michalkierow
New member
Miło to słyszeć tylko dlaczego LG nie odpowiedziało w ten sposób ?
Dziś to jeszcze przetestuje.
Dziś to jeszcze przetestuje.
Sposób jest już znany od dawna, nie trzeba wgrywać softu. Należy podłączyć do odtwarzacza komputer poprzez interfejs TTL-RS232. Całość polega na zalogowaniu się do odtwarzacza poprzez konsolę i wydaniu kilku poleceń. Dzisiaj odblokowałem YouTube, accuweather i Picase na swoim BD550. Poradziłem sobie nawet bez lutowania. Temat można zgłębić wpisując BD550 hack na google.
Sądzę, że próbujesz instalować niewłaściwa wersje, sprawdź, czy BD550/BD555 (Ver:BD5.227.00/ Date:2011.07.06) z polskiej strony LG zadziała.
Szkoda, że jako użytkownik bez 5 napisanych postów nie mogę dodać linków.
Późno to zobaczyłem, może problem już opisywany ale to nie prawda.
Żeby zaparkować bez stuków wystarczy przycisnąć przycisk HOME na ekranie TV pojawiają się ikony jak na starcie, na wyświetlaczu odtwarzacza jest prostokąt) ponownie wciskamy przycisk HOME, na ekraniku odtwarzacza pojawiają się poziome kreski odczekujemy ok 10- 15 sek (odtwarzacz wogóle wolno wykonuje polecenia)na ekranie TV jest siwo-nieb tło i wyłączamy zasilanie bezstukowo.
Jedynie co do tej pory udało mi się zmienić to region dla DVD na inny niż PL (czyli drugi) bo mam parę płyt z regionu 1. Później wróciłem do regionu 2. Z tym, że trzeba to robić każdorazowo, bo nasz BD550 nie będzie całkowicie region free (konieczność przełączania).