Ktoś chętny, robimy zrzutke?

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
zastanawiałem się, ale odpuściłem. Mały zarobek i jeśli coś nie tak, to śliski temat. Babka mówiła, że boczki czarne. Zastanawia mnie to. Boczki powinny być "drewnianie".
1) albo tak dziwnie zobaczyła przez folię, może jakoś jej tak światło padało, żże wyszło jej czarne
2) albo jest to już jakaś nowa seria, tak jak ma to miejsce np., z MCR611 - są już srebrne od niedawna
3) albo...

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Bez złośliwości z mojej strony ,ale jeżeli gość to kupił w Niemczech to pewnie ze 30% taniej tam "handel" trochę inaczej wygląda jak w Polsce .Na własne oczy widziałem ile przecenili kolumny Canton Reference

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Przemko jakie to ma znaczenie za ile kupił a jakby dostał je za darmo to co wtedy ?

Przecież nie to miałem na myśli , oczywiście że mógł dostać za darmo ,mógł też kupić za 40 tyś i sprzedać za 25 tyś .Bardziej chciałem podkreślić fakt,że w takich Niemczech łatwiej jest kupić produkt nawet bardzo drogi taniej, w Polsce jest to raczej niemożliwe .Jak żyję nie widziałem takiego przypadku żeby kolumny które kosztują 60.000zł potaniały 35.000 tyś tam to widziałem i nie dotyczy to tylko sprzętu audio-video .To jest jakby jedna kwestia - druga to uczciwość .W Polsce oszustwa polegające na sztucznym podnoszeniu cen to niemal chleb powszedni ,jest u nas jedna taka duża sieć sprzedaży która w tym bije wręcz rekordy .W Niemczech tego nie ma ,zresztą tam jest kompletnie nie do pomyślenia żeby kolumny były sprzedawane 7 lat

werf

Active member
Bez reklam
Przemko niemożliwe były dwie rzeczy na świecie.1 gołemu w kieszeń na.... 2 kartą w biedronce zapłacić ale to akurat się zmieniło : )
Kefa ,Arcama ,CA i jeszcze parę ukejowych produktów można kupić u nas sporo taniej niż np w ich rodzimych kraju .

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kef'y R900 używki można trafić za granicą w granicach 5-7k (para), R200 jakieś 2k, central ciężko dostępny, ale następne 2-3k. Daje nam to za zestaw bez suba i nadstawek (5.0) jakieś 10-13k i jest do zrobienia.
Także dla mnie, te 25k to abstrakcja, za takie pieniądze można już poszaleć przy używkach kupując od sąsiadów.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Fajna cena Kef'a Reference, gdyby central do zestawu był tańszy, to kto wie...

KEF REFERENCE 3 TANIO OKAZJA ZAMIANA PIANO BLACK (7166853268) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Tu central do zestawu, oczywiście ten większy:
https://www.olx.pl/oferta/kef-reference-4c-glosnik-centralny-mega-okazja-pol-ceny-CID99-IDqOrF9.html

Gdyby ktoś trafił na dobrą cenę centrala, niech da znać.
No chyba, że poszedłbym w stereo... :D

Tak by to wyglądało w zestawie:
20170504052140456.jpg

Ostatnia edycja:

castel

Member
Fajna cena Kef'a Reference, gdyby central do zestawu był tańszy, to kto wie...

KEF REFERENCE 3 TANIO OKAZJA ZAMIANA PIANO BLACK (7166853268) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Tu central do zestawu, oczywiście ten większy:
https://www.olx.pl/oferta/kef-reference-4c-glosnik-centralny-mega-okazja-pol-ceny-CID99-IDqOrF9.html

Gdyby ktoś trafił na dobrą cenę centrala, niech da znać.
No chyba, że poszedłbym w stereo... :D

