Ktoś chętny, robimy zrzutke?

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Ciekawi mnie to w jaki sposób został osiągnięty taki stan? Dosłownie z każdej strony odrapany, nawet gałki.
Ile razy to komuś spadło? Ile razy było wpychane na siłę w jakąś szparę? Chyba, że gość urządzał zawody; który sprzęt wytrzyma ciągniecie z zderzakiem na odległość jednej mili - Marantz wygrał, bo niby sprawny :D
Na prawdę nie mogę zrozumieć, co ludzie robią ze sprzętem, który jest przeznaczony do postawienia wyglądał tak.

Marantz HD-DAC1 Wzmacniacz słuchawkowy z DAC . (7070303013) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Marantz HD-DAC1 Wzmacniacz słuchawkowy z DAC . (7170256942) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Nieźle. znów wystawiony, ponownie ten sam.
O tyle dziwne, że ostatnio był licytowany. Ciekawe czy jednak ktoś oddał...?
Omijać szerokim łukiem...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ale te glosniki maja lakier.... looo matko, wyglada mega super. Tylke te siatki - maskownice dupne.

Monitor Audio Platinium PL 300 (7166733365) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Wygląda fajnie i osobiście wolałbym platinum I niż II z tego co już wyczytałem i to co niektórzy sprzedawcy mówią. Niestety cenowo się podnieśli i już nie jest tak wesoło jak było to wcześniej, kiedy wyj. kosztowały 25 tysi (platinum 200) Te siatki i tak wg mnie są lepsze niż to co teraz zrobili w serii II. A propo forniru na kolumnach jak będziesz miał okazję to zobacz sobie jak wyglądają Triangle od serii signature w górę, bo o Dynkach z wyższej półki czy o SF nie wspominam. Bardzo chciałbym aby B&W miało taki fornir jak np Triangle, ale oni inną politykę mają w tym temacie, a szkoda.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Fajna cena jak na zestaw na początek lub do sypialni...
Pamiętam jak robiłem domowy test CD vs UD (Blu Ray).
CD5003 zjadł UD5007 w pierwszych sekundach.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Fajna cena jak na zestaw na początek lub do sypialni...
Pamiętam jak robiłem domowy test CD vs UD (Blu Ray).
CD5003 zjadł UD5007 w pierwszych sekundach.

Zdziwiłbym się gdyby było odwrotnie.... nie jedna osoba się przekonała, że odtwatrzacz cd nawet tańszy trochę od odtwarzacza BR będzie lepszym rozwiązaniem dla stereo.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Słuchałeś Rafał 15 ? Jak nie to posłuchaj sobie 14 i jeszcze odejmij od tego dobrych kilka procent.. i na pewno nie dasz za ten zestaw nawet takiej kwoty... porównywalne wyjdzie zestaw atola 200, który zje ta 15 stkę - tylko niestety gorzej wygląda.. :- )

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Aluminium z tego co pamiętam. Ja Helicony jakieś chciałem napędzić 14 i nie dała rady - gość w sklepie aż sobie usiadł ,. bo nie wierzył , po czym podłączył Denona 2020 i helicony zaczęły grać, choć to nie jest moje granie.. ale fakt jest faktem, że zarówno 15 jak i następca 14 pod względem prądowym są to słabe wzmacniacze. Bo pod względem dźwiękowym to kwestia kto co lubi.. mogą się podobać ...Ale tak jak napisałem dokładając nie wiele więcej mamy nowy zestaw Atolla 200, który dla mnie jest duzo lepszym i fajniej grającym zestawem , ale ustępuje pod względem wykonania i wyglądu.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Boki są aluminiowe z tego co pamiętam są jeszcze dwie wersje S1 /S3 .Fajny wzmacniacz szczególnie do muzyki poważnej .Maranzta PM15S1 słuchałem z gramofonem Transrotor Zet 1 i nawet to grało

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Transrotor fajowa zabawka, mój kumpel ma Z3 :) można słuchać do śmierci na tym... więcej nie potrzeba.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
https://www.olx.pl/oferta/marantz-hd-dac1-nowy-CID751-IDs89Ad.html#afc522f381

Marantz HD-DAC1. Może ktoś szuka. Srebrny.
Za 1800 chodzą używki za granicą. Tu jest blank nówka z Niemiec. Dzwoniłem tylko, by spytać się o kolor. Babka podczas rozmowy dopiero otworzyła pudełko, by sprawdzić kolor. Jakoś nie potrafiła odczytać z opakowania. W ogóle na tym nie zna. Ponoć jest to prezent ślubny od kuzynki z Niemiec, ale nie będzie wykorzystany.
Myślałem nawet, by kupić i sprzedać, ale dużo na tym nie zarobię, bo za 2500 zdarzają się nówki w kraju z papierami i polską gwarancją.

Ostatnia edycja:
Do góry