Panowie nie mam zbyt optymistycznych wiadomości.
Jak wspomniałem wczesniej, zdemontowałem tylną obudowe, żeby sprawdzić modyfikacje wprowadzone przez serwis LG. Pomyslałem, ża jak juz mam zdjętą obudowę to zapprosze na browarka znajomego eletronika, niech przyjdzie i podpowie które to elementy rzeczywiście bzyczą. Na początek sam był zdziwiony tym, że telewizor jak na te czasy to dosyć głośno chodzi. Pooglądał, posłuchał i stwierdził, że bzyczą wszystkie transformatorki i tego nie da się wyeliminowac, żadnymi matami. Poprostu trzebaby je wymienić na cichsze lepiej wykonane, na co LG napewno sie nie zdecyduje, bo z tego co tak naliczyłem jest ich chyba ok 10szt. Łatwiej byłoby wymienić kazdy z modułów, aniżeli każdy trafo z osobna.
Stwierdził, że prześpi sie z problemem i może wpadnie mu jakis pomysł jak ograniczyć ten uciazliwy dźwięk.
Tak jak napisałem wczesniej, trzeba sie do tego przyzwyczaić lub jesli ktoś jest wytrwały może reklamowac do bólu. Jak stwierdził znajomy, skoro już raz mi go przyjeli do naprawy, za takie bzyczenie, to znaczy, że uznaja to jako usterkę, wiec mozna próbować.
Pozdrawiam.