Jacekb napisał:wacham się między Sony RDR-HX950 a Panasoniciem DMR EH 67
Taaak? Ponieważ to ja walczyłem z tym timerem, to nie odmówię sobie lekko złośliwej odpowiedzi.Jacekb napisał:Witam!
Czytam forum i jestem w szoku wiele pytań i odpowiedzi nie znalazło by sie na forum jakby ludzie czytali instrukcje np: jak można nastawiac timer z wyprzedzeniem 1-2 minuty i pisaniem że nie działa
wahamJacekb napisał:, ja jestem zainteresowany kupnem nagrywarki wacham
Ależ proszę bardzo.Jacekb napisał:Przepraszam jeżeli ktoś odbierze ten komentarz za złośliwy
amadeo napisał:Z kolorami radzę sobie tak:
-po konwersji edytuję notatnikiem plik .idx i w wierszu ze słowem palette zmieniam pierwsze cztery kolory na 828282, 000000, ffffff, 828282, które ustaliłem metodą prób i błędów ponieważ zupełnie nie rozumiem jak działa tutaj paleta kolorów
Testowanie na nagrywarce jest b. proste gdyż okazało się, że chociaż każda para plików idx/sub musi mieć tą samą nazwę to te nazwy nie muszą być identyczne z nazwą filmu i może ich być wiele np:
film.avi
times1.idx
times1.sub
times2.idx
times2.sub
arial1.idx
arial1.sub
Klawiszem Subtitle można je wszystkie wybierać podczas trwania filmu (podczas pauzy widać jak zmieniają się napisy tekstowe - graficzne nie). W przypadku kilku filmów lepiej jest je umieścić w osobnych katalogach.
Amadeo
pisk napisał:A masz w TV jakieś inne wejście niż antenowe?
Bo jeśli nie, to zapomnij o Sony - nie posiada modulatora.
Nie wiem jak Samsung - ale podejrzewam, że podobnie.
Ja wybrałem Sony.
Nagrywarka posiada wejście i wyjście antenowe, dzięki czemu sygnał z kablówki dociera do nagrywarki i do TV ale materiał odtwarzany na nagrywarce nie jest przez przekazywany przez kabel antenowy do TV (brak modulatora). W Twoim przypadku musisz skorzystać z wejścia video w TV aby oglądać nagrania.semi-dry napisał:Przeglądałem instrukcję od sony i tam jest pokazane że można łączyć nagrywarkę z TV przez gniazdo antenowe.