Dziękuję za odpowiedź, ale... no właśnie, mi chodzi o dysk maksymalnej wielkości, który 550-tka pociągnie samodzielnie. Obecnie mam dwa dyski - jeden własnie WD o pojemności 320 gb i 1 Seagate 0,5 TB. I co ciekawe - ten drugi, mimo, że o większej pojemności a jednocześnie mniejszych gabarytach (znacznie cieńszy), "zaskakuje" od razu po podłączeniu, natomiast WD po podłączeniu wymaga ponownego uruchomienia odtwarzacza... Podłączam go przy wyłączonym BD, włączam BD i... odtwarzacz go nie wykrywa. Dopiero wyłączenie BD i jego ponowne uruchomienie powoduje, że WD staje się "widoczny" dla BD i odtwarzanie jest bezproblemowe. Nie wiem, na czym polega problem, ale z oczywistych przyczyn takie pierepałki trochę mnie zniechęcają do WD...
No więc raz jeszcze doprecyzuję, o co mi chodzi - proszę o sugestie, jaki dysk zewnętrzny (firma i sprawdzony model) o jak największej pojemności, zasilany tylko przez USB, pociągnie mój BD 550?
Informacja, jaką otrzymałam z LG brzmi: "Urządzenie wspiera dyski USB bez dodatkowego zasilania, o ile ich pobór mocy jest zgodny ze standardowym zasilaniem przez łącze USB 2.0. Jeżeli pobór mocy jest większy, dysk nie będzie wykrywany przez ten model, wymagane będzie dodatkowe zasilanie".
Tyle tylko, że mi te całe USB 2.0 nic absolutnie nie mówi, a nie chciałabym się obudzić w przysłowiową dłonią w nocniku, kiedy po wydaniu 200 - 400 zł na duży dysk okaże się po jego podłączeniu, że mój BD go nie widzi i już!