Tłumaczenie poniżej. ArtS
In this discussion i have read a lot of DivX and its possibility to record to HDD.
Based on your proposals there is only one possibility to do it: via LINE IN from other source.
I found out maybe another solution:
In Operation Manual is written: " JPEGs amd MP3s are recorderd from CD/DVD into HDD based on extension, not based on structure of the file. ".
Meaning, if I have any file with extensiom *mp3 this file is possible to record to Jukebox. In this case if I rename my DivX movie from f.e: Film.avi onto Film.MP3, I should get it into Jukebox. THen there is only need to try if it will be playable.
Has someone already tried it ?
W tej dyskusji przeczytałem dużo o możliwości zapisu DivX na HDD. Jednak jedyne sugestie sprowadzały się do tego, że jedyną możliwością jest nagranie takiego materiału przy pomocy wejścia Line-In z innego źródła.
Być może znalazłem sposób na ominięcie tego problemu.
W instrukcji obsługi napisali, że JPEG i MP3 są zapisywane z płyty VD/DVD na dysk twardy w oparciu o ich rozszerzenie, nie zaś na rzeczywistą strukturę pliku.
Oznacza to, że jeśli mam jakikolwiek plik z rozszerzeniem .mp3, możliwe jest jego zapisanie w Jukeboksie. W takim wypadku należałoby zmienić nazwę rozszerzenia pliku DivX z np. film.avi na film.mp3. W ten sposób plik powinien znaleźć się w Jukeboksie. Teraz pozostaje tylko sprawdzić, czy ten plik dałby się odtworzyć.
Czy ktoś może próbował coś takiego?