Casti napisał:A gdzie to zrobić?
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=40064&page=11 ->108 punkt 11
Casti napisał:A gdzie to zrobić?
BD raczej nie jest mi niezbędne i szybko go nie kupię. Te pliki .mkv 4GB to filmy po kompresji. Ja pisałem o prawdziwym HD z płyty BD na której filmy mają po 32GB. Chodziło mi o wycięcie kilkudziesięciu sekund takiego filmu i przerobienie go na format SD Panasonica bez kompresji.Gie
Chcesz zobaczyc prawdziwe HD 1080p to kup BlueRay playera :/ a taniej poszukaj w necie
Mystery.of.the.Nile.IMAX.Blu-ray.RE.1080.X264.DTS.SiluHD.mkv 4,6GB
Prawdziwe rodzynki HD 1080p musza zajmowac minimum 4GB na godzine filmu te lepsze 6-7GB /h
Instrukcja odpalenia MKV:
1. Sciagnac program multiAVCHD:
http:
Zainstalowac oraz uruchomic.
2. Obsluga programu:
a) Add video files - wybieramy plik mkv lub mts lub m2ts
b) Zakladka Author - zaznaczamy opcje w sekcji Panasonic Viera SDHC: 1080i oraz 25.000 fps, odznaczamy create top menu (ma nie byc zaznaczone)
c) klikamy na Start i wybieramy Viera TVs & camcorders
d) czekamy az program wykona swoja prace, jesli nie pojawia sie bledy,
e) w folderze programu pojawi sie folder AVCHD z cala struktura podfolderow i plikow
Na karcie pamieci SDHC nalezy w glownym folderze utworzyc folder PRIVATE a do niego przegrac caly folder AVCHD utworzony przez program multiAVCHD
To wszystko, musi dzialac! oczywiscie w telewizorach obslugujacych AVCHD.
Nastepnym razem podam instrukcje odtwarzania niemalze KAZDEGO pliku MPEG2 i MPEG1 w naszych Vierach.
Pozdrawiam!
. Chodziło mi o wycięcie kilkudziesięciu sekund takiego filmu i przerobienie go na format SD Panasonica bez kompresji.
Swoją drogą ciekawe czy będzie różnica w jakości filmu z karty SD i z odtwarzacza BD przez HDMI? O i to jest jeszcze jeden powód by ktoś zrobił takie demo
b)
A ja w zakładce Author nie mam sekcji Panasonic ani opcji do zaznaczenia 1080i oraz 25.00fps. Wie ktoś dlaczego?
Bardzo dobry pomysl , mysle ze jakosc uzyskana podczas odtwarzania z gniazda SDHC bedzie bliska idealowi , porownywalna z najlepszymi playerami BD na rynku .