertuss

Active member
Bez reklam
Matrix 4 ??

https://naekranie.pl/aktualnosci/reboot-serii-matrix-w-planach-kto-zagra-1732782
the-matrix-4-time-flies-the-matrix-is-15-years-old-1024x576.jpeg

Do góry