Tak by to wyglądało w zestawie:
20170504052140456.jpg

Kolego cena dotyczy 1 sztuki:-o:-o:-o

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Armanig.
Ja przez dosyć długi czas miałem pod nosem starsza wersję 204c w idealnym stanie, ale słabym kolorze. Gościu krzyczał za głośnik ze stojakiem 1400e i nie mógł sprzedać przez ponad pół roku, ale w końcu poszła. Zawodnik który ja kupił, lubi wymieniać sprzęt, więc jeśli masz zapędy na retro w kombinacji birch-silver, to prawdopodobnie za jakiś czas będzie znowu w obiegu.
Kawał sprzętu ale wizualnie prezentuje się tylko dobrze w wiśni.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Myślę ,że jeszcze by zjechał trochę z ceny, kwestia pogadania i kupienia kolumn bez pośrednictwa allegro.. A w Katowicach zawsze obniżają ceny :) A cena tego centralnego głośnika nie jest zła patrząc ile potrafią kosztować tej wielkości głośniki centralne.

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Jest sens do kina kupowac tak drogie kolumny? Wydaje mi sie ze to bezsens. Do stereo to jeszcze rozumiem.

W oryginalnych kinach nie maja takich drogich glosnikow.

Drunk

New member
Bez reklam
Żeby to stwierdzić trzeba by zestawić ze sobą i posłuchać, na pewno sprawdzi się zasada że im "większy" dźwięk dają tym w kinie lepiej, dlatego złym pomysłem jest montowanie małej pierdziawki centralnej i surroundów, bo sporo stracimy na wypełnieniu i dynamice.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jest sens do kina kupowac tak drogie kolumny? Wydaje mi sie ze to bezsens. Do stereo to jeszcze rozumiem.

W oryginalnych kinach nie maja takich drogich glosnikow.

Ile ludzi tyle będzie zdań w tym temacie. Moje zdanie jest takie, że do samego KD ja bym nie kupił w tej cenie kolumn, natomiast jakby był to mix (również stereo), dokupić integrę do takiego zestawu to wtedy jak najbardziej. Ale jak ktoś lubi KD i dużo ogląda, a ma pieniądze to dlaczego nie :) Lepiej jest iść w jakość niż w ilość głośników w salonie - ja przynajmniej tak uważam.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Armanig.
Ja przez dosyć długi czas miałem pod nosem starsza wersję 204c w idealnym stanie, ale słabym kolorze. Gościu krzyczał za głośnik ze stojakiem 1400e i nie mógł sprzedać przez ponad pół roku, ale w końcu poszła. Zawodnik który ja kupił, lubi wymieniać sprzęt, więc jeśli masz zapędy na retro w kombinacji birch-silver, to prawdopodobnie za jakiś czas będzie znowu w obiegu.
Kawał sprzętu ale wizualnie prezentuje się tylko dobrze w wiśni.

Dzięki za info, ale już nie będę wchodził w poprzednią serię, aczkolwiek w swoim czasie chodził mi ten Reference po głowie.
W kontekście ostatnich dyskusji (kilka stron wcześniej omawialiśmy fronty i wyjątkowo niską cenę w jednym z Polskich sklepów) złożenie setu na bazie tanich frontów (zestawu 5.1) miałoby już finansowy sens.
Mam od jakiegoś czasu nawet wspomnianego przez Ciebie centrala w ulubionych (aukcja jest na ebay) i cena również atrakcyjna.

Co do sensu zakupu tak drogich skrzynek do kina, to poniekąd macie racje i nie chodzi, tu o marnowanie potencjału, a też charakterystykę, ale dużo by pisać.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Można by było dyskutować godzinami to tak jak ja mam kumpla, który nie potrafi zrozumieć "dziadków" jeżdżących drogimi autami.. skoro i tak w większości przypadków jeżdżą wolno... mają pieniądze chcą mieć komfort to kupują. Nie ma co się nad tym głębiej zastanawiać skoro zarobili uczciwie to mają prawo do kupowania tego czego chcą i co sprawia im przyjemność.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Na drugim forum ktos sprzedaje:

Cocktail X50 (gwarancja) - 4000zł

O ile kojaze to bylo kiedys parcie na to cacko :)

Do góry