Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowy i proszę o pomoc, bo mam problem z wyborem kamerki. Z wielką ciekawościa przeczytałem cały post szukając odpowiedzi czy Panas TM700 będzie spełniał moje oczekiwania. Pierwotnie przymierzałem się do Canona HF S20, ale w jednym ze sklepów polecono mi Panasa. W obecnej chwili mam pewne obawy co do Panasa, ponieważ wg tego co piszecie: 1. Stabilizacja nie reaguje dobrze np w przypadku scen panoramicznych stabilizacja błędnie odczytuje intencje użytkownika jako drganie podczas przemieszczania kamery na kolejne ujęcia. 2 Wentylator, który wydaje odgłosy - zastanawiam się czy jest to aż tak słyszalne (jeśli tak to 5.1 nie muszę rozpatrywać u Panasa na +, bo aby to zlikwidować trzeba i tak kupić mikrofon zewnętrzny, tak jak w przypadku Canona, aby mieć też 5.1) 3 Problemy przy obróbce formatu 1080/50p (i tu mam pytanko czy 1080/50i w Panasie będzie lepsze niż 1080/25p w Canonie? Czy ktoś widział różnicę?) Ponadto na przywołanej tu stronie testowej Panas niby wypada lepiej od Sony 550 i lepiej od Canona HFS20 jednak z tego co widziałem na vimeo, to przy słabym oświetleniu zdecydowanie Sony było lepsze. Przypuszczam, że to trochę propaganda z tymi testami. Ponadto nie sądzę, aby różnica w jakości obrazu w dzień była aż tak słaba w przypadku Canona w stosunku do Panasa i tak samo podczas ciemnych scen. Ponadto Wydaje mi się, że AF Canona będzie zdecydowanie lepszy - czy to prawda? I jeszcze jedno. Czy LCD Canona 922 000 pixeli będzie czytelny w słoneczną pogodę czy też istnieje konieczność stosowania wizjera w dobrych warunkach oświetleniowych (w tym momencie Panas górą)? Proszę bardzo o jakąś weryfikację szanownych kolegów, ponieważ do wtorku muszę kupić kamerkę i mam już zamówionego Canona, ale muszę potwierdzić we wtorek.