Nowe kamery od Sony na 2010 rok

qweq3

New member
@Seba_Fan

Można kupić międzynarodową gwarancję.
W polsce też można kupić sony wykupić międzynarodową gwarancję sony przy zakupie sprzetu.

dymek84

New member
Możecie zakupić kamerę w USA bez żadnych problemów. Jedyny problem może być taki, że coś zostanie uszkodzone podczas transportu, ale czy to możliwe ? Ile sprzetu leci/płynie do nas z róznych części świata :) No ale do rzeczy. Kupić można w każdym sklepie w USA a transportem zajmie się firma która dostarcza towar do nas prosto pod drzwi :)
Kupujesz dany sprzęt np w:
Digital cameras, all other cameras and everything photographic from Adorama Camera
lub
Camcorders, Video Cameras, Digital Video | B&H Photo Video

I podajesz adres firmy, która zajmuje się wysyłką towaru do Polski ( ceny od $25 do $35 ). Wszystko opisane na stronach danego kuriera :)
Np:
www.polamerusa.com
www.shiptu.com/

Co jak twój towar trafi na cło ? Wtedy nie będzie juz tak opłacalne, ale jakieś 15% taniej i tak wyjdzie :)

Ps. Jak to nie na temat to proszę o jego przeniesienie.
Ps2. Może ktoś zamawiał i ma doświadczenie to niech się wypowie!

Pozdrawiam

Seba_Fan

New member
Bez reklam
skoro opisalem ze to takie proste, to po co jeszcze sie pytasz
dla mnie jedyne wyjscie to kupic i przywiez, bez jakis posrednikow, to jest sprzet nowy elektronika do oclenia
zreszta tez mozesz sie ich dowiedziec, taka paczke musza przepakowac, a mysle ze nie bede za Ciebie podejmowac ryzyka, samemu jak jedziesz, albo znajomy tez Cie moga wziac na warsztat i sprawdzic.
Malo prawdopodobne zeby ktos tutaj korzytal z tego, bardziej to wysylka przez znajomych.

"jeśli przesyłka jest o wartości większej niż 45 USD, może być zatrzymana przez Urząd Celny w Warszawie"
wiec firma musi podac kwote przesylki, no chyba ze oszukuja

oczywiscie mozna na przesylce zrobic wartosc 20$, tylko czy oni to praktykuja, a jak celnicy otworza?

mozna do nich zadzwonic do USA i sie dowiedziec czy by nie przepakowali paczki, czyli wyjeli rachunek i pudelko i wyslali osobno, wtenczas masz sprzet uzywany i powinno byc OK
tez wazne zeby w druga strone dzialalo, czyli wysylasz z PL do USA do naprawy do nich i oni do serwisu.
Chetnie uslysze od kogos wypowiedz, bo teraz nie mam nikogo kto bedzie wracal ze USA, choc za tydzien bedzie :) ale jesli bede robil zakupy to za 1-2 miesiace

cena wtenczas to okolo 3400zl

Ostatnia edycja:

Shinzon

New member
Optykę ~30mm mają wszystkie pół-profesjonalne kamery np. Sony PMW-EX1, Canon XH A1s, Sony HDR-FX1000 , Sony HDR-AX2000. Teraz tylko pytanie czy w tanich xx550 będzie ona wystarczająco dopracowana.

Wygląda na to, że optyka nie zostałą wystarczająco dopracowana, czego przykładem jest już głośny celownik laserowy w CX550/XR550.

Phuong

New member
Hxr-mc50e

1237478218009.jpg

sony-hxr-mc50e-avchd-garantie-pro-accessoires.png

W europie ma sie pojawic HXR-MC50E "podrasowana" wersja cx550ve, byc moze bedzie nowy firmware do niej.
Cena ma byc ponizej 2tys EU
Sony : Sony Professional launches entry-level HXR-MC50E camcorder : United Kingdom
Slashcam News : HDR-XR/CX550 also comes as a professional version - HXR-MC50E

Nermand

New member
Witam,spotkałem się z następującymi modelami kamer Sony XR550,ktoś mógłby podać pokrótce różnicę:

Sony XR550VE
Sony XR550V
Sony XR550E
Sony XR550

Pozdrawiam.

Seba_Fan

New member
Bez reklam
sorki podajesz linka do strony w obcym jezyku i nie czytasz, a sciagnales instrukcje ze strony UK zeby zobaczyc jak maja oznaczone, pewnie nie

masz tam ze V ma wbudowany GPS

po nastepne, czesto na stronach jak i w sklepie sa bledne dane podawane (oznaczenia)
zadzwon do nich to Ci powiedza HelpLine

czesto jest tak z E na europe ale bez GPS
a VE badz samo daja V ze GPS

w danym kraju jakim chcesz kupic wejdz na strone i bedziesz mial opisane, badz zadzwon i napisz tutaj dla innych informacje, zeby mieli, bo wiecej tych pytajacych

Nermand

New member
Więc drodzy forumowicze sprawa wygląda następująco:

Sony XR550V - wersja z GPS
Sony XR550E - wersja bez GPS

Nie umieli mi jednak napisac,czemu jest samo V a nie ma VE ;/

Jeszcze jedna sprawa,co byście wybrali za tą samą cenę:

5 lat gwarancji i kamerę bez GPS czy 1 rok gwarancji i kamerę z GPS ???

darekguma

New member
Bez reklam
Więc drodzy forumowicze sprawa wygląda następująco:

Sony XR550V - wersja z GPS
Sony XR550E - wersja bez GPS

Nie umieli mi jednak napisac,czemu jest samo V a nie ma VE ;/

Ja postawił bym na 5 lat gwarancji.

Phuong

New member

Ja mam wersje z GPS od paru miesiecy i jeszcze jej nie uzylem ;0
Raz probowalem ale tak dlugo szukal syganlu ,ze dalem sobie spokoj i olalem ją zupelnie!

Do góry