Nasze zestawy (wątek zbiorczy)

Witam !

Moze bysmy powrzucali troszke fotek prezentujacych nasze zestawy? Nie chodzi mi tutaj zupelnie o jakies samochwalstwo. Czysta ciekawosc , niech kazdy zaprezentuje poprostu swoj sposob ustawienia, rozmieszczenia poszczegolnych elementow. Moze ktos bedzie mogl sobie cos od nas zciagnac? Moze ktos moze pokazac jakies ciekawe rozwiazanie?

Naprawdę kawałek klocka :) Kolego.. oczywiście widziałem większe ale to jest Denon a nie jakieś mega klocki które kosztują tyle co samochody... a naprawdę prezentuje się zacnie .. pod tym względem.. mi tam się podoba.. i do tego rozsądnie z ceną.. po rabacie..

Ps ja lubię duże klocki a w tym wypadku nawet bym się pokusił że deko za duży jest jak na swoją moc :) ale od przybytku głowa nie boli..

Ostatnia edycja:
Wiem że to japońska szkoła ale dla mnie powinien wyglądać tak, sorry za poziom PS ale w telefonie edytowalem:
d553c1626b16dbd744e304bb9183b4b7.jpg

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Jedynie wspomniany CoctalilAudio X50 ma wypasiony ekran i właśnie takie coś bym widział w innych urządzeniach do naszych sprzętów.
Widziałem go na targach i robił świetne wrażenie, tyle, że kosztuje 8k.

X50
Zgrywanie swojej biblioteki CD na HDD, przejrzysta lista itp.
A ja piszę o czymś podobnym, tyle, że z funkcjami video.
Nie trzeba też załączać tv, aby wybrać szybko z listy ulubiony kawałek.
Czy stacje internetową.

[youtube]EXhnEzmPXKU[/youtube]

CoctalilAudio robi fajne "kombajny" Faktycznie cena X50 powala. Myślę, że to kwestia czasu i funkcje video zaczną się pojawiać.

Właśnie możliwość korzystania (odsłuch muzyki) bez konieczności odpalania tv byłoby czymś dla mnie. Od jakiegoś czasu myślę nawet nad jakimś systemem chowania telewizora na czas odsłuchu. Elektryczny uchwyt żeby tv wyjeżdżał na czas oglądania. Byłoby bardziej po "audiofilsku" podczas słuchania muzy ;) A tak na poważnie to może bym trochę popracował na akustyką pokoju bo u mnie trochę kuleje choć na szczęście tragedii nie ma.

Ostatnia edycja:
U mnie od kilku lat funkcjonuje HTPC w LianLi
lian-li-pc-c35.jpg

HTPC jest jednocześnie serwerem audio. Windows + JRiver i muzyką steruje tabletem z dedykowaną do JRiver aplikacją Gizmo. 100% wygody i praktyczności.
Do filmów używam małej bezprzewodowej myszy do sterowania aplikacją.

Ale takie wielkie HTPC które proponujecie to zupełnie nie moja bajka. Ja obecnie planuje przejście na pasywną i jak najniższą jaką można znaleźć na rynku.
Streacom ST-FC5B. Zaledwie 6cm wysokości!
CA011SR_58509_800x800.jpg

Wiele się słyszy o słodyczach czy samochodzikach w głośnikach, dlatego każdemu życzę swojej salki aby można było swoje zabawki zamknąć, uchronić:D

Kapusta
Po co się rozdrabniać, masz tu foto mojego zestawu, mam go w bloku w pokoju 19m2, jak puszczam muzykę to bawi się całe osiedle, a na drugim mają wstrzymaną dostawę prądu.

CoctalilAudio robi fajne "kombajny" Faktycznie cena X50 powala. Myślę, że to kwestia czasu i funkcje video zaczną się pojawiać.

Właśnie możliwość korzystania (odsłuch muzyki) bez konieczności odpalania tv byłoby czymś dla mnie. Od jakiegoś czasu myślę nawet nad jakimś systemem chowania telewizora na czas odsłuchu. Elektryczny uchwyt żeby tv wyjeżdżał na czas oglądania. Byłoby bardziej po "audiofilsku" podczas słuchania muzy ;) A tak na poważnie to może bym trochę popracował na akustyką pokoju bo u mnie trochę kuleje choć na szczęście tragedii nie ma.

To może coś takiego? Jest na kickstarter.
Widać nic nowego, im więcej patrze tym więcej projektów stricte audio.
Cała masa stron i projektów.
https://www.kickstarter.com/projects/1626717193/audiophile-touch-audio-player-raspberry-pi-3-sabre
Do tego jak widzę oprogramowanie Volumio
DAC:
The right USB DAC for your Raspberry Pi - RaspyFi
https://parttimeaudiophile.com/2015/05/23/review-raspberry-pi-2-as-music-streamer/
Dziesiątki stron, możliwości rozbudowy, intuicyjnej obsługi i cen które zamykają się w bardzo przyzwoitej kwocie. No nic, trzeba czytać i zadziałać, chociażby w ramach testu.

To może coś takiego? Jest na kickstarter.
Widać nic nowego, im więcej patrze tym więcej projektów stricte audio.
Cała masa stron i projektów.
https://www.kickstarter.com/projects/1626717193/audiophile-touch-audio-player-raspberry-pi-3-sabre
Do tego jak widzę oprogramowanie Volumio
DAC:
The right USB DAC for your Raspberry Pi - RaspyFi
https://parttimeaudiophile.com/2015/05/23/review-raspberry-pi-2-as-music-streamer/
Dziesiątki stron, możliwości rozbudowy, intuicyjnej obsługi i cen które zamykają się w bardzo przyzwoitej kwocie. No nic, trzeba czytać i zadziałać, chociażby w ramach testu.

Dzięki poczytam.

Dla mnie poproszę bez wyświetlacza. Wszystko wyświetlane na smartfonie, tak jak np. Spotify, czy w aplikacjach do sterowania sprzętami. :) Bez wiatraczka i z zasilaniem toroidem. Jak coś jeszcze mi przyjdzie do głowy to dopiszę do listy życzeń. :)
A tak na poważnie, to myślę że będzie coraz więcej takich sprzętów z możliwością wyjścia sygnałem tv. Przecież Tidal udostępnia teledyski.

Do góry