Witam.
Stałem się posiadaczem plazemki TX-P50U10E.
Udało mi się przekonwertować filmik Up.2009.PLDUB.1080p.BluRay.x264-PELE144.mkv i wszystko jest git (obraz przepiękny). Jednak na moim lapku (lenovo n100 z celeronem n 1.7ghz) trwalo to 6h !!! Jest jakiś szybszy sposób na konwersję ?
Aha sam dzwięk do AC3 konwertował się chyba z godzinę...można ustawić w opcjach żeby było tylko Stereo ? Narazie mam podpiętą wieże (2 glośniki) i wystarczyłoby stereo. Pomożecie ?
ps. Wielkie dzięki dla Espero za opracowanie tej metody! Należy się browar![]()
Dobra jeden problem z głowy. Teraz problem mam z przerobieniem. Laduję film, daję transcode, następnie uncrop i nie wiem jaką ustawić roździelczość i ile najlepiej fps ustawic.
HejkaNiech mi ktoś powie co źle robie
![]()
Aby umiescic napisy robie tak:
konwertuje subeditem z txt na srt
nazwa taka sama jak nazwa pliku mkv.
odpalam multiavchd, wsyzstko leci, pisze że napisy dodano jednak jak odpalam film daje display subtitles i daje na ON ale dupa, nic nie ma
Co jest grane??
^^ wylaczales overscan (opcja w TV Powierzchnia obrazu)? u mnie ta "firanka" znika, gdyz jest wtedy ponizej obrazu... Dlatego tez nie mam najmniejszych problemow z odtwarzaniem NTSC...
Masz rację.Tu jest pies pogrzebany.Materiał musi mieć framerate 25 fps.Może też mieć 24fps.
Konwertowałem również i pliki WMV HD.Wszystko pięknie gra
Poszło i WMV HD.