G
goldengate
Guest
Przyciskiem REPEAT w górny lewy rogu. wciskając kilka razy przełączasz tryb odtwarzania.
Generalnie jakość obrazu miażdży... Nie miałem okazji jeszcze pakować do napędu płyt BR (bo zwyczajnie ich jeszcze nie posiadam), ale pliki w rozdzielczości 1080p czyta wszystkie i bez najmniejszych problemów. Polecam.
Czekam aż ktoś zmieni w tym odtwarzaczu soft na ten z wyższych modeli obsługujących serwisy YouTube itp.
Myślał już ktoś nad tym ?
A ja mam problem z aktualizacją softu w tym urządzeniu Pobrałem ze strony LG Firmware update for BD550/BD570/BD590 (Ver:BD.8.31.355.C/ Date:2011.06.29).
W paczce są dwa pliki LG_BD_5100B30.ROM-00 i LG_BD_5100B30.ROM-01. Wgrałem je zgodnie z instrukcją bezpośrednio na Pendrive, wlaczylem urządzenie, zaczekałem na menu główne, podłączam pendrive i nic - urządzenie go wykrywa, ale nie pojawia się okno aktualizacji jak powinno. Miał ktoś podobny problem? Nie moge zaktualizowac firmware przez LAN bo niestety nie posiadam.
Rozumię,że trzeba rozkręcic obudowe i w środku znajdziemy wtyczke ?Sposób jest już znany od dawna, nie trzeba wgrywać softu. Należy podłączyć do odtwarzacza komputer poprzez interfejs TTL-RS232.
Poradziłem sobie nawet bez lutowania.
No to jest na tym forum koszmar ja naprzykład nie moge dodać zdjęć ....Szkoda, że jako użytkownik bez 5 napisanych postów nie mogę dodać linków.
Sądzę, że próbujesz instalować niewłaściwa wersje, sprawdź, czy BD550/BD555 (Ver:BD5.227.00/ Date:2011.07.06) z polskiej strony LG zadziała.
Dzieki za priva.
Powiedz mi jeszcze bo pewnie masz wiedze w tym temacie - czy można połaczyć komputer z BD550 za pomocą portu RJ-45 kabel skrosowany i portu LAN ?
Chodzi mi o to,że chciałem przerzucać na dysk zewnętrzny USB, który jest połączony do BD550 pliki ,tak żeby za każdym razem nie odpinać kabla USB....
Wygląda to tak,że jak chce cos wrzucic na dysk to idę na koniec pokoju,odpinam dysk z portu USB,przynosze do komputera,podłączam,wrzucam i znów wstaje ide na koniec pokoju ,podłączam itd....za pół roku to chyba port USB będzie już rozklekotany
Podziękował - firmware ściągniety z polskiej strony działa jak należy.
Choć dziwne, że te soft nie są uniwersalne, w końcu do tego samego modelu...
Sposób jest już znany od dawna, nie trzeba wgrywać softu. Należy podłączyć do odtwarzacza komputer poprzez interfejs TTL-RS232. Całość polega na zalogowaniu się do odtwarzacza poprzez konsolę i wydaniu kilku poleceń. Dzisiaj odblokowałem YouTube, accuweather i Picase na swoim BD550. Poradziłem sobie nawet bez lutowania. Temat można zgłębić wpisując BD550 hack na google.
Proszę podac jak to zrobic bezpiecznie. Na google nie ma juz tej strony, a wolałabym oprzec się na doswiadczeniach tego co juz to zrobił i mu działa.
Sposób jest już znany od dawna, nie trzeba wgrywać softu. Należy podłączyć do odtwarzacza komputer poprzez interfejs TTL-RS232. Całość polega na zalogowaniu się do odtwarzacza poprzez konsolę i wydaniu kilku poleceń. Dzisiaj odblokowałem YouTube, accuweather i Picase na swoim BD550. Poradziłem sobie nawet bez lutowania. Temat można zgłębić wpisując BD550 hack na google.
Proszę podac jak to zrobic bezpiecznie. Na google nie ma juz tej strony, a wolałabym oprzec się na doswiadczeniach tego co juz to zrobił i mu działa.
Ja też dołączam się do prośby
czy po wgraniu frmware do wersji na USA netcast się pojawi??
LG BD550 Video Players - Network Blu-ray Disc
nie chciałbym uwalić sprzętu ale może ktoś próbował?
Późno to zobaczyłem, może problem już opisywany ale to nie prawda.Niewiem czy zaważyliście ale ten odtwarzacz ,a może raczej jego soft ma poważny błąd !
Sprawa tyczy się dysków zewnętrznych podłaczanych przez USB.
Jak wiadomo taki dysk podłączony do PC odłacza sie za pomocą "Bezpieczne usuwanie sprzętu" i dopiero wtedy wyciąga się wtyczke z gniazda USB.
W tym odtwarzaczu niestety niemamy takiej opcji ale prozę zwrócić uwagę,że przy wyłączaniu odtwarzacza przysickiem na obudowie lub pilocie Power dysk zachowuje sie tak jakby odcięto mu nagle napięcie czyli bezpośrednio wyciągnięto wtyczke z gniazda USB.To prowadzi do utraty danych,a nawet do uszkodzenia całego dysku ! Słychać jak stają "talerze" plus dziwny stukot.(testowałem na dwóch różnych dyskach)
Dziś jeszcze napiszę do LG z pytaniem co mają na ten temat do powiedzenia bo wychodzi na to,że w przypadku awarii dysku trzeba będzie dochodzić swoich praw nie od producenta dysku,a od producenta odtwarzacza !