Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Piramida
Ile kurczaków musiało zginąć podczas kręcenia kilku sezonów Spartacusa, aby goście mogli masę budować:D

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek,a wiesz,że na planie "Hobbita" zginęło 27 zwierząt ? :wink:

Nie pamiętałem ile, ale było coś w dodatkach o tym.. podobnie przy LOTR jak zwolniony pracownik wypisywał ile to niby tam też zginęło koni i niby jak one źle były traktowane..... co nie oznacza że nie mogli lepiej.. bo zawsze albo prawie można lepiej..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Trailer mnie nie porwał... jednak 99 % na Rotten Tomatoes i 8,3/10 na IMDB,kusi mnie do sprawdzenia tego horroru :wink: :

[youtube]DzfpyUB60YY[/youtube]

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Nowofunland nie wskoczyłby do takiej rwącej rzeki, a tu barany na siłę owczarka wrzucili. Na dodatek na końcu pies został wciągnięty pod wodę.
No nie wiem . Moj Border Collie wskoczyl kiedys, a ja za nim i obojga nas zabralo kawalek . Jeden z tych niewielu niezapomnianych momentow z zycia dawnego psa. Nie byla to proba samobojcza, bo choc suka nie byla pelnej krwi, jeszcze mloda, uczuciowa i "z temperamentem", ale bardzo inteligentna.

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
To co ? Lecimy ? Armanig zebrał już niezłą ekipę kobitek :grin:

Wiesz, 3 miesiace, czy rok, dookola swiata, to jeszcze mozna, ale nie samym dziobaniem i melanzami czlowiek zyje.
I co obsiejesz deck sativą, postawisz laweczke i bedziesz opowiadal stare dowcipy? Nie ma zycia bez wyzwan. A w meskiej grupie, bez oczywistego celu na horyzoncie i zewnetrznych zagrozen, skonczyloby sie to Krolem Much albo Counterstrikiem. ;)

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
No nie wiem . Moj Border Collie wskoczyl kiedys, a ja za nim i obojga nas zabralo kawalek . Jeden z tych niewielu niezapomnianych momentow z zycia dawnego psa. Nie byla to proba samobojcza, bo choc suka nie byla pelnej krwi, jeszcze mloda, uczuciowa i "z temperamentem", ale bardzo inteligentna.

Rodzice mają 3 letniego funlanda, który uwielbia wodę, ale szaleje tylko w basenie czy jeziorze, do rzeki gdy widzi, że prąd jest dość mocny nie wejdzie:D

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wiesz, 3 miesiace, czy rok, dookola swiata, to jeszcze mozna, ale nie samym dziobaniem i melanzami czlowiek zyje.
I co obsiejesz deck sativą, postawisz laweczke i bedziesz opowiadal stare dowcipy? Nie ma zycia bez wyzwan. A w meskiej grupie, bez oczywistego celu na horyzoncie i zewnetrznych zagrozen, skonczyloby sie to Krolem Much albo Counterstrikiem. ;)

Już w tym momencie kalendarz mamy zawalony ustawkami z istotami z innych planet,w celu poznawania nowych kultur :grin:

P.S.
Na statku jest zayebista pracownia chemiczna :grin:

Henry

Active member
Bez reklam
Henry jak lubisz psiaki to obejrzyj sobie film Marley i ja - płakaliśmy jak oglądaliśmy ten film.. :)

To nawet nie ma co porównywać.
Mój przyjaciel Hachiko (2009) - Filmweb
Mnie ten film bardziej ruszył, jak wszystkie dramaty razem wzięte.
Bo Hachiko też wyreżyserował Lasse Hallström- tak samo jak Był sobie pies, Czekoladę, Podróż na tysiąc stóp, Co gryzie Gilberta Grape'a i wiele innych dobrych pozycji no i oczywiście Dzieci z Bulerbyn ;)
W jego filmografii ciężko znaleźć filmy bez "tego czegoś" w fabule.
Bardzo lubię jego filmy.

Ale my na takich a bubafat z piramida na lalaland a henry z gadającymi psami :cry:
Snajper też mnie wzruszył, nie ryczałem tak jak Ty :D ale łza się w oku zakręciła ;)
A odkąd mam psiaka, to filmy pokroju Hachiko czy ostatnio obejrzany Był sobie pies trochę inaczej odbieram ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
To dowodzi tylko tego, że Twój pies nie wejdzie do rzeki. Mój wchodził. Wiesz ile psów wlazi i pływa w morzu,które wiecznie ma przyboj, czy prady?

Henry

Active member
Bez reklam
Buba, Ty tak do mnie? ;)
Mój jeszcze młody i głupi, ale Retrievery- Goldeny czy Laby generalnie kochają wszystko co mokre, są stworzone do pływania w prawie każdych warunkach, temperaturze i pogodzie ;)

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Nie no do rzeki wchodzi, do morza również, ale przy takim prądzie jak na filmiku to nawet łap by nie zamoczył. Poradziłby sobie bo pływa świetnie, nurkuje, wyciąga przedmioty z dna, ale mocny prąd go jakoś zniechęca, mądrala jest.

Henry

Active member
Bez reklam
Pakolo, wiadomo, że w filmach trochę koloryzują rzeczywistość, ale weź pod uwagę, że psiaki domowe, to nie psiaki tresowane "do służby"....jak np. nasz Caparzo :D :p

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Tam to zabili konia imbecyle, tłumacząc że był stary i miał iść do rzeźni.

Henry
Biorę pod uwagę, że to psy szkolone do gry w filmach, ale też ewidentnie widać, że bidok się bał wskoczyć tam do wody.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
to nie psiaki tresowane "do służby"....jak np. nasz Caparzo :D :p
... i Jego pies :grin:
UK-Pet-Puppy-Dogs-FBI-Print-font-b-Winter-b-font-Warm-Jumpsuit-font-b-Camo.jpg

Do góry