Sprawdziłem menu odnoszące się do konfiguracji wyjścia analogowego. Jest stosunkowo ubogie. Jak juz wspominałem, ja mam połączenie przez HDMI. Z powodu braku kabelków nie jestem w stanie sprawdzić w praktyce wyjścia analogowego. Zauważyłem jednak, że gdy uruchomi się test, słychać go również na wyjściu HDMI.
Dlatego na Twoim miejscu spróbowałbym połaczyć odtwarzacz zarówno analogiem i optykiem, a następnie uruchomic test z poziomu BD390 i zobaczyć czy występuje różnica.
Nie napisałeś, czy rodzaj głośników ustawiłeś na Small, czy na Big. Nawet jeśli na Big, proponuję na próbę zmienić na Small.
Na koniec mała uwaga. Tak sobie ostatnio obserwuję, że instrukcje obsługi zaczynaja sprowadzać się do przeglądu opcji. I tak w przypadku ustawień głośników możemy dowiedzieć się, jak sie funkcje nazywają, ale już ani słowa na temat znaczenia parametrów. Dlatego nierzadko jesteśmy skazani na eksperymenty. Nie tak chyba powinno być.
I jeszcze jedno. W instrukcji napisale, że odtwarzacz nie posiada własego wzmacniacza, więc ostateczny efekt zależy od właściwości i ustawień amplitunera.
ArtS