LG 47" LM670S LM760S czy LM860V

barteknowack

New member
Bez reklam
Poinformowano mnie że produkt można rozpakować i sprawdzić, ale żeby opakowania tak perfidnie nie niszczyć, co wg mnie i tak jest naciąganiem prawa ale ok.
Haczykiem myślę jest to że ten model pewnie był już zwracany, prawdopodobnie w związku z takimi sprawami jak nierówne podświetlenie itp. przez co sprzedawca stara się go wypchnąć.

Lepiej kupić model 860. ;-)

efkajot

New member
tzn gdzie bedziesz kupowac ??? masz jakoms stonke ??? teraz tylko szukam gdzie taniej kupic bo w media kosztuje modej 860 ponad 7 tys a w necie mozna go dostac juz za 5 tys ale troszke strach kupic :/

No ja mam sprawdzony sklep - amazon.com :-D ale chyba jeszcze do Polski nie wysyłają...
"Mój" model 47LM660S 1054,90 € czyli niecałe 4500 zł

pawell3000

New member
ja skorzystam z rady bartka co do modelu i sklepu :)
z kupnem i tak musze sie wstrzymac z dwa tyg jeszcze :/
mam nadzieje ze na dobry model trafie chociaz i tak dla mnie to bedzie cos miec taki wypasiony tv hehe

pawell3000

New member
juz doszedl,dzis kurier przywiozl moj telewizorek :D model 860V zamawiajac przez neta zaoszczedzilem 1500zl, nie widac rys ani nic w tym stylu jak na razie chodzi - zobaczymy co bedzie dalej :) filmy w HD super az chce sie ogladac,3D myslalem ze bedzie wieksza glebia ale nie jest zle,matryca matowa chyba, moge miec problemy jak postawie go we wlasciwym pokoju slonce bedzie sie odbijac w nim, podstawka troszke kijowa nie przykrecana tylko na zaczepy mialem obawy co do niej myslalem ze spadnie :p mam problem jak ustawic wlasciwy kontrast,jasnosc itp.

Kleofas11

Active member
Bez reklam
juz doszedl,dzis kurier przywiozl moj telewizorek :D model 860V zamawiajac przez neta zaoszczedzilem 1500zl

LG 47LM860V - Ceneo.pl W którym kupiłeś sklepie i za ile ?

Jak oceniasz możliwości przeglądarki internetowej (szybkość, strony z filmikami, wtyczki itp.) ?
Z jakiej najmniejszej odległości oglądasz telewizję i skąd masz sygnał (kablówka czy platforma satelitarna) ?
Czy jest duża różnica w jakości między kanałami SD, a HD na tym TV ?

pawell3000

New member
zamawialem na electro.pl za wszytsko wyszlo mi ok 5600 zl dostawa ekspresowa wczoraj ok 17 wyslali paczke a dzis przed 13 juz stal w pokoju no i dodali jeszcze nakladke na okulary do 3D (tutaj mnie zaskoczyli)

Co do neta to jeszcze nie probowalem brak czasu na zabawe ;/
Odleglosc od 1m do 5m probowalem i nie jest zle wiadomo czym blizej tym bardziej oczy bola co do obrazu nic nie mam tyle ze moze cos sie odbijac w nim zalezy gdzie stoi. Podlaczalem naziemna rewelacji nie bylo ale mysle ze trzeba ustawic obraz i bedzie git. Jutro lub pojutrze podlacze polsat takze napisze cos wiecej. Ogladalem filmy SD i HD to roznica jest kolosalna nie ma porownania mysle ze ten telewizorek poprawia jakos filmow SD takie jest moje wrazenie.

pawell3000

New member
i znalazlem wade mojego telewizorka :/
diody :/ w dzien nawet niezle jest ale wieczorem mozna powiedziec masakra :/ w pokoju ciemno a na ekranie widac miejsca bardziej oswietlone :/ wrzucilem czarne zdjecie zobaczyc czy tez tak bedzie jest lepiej delikatnie w rogach tylko widac jasniejsze miejsca :/ z tym raczej nic sie nie da zrobic

pakito4

New member
Pawell3000 jezeli mozesz to wymien go na nastepny ,bo moze byc lepiej...Ja kupilem 2 tv oczywiscie z mozliwoscia oddania panasonic 47et5 i lg 47lm760,chodzlo mi o dobry obraz z pasywnym 3d, et5 przegralo pod kazdym wzgledem,obraz slaby malo ostry w porownaniu do lg,juz nie wspomne,ze et5 wygladal jak szafa przy lg.Obydwa mialy nierowne podswietlenie,bylo widac diody w lg a w et5 to az wielkie biale plamy w rogach.Panasonica oddalem a lg wymienilem i powiem, ze podswietlenie jest prawie idealne ,brak diod i plam podczas wieczornego ogladania i juz moglby zostac,ale zdecydowalem sie zaryzykowac i wymienic go na lg lm 860 ,jak przywioza to okaze sie na jakie podswietlenie trafie tym razem.......mam nadzieje ,ze dobre bo znowu bede wymienial.....

pakito4

New member
tak jak pisalem w pierszym 760 mialem taki problem jak ty,ale gdy wymienilem na drugi bylo ok,dodam ze w panasonicu bylo bardzo zle....To wyglada na taka loterie dwa takie same tv moga miec rozne podswietlenie, a 860 przywoza mi w srode...

barteknowack

New member
Bez reklam
a kiedy Ci przywioza ??? ja mam 860 i widac plamy da sie tu wrzucic zdjecie to bym Ci pokazal jak u mnie wyglada to :/

Zdjęcie wrzuca się poprzez wklejenie odnośnika do obrazu pomiędzy znaczniki
.

Hosting fotosik, imageshack itp.

Do góry