[Nasze Zestawy AV] Moje zabawki

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Masz rację, tu nie chodzi o dywan, a podstawkę pod listwę zasilająca, więc wróćcie do tematu! Bardzo fajna podstawka, napewno prąd będzie teraz lepiej płynął, a skrzypce w niektórych utworach będą wyraźniejsze. Świetny wybór!

lolek126

Well-known member
Bez reklam
I jest git :) A listwa cieszy oczy i kasa wydana nią, nie jestem dla mnie żadnym wyrzeczeniem, a jest to hobby, więc też inaczej podchodzę do tematu i jak się wydaje pewne pieniądze to chce się, aby całość audio i to co jest powiązane miało jedną spójność. A nikogo nie namawiam do zakupu. Dobrego dnia.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek lubi pałace i zamki,filary oraz rzeźby i mówi,że nowoczesne,minimalistyczne i kwadratowe domy,są bez duszy ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Gitarrra też uważam, że dywan jako "gadżet" akustyki jest ważny i wiele osób się już o tym przekonało, choć nie wszyscy musza w to wierzyć, czy też słyszeć, bo wiara nie ma tu nic do tego.. Ale tu ala dywany, pełne sztuczności to dużo nie pomogą..
Piramida na pałace to musi być człowieka stać.. :)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jak ktoś szuka kabla ethernetowego w rozsądnej cenie to właśnie Chorda kupiłem , aby switch połączyć z tv, bo od switcha do streamera idzie inny kabelek ethernetowy tj. Audioquesta cinnamon, ale ten jest tańszy, a wykonanie jest naprawdę dobre i oczy cieszą.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
5 złoty to pączek kosztuje na Nowym Świecie w Warszawie. :) Niektórzy twierdzą, że słyszą różnicę na tego typu kablach, ja niekoniecznie, więc nie kupuje za duże pieniądze, kupiłem tańsze, ale samopoczucie zdecydowanie jest lepsze i oczy cieszy, bo wykonanie obu tych kabli ethernetowych co mam jest na wysokim poziomie. A to co zostanie zawsze można iść do kawiarni z fajnym towarzystwie i pojeść dobrych pączków, które może są drogie tak jak i wszystko inne w tego typu lokalach, ale różnica w smaku w stosunku do pączków po 2 zeta np. w Biedronce jest nie do porównania.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To tak jak ze stolikiem audio, można kupić za 5k i można postawić trzy płyty chodnikowe, różnicy w brzmieniu żadnej. Z tą sieciówką jest podobnie, Lolek ma sprzęt na pewnym poziomie, stać go, to kupuje firmowy i ma satysfakcję.

Zresztą ; )
[Youtube]CW4_1rLlzNk[/youtube]

kaminskakl

Active member
Bez reklam
To tak jak ze stolikiem audio, można kupić za 5k i można postawić trzy płyty chodnikowe, różnicy w brzmieniu żadnej. Z tą sieciówką jest podobnie, Lolek ma sprzęt na pewnym poziomie, stać go, to kupuje firmowy i ma satysfakcję.

Zresztą ; )

[Youtube]CW4_1rLlzNk[/youtube]
Przecież stolik poprawia dźwięk audio heretyku...

wucash

Active member
Bez reklam
A co złego w kablach 1m za 5 zł o specyfikacji 5e? :D

absolutnie nic ale mówimy o wyższej półce :D

a tak już na pół serio ;-) to podśmiechuję się troszkę z tego Chorda bo kabel audio jednak słychać, szafkę widać i oko cieszy, a ethernet - ani widać, ani słychać :D (oczywiście zostawmy te poniżej 5 zł :D )

ale jak tylko przynosi satysfakcję i zadowolenie to lolek - to najlepiej wydane pieniądze i piszę to naprawdę bez uszczypliwości czy podtekstu

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek na Nowym Świecie to paczki pewnie z 10 zeta 😀

Wiesz jeszcze ze 3y miesiące temu w pewnym miejscu na NŚ jeszcze były po 5 zeta, paluszki lizać, dzisiaj już pewnie tam drożej jest... :)
lolek 126...
tak z ciekawości,ile kosztuje to "lepsze samopoczucie"?;)

