Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To już troszkę lepiej to zabrzmiało :) od środy jak dobrze poleci to 3 nowości na BR i jeden koncert do obejrzenia :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Oglądał ktoś "zwierzaki"?
Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć (2016) - Filmweb
Przez bitą godzinę nie wiadomo o co chodzi, ktoś przyjeżdza z walizeczką, coś tam ochrania i takie pitolenie przez 60min. Nic się nie klaruje.
Pewnie potem się rozkręca, ale nie dałem rady.
Efekty natomiast całkiem całkiem, twórca musiał mieć dobre zioło.

Nie ma jak rozmawiać ze sobą ;)

Dokończyłem "zwierzaki" które są ponoć fantastyczne.
No i jak dla mnie są, za to film to jakieś nieporozumienie.
Są filmy jałowe, tudzież nudne jak flaki z olejem. Są też zwyczajnie głupie.
Ten mnie irytował. Od początku do końca.
Jedynie ta infantylna blondi ratowała resztkami seans.
Za to Colin Farell to już przeszedł sam siebie, machał tym patykiem jak potłuczony, no dajta spokój. Ten Eddie Redmayne to już w ogóle, nie wiem czy jemu faktycznie brakuje piątej klepki, czy taką rolę odgrywał. To już Forrest Gumb był bardziej rozgarnięty.
No nic. Efekty za to świetne. Bez odbioru.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie ma jak rozmawiać ze sobą ;)

Dokończyłem "zwierzaki" które są ponoć fantastyczne.
No i jak dla mnie są, za to film to jakieś nieporozumienie.
Są filmy jałowe, tudzież nudne jak flaki z olejem. Są też zwyczajnie głupie.
Ten mnie irytował. Od początku do końca.
Jedynie ta infantylna blondi ratowała resztkami seans,
Za to Colin Farell to już przeszedł sam siebie, machał tym patykiem jak potłuczony, no dajta spokój. Ten Eddie Redmayne to już w ogóle, nie wiem czy jemu faktycznie brakuje piątej klepki, czy taką rolę odgrywał. To już Forrest Gumb był bardziej rozgarnięty.
No nic. Efekty za to świetne. Bez odbioru.

Ja myślę z tego co można było wyczytać w sieci czy też to co On sam w wywiadach mówił, że miał zagrać mega zagubionego i tak to zrobił.. dla mnie był bardzo przekonywujący, ale ja też lubię filmy tego typu - więc inaczej patrzę :) mam nadzieję, że w kolejnych częściach będzie jeszcze mroczniej i jeszcze bardziej czarująco..

Osobiście od filmów : Teoria wszystkiego - jak dla mnie mega rola, którą świetnie zagrał (oskar), a potem Dziewczyna z portretu również dla mnei poziom bardzo wysoki, wielu krytyków bardzo ciepło o nim mówiło ... sama ocena ludzi chocby na naszym podwórku również dobra

Eddie Redmayne - Filmweb

najważniejsze Armanig że każdy coś z tych filmów wybierze dla siebie i wszyscy jesteśmy zadowoleni.. :)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
tutaj granice się już dosyć zacierają.....i film musi być naprawdę dobry żeby wybrać się do kina i trafić na normalnych ludzi którzy nie przeszkadzają :)

Dla mnie nie, bo wielkości obrazu w kinie nie można dla mnie porównać do 120 cali - tak jak i tv 55 cali do ekranu 120 cali.. to są dla mnie zupełnie inne odczucia..

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
lolek
Ja byłem na Hobbicie w Imaxie Kraków Plaza i pechowo miałem 4 rząd na dole. Nie dało się oglądać, jakbym ściągnął z neta wstawkę rmvb 100mb.
Następnie zakup kolekcji na BD i seans u rodziców na JS9000. Obraz żyleta, 3D miazga. Nie miałem przyjemności oglądać żadnego filmu na domowej projekcji w 3D, ale jeżeli efekt 3D np na projektorze Bipo jest porównywalny albo nawet lepszy od wspomnianego Samsunga to myślę, że osoba lubiąca 3D, mająca warunki na projektor nie powinna się w ogóle zastanawiać tylko brać go w ciemno.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Obejrzyj Miss Sloane
Gumisiu

Już wcześniej rozminiałem,czy się za nią zabierać,jednak do końca mnie nie przekonała.
Skoro jednak w całym internacie tak ją polecasz,no to sprawdzę ;)

A to widziałeś ? :wink:
Dawno nie oglądałem komedii...
why_him_xlg.jpg

Piramida underworld na pewno Ci nie podejdzie...��

Czyli mam nie zaprzątać sobie głowy ? ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie oglądałem 3d na tym samsungu natomiast oglądałem Hobbita na takim projektorze w 3d ale myślę Kolego, że w ciemno mogę postawić bardzo dobrego "18 letniego łiskacza" że tv nie ma szans.. plus wrażenie jak masz na 120 calach i odl. w moim wypadku 3,5 -4 m to inna bajka nie da się tego porównać.. jak dla mnie oczywiście..

Apropo Imax i 3-4 rząd to masakra Kolego :) szkoda zdrowia i kasy .. jak dla mnie to minimum ale to przez duże M to środek.. a najbardziej lubię 3 rząd od końca ...

Piramida jestem na 100% przekonany że Ci nie podejdzie.. ja np kupuje tylko dlatego że jestem "fanem" tego filmu i mega lubię Miskę - mam wszystkie części więc i tą kupię.. a było kilku moich znajomych co również lubią ten film i oni jak jeden mówili, że na 100% nie jest lepszy od poprzedniej części... a poprzednia też szału nie było...

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Nie oglądałem 3d na tym samsungu

Jak będziesz miał kiedyś okazję to poświęć 5 minut, wystarczy!
Pisałem kiedyś o mini teście 3D na tym Samsungu, moim H6400, Soniaku szwagra z półki cenowej JS9000 i tv brata. JS9000 bezkonkurencyjny. Soniak za 14k, 65 cali wypadł porównywalnie z moim H6400 (3k) :D

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida jestem na 100% przekonany że Ci nie podejdzie.. ...

A ja jednak wczoraj skusiłem się na ten film i muszę Ci przyznać,że nie było najgorzej.
Kilka scen prezentowało się dosyć ciekawie,no i do tego ostra Kate Beckinsale :grin:
Także widzisz Lolek ;)
Poważnie,to jeszcze nie oglądałem :mrgreen:

Do góry