lolek
Ja byłem na Hobbicie w Imaxie Kraków Plaza i pechowo miałem 4 rząd na dole. Nie dało się oglądać, jakbym ściągnął z neta wstawkę rmvb 100mb.
Następnie zakup kolekcji na BD i seans u rodziców na JS9000. Obraz żyleta, 3D miazga. Nie miałem przyjemności oglądać żadnego filmu na domowej projekcji w 3D, ale jeżeli efekt 3D np na projektorze Bipo jest porównywalny albo nawet lepszy od wspomnianego Samsunga to myślę, że osoba lubiąca 3D, mająca warunki na projektor nie powinna się w ogóle zastanawiać tylko brać go w ciemno.
No to dołączamy do tych którym podobał się ten film.Nowy początek zaliczony – zacznę od strony technicznej – jeśli chodzi o dźwięk to nie jest film, który nastawiony jak na super efekty dźwiękowe ale generalnie nie można na nic narzekać podobnie jest z obrazem .. jest zachowany poziom i jest ok.. bo w tym filmie nie efekty i nie jakieś super efekty dźwiękowe są najważniejsze tylko to jak reżyser pokazuje nam ten „spektakl”, który jest w tym filmie..
Sam film jeśli mówimy o fabule to dla mnie jest to jeden z najlepszych filmów pod tym względem jaki w ostatnim czasie (w długim czasie) oglądałem.. poziom mistrzowski
Amy Adams przebija wszystkich w tym filmie – świetnie zagrana rola.. spoko zagrał F. Whitaker ale tym razem kobieta dla mnie w tym filmie jest najlepsza..
Koledzy reasumując Ci co lubią takie klimaty to naprawdę warto i raczej nikt się nie zawiedzie, a ja jestem najlepszym przykładem bo Ci co znają mnie to wiedzą, że tego typu film to nie jest mój target , a pomimo tego spodobał mi się, choć nie tak jak Interstellar, bo ten dla mnie był lepszy i bardziej mnie trzymał w napięciu.. i generalnie miał coś więcej w sobie… ba nawet 2 razy oglądałem i nawet za tym drugim razem był spoko.. W tym wypadku nie jestem pewien czy jak drugi raz bym oglądał to czy będzie dalej tak odebrany jak za tym pierwszym razem… Ale nie wiem czy to nastąpi bo do końca tygodnia mam czas na zastanowienie czy odsprzedać kumplowi ten film…
Pakolo także widzisz chyba mi troszkę lepiej się film spodobał niż Tobie.. odwrotnie mamy też co do filmu Pasażerowie ten znowu dla mnie na 100% tylko na jeden raz..
29 Marca będzie Wołyń na BD.
Nice. Kupuje od razu. Mocny. Brutalny. Makabryczny.
Ja naprawdę dziwie się, że ludzi ( jeżeli można nazwać człowiekiem, tego ,kto zabija brutalnie dzieci) nienawistnie "kochali" innych, aby dokonywać takich brutalnych morderstw. Masakra po prostu.
Interstellar ryje psyche 100 razy bardziej dlatego się bardziej podoba.
To jest film który się zawsze będzie pamiętać ot co. Bo nie wydaje mi się że jakikolwiek fan gatunku zapomni ten film. Ja nie potrafię a Nowy początek pomimo iż uważam za bardzo dobry film wręcz genialny to jednak już połowy nie pamiętam. Oczywiście tak pół żartem pół serio.
A ja wczoraj oglądałem w ramach poznania Mechanik 1 cześć bo myślałem że nigdy nie widziałem tego filmu a tu dopiero pod koniec uświadomiłem sobie ze ja to już przecież widziałem kiedyś. To tak apropo filmów które zapadają w pamięci. Dziś Doctor Strange na tapecie był i to jeden z lepszych Marvelow świetne 3d brakuje Atmosa i fajnie przedstawiona historia . I ten Strange jest taki ludzki.
Niech robią - zobaczymy co z tego wyjdzie..![]()