Nigdy nie piszę na forach cen, ale w sieci są te kable w odc 1.5m , a można kupić i 0,75 m, będzie troszkę taniej, ale to jak dla mnie za mało, bo nigdy nie wiadomo czy jakiś zmian , kiedyś nie będzie i może zabraknąć głupich np 20-30 cm

Jak nie jak tak.Poprawia.;)
Tyle,że stolik za rzeczone 5k poprawia nie brzmienie, ale coś innego:lol:

Za 5 tyś to marzenie kupić jest stolik, może na dwa blaty w MDF i w macie, ale też myślę , że nikt już nie zrobi za taką cenę stolika, mam na myśli firmy, które żyją z tego biznesu.
Mi nie było słyszeć różnicy na stoliku, kiedy miałem zdecydowanie tańszy jak i teraz, kiedy mam zdecydowanie droższy, ale na pewno cieszą oczy za każdym razem, kiedy słuchamy muzyki, czy oglądamy filmy. Na pewno nie żałuję tych pieniędzy i są relatywnie dobrze wydane w stosunku do tego po ile są stoliki u niektórych innych Producentów, którzy zajmują się robieniem stolików audio.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
absolutnie nic ale mówimy o wyższej półce :D

a tak już na pół serio ;-) to podśmiechuję się troszkę z tego Chorda bo kabel audio jednak słychać, szafkę widać i oko cieszy, a ethernet - ani widać, ani słychać :D (oczywiście zostawmy te poniżej 5 zł :D )

ale jak tylko przynosi satysfakcję i zadowolenie to lolek - to najlepiej wydane pieniądze i piszę to naprawdę bez uszczypliwości czy podtekstu

Luz, przecież wkładając takie zdjęcie zawsze można tutaj liczyć na dobre słowo, a na pewno od jednego użytkownika na 100%, a kabel widzę jak switch włączam i wyłączam :), a switch też mam taki dosyć w rozsądnych cenach, bo znam takich co za switcha i do niego zasilacz liniowy jak i kabelek do podłączenia switcha z zasilaczem wydali po dobrych kilka tysięcy i twierdzą, że słyszą różnicę. Ja nie słyszę, więc kupuje zdecydowanie coś tańszego, ale nigdy takim ludziom nie neguje, że oni tego nie słyszą, bo to ich sprawa i ich pieniądze. Ale pomijając to wszystko to wiesz znam gościa co kupił 3,5 letniego forda Mondeo i po zakupie powiedział mi, że on się czuje jakby jeździł C klasą, więc po co miałby wydawać kasę zdecydowanie większą. A to, że chłop nigdy nie jeździł tą C klasą i generalnie to może sobie pomarzyć o c klasie, bo to Mondeo kupił na kredyt to już taka drobnostka o której zapomniał dopowiedzieć. I tak u nas jest w tym kraju kwitnącej wiśni. Ja się już do takich rzeczy przyzwyczaiłem, szkoda zdrowia na dyskuty w tej materii.

Ps. a propo jeszcze kabla ethernetowego to mam różnych znajomych z różnymi portfelami, ze tak powiem , mający różne audio od tańszych po naprawdę bajońskie kwoty wydane na to hobby, ale nie mam znajomego, który mając nawet całkiem "normalne" audio i mający streamery np w granicach 2-6 tyś wyjściowo mieliby kabel ethernetowy poniżej 30-40 zloty za metrowy odcinek...może takich mam znajomych, a może każdy z nich chce coś już deko fajniejszego, nawet jeśli różnicy w dźwięku nie słyszy. W końcu jak ktoś nawet wydał na audio "głupie" 20-30 tyś to raczej nie ma problemu taka osoba, aby kupić kabel ethernetpowy za te właśnie 30-40 złoty.. Miesiąc temu mój sąsiad, a ma sprzęt w tych kwotach powyżej podanych i kupił jednego z najtańszych od audioquesta zapłacił w granicach powiedzmy 100 zeta, ile to jest w stosunku do wydanych powiedzmy na sprzęt 30-35 tyś,. :) Do głowy by mu nie przyszło, żeby kupić jakiś kabelek za 10 zloty...ale ludzie są różni.. a szczególnie w Polsce.

Ostatnia edycja:
Do